meditasyon

Doğanın Enerjisi Bizleri Nasıl Etkiliyor?

  Günlük hayatın yoğun koşuşturmasından ve iş stresinden uzaklaşmak demek çoğu kişi için uzun bir uykuyu, kısa bir tatil kaçamağını veya kahve eşliğinde yapılan bir sinema keyfini anımsatabilir....

10102

 

Günlük hayatın yoğun koşuşturmasından ve iş stresinden uzaklaşmak demek çoğu kişi için uzun bir uykuyu, kısa bir tatil kaçamağını veya kahve eşliğinde yapılan bir sinema keyfini anımsatabilir. Ama dinlemeniz için yapacağınız aktiviteler tabi ki de bunlarla sınırlı değil!

nefes almak

Daha sağlıklı ve dinamik bir hayat yakalayabilmek için doğanın mucizevi atmosferinden de son derece yararlanabilmek mümkün. Zaten asıl önemli olan da bu ayrıntıda gizli. Çünkü sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için doğanın sadece bol oksijenli havasını teneffüs etmek bile yeterli olabiliyor.

Havası, suyu ve sunduğu eşsiz besinleri ile enerjimizi  zirvede tutan doğa aslında her daim bizlere kucak açıyor. İşte doğanın gücünü iliklerimize kadar hissettirecek birkaç öneri;

Açık Havada Nefes Alın!

Sabah erken saatlerden uyanıp açık bir havada 3-5 kez derin nefes almayı deneyin. Birkaç derin nefes egzersizi ile tüm gün boyunca kendinizi zinde hissedeceksiniz. Üzerinize yapacağınız sağlıklı bir kahvaltıyla da bu enerji düzeyinizi bir tık daha yükseltebileceksiniz.

nefes almak

Ayrıca bilim adamları, sabah yataktan kalkar kalkmaz açık hava çıkıldığında beyne daha fazla seratonin hormonunun salgılandığını ve bu durumunda doğal olarak mutluluğu artırdığını söylüyor. Ayrıca doğal güneş ışınları beyni harekete geçirerek uyku modundan daha kolay kurtulmanızı mümkün hale getiriyor. Unutmayın kısa bir temiz hava, hem psikolojinize hem de vücut sağlığınıza çok iyi gelecek!

Doğal Taşların Pozitif Enerjisinden Esinlenin!

Özellikle son yıllarda epey bir revaçta olan doğal taşlar, artık takılarımıza dahi yansımış durumda. Taşın, doğal enerjisine karşı olan inancımız aslında eski tarihlerden beri geliyor. Örneğin: Aztekler, Mayalar ve Tibetliler döneminde bile hep firuze taşı kullanılıyormuş. Şaşırtıcı değil mi?

taşların ruhsal açıdan etkisi

Ancak dikkat ederseniz, birkaç sezondur moda dünyasında da mavi firuze taşının popülerliğini görebiliyoruz. Firuzeden sonra en sık kullanılan diğer taşlar ise mercan, ametist ve apatit şeklinde sıralanıyor. Her taşın kendine has manevi anlamı bulunuyor. Ama özünde her biri doğanın mucizevi gücünü hissettiriyor.

firuze taşı

Taşların doğallığına ve pozitif enerjisine inanıyorsanız, öncelikle güzel bir araştırma yapabilir ve hoşunuza gidenlerin listesini çıkartabilirsiniz. Sonrası ise çok kolay. İster bu beğendiğiniz taşlarla süslenmiş takılardan satın alabilir isterseniz de taşların saf halini alarak minik kumaş keselerin içerisinde saklayabilirsiniz.

Şifa Sularda Dinlenin ve Huzur Bulun!

şifalı sularda yüzme

Termal kaplıcaların ve şifalı suların sadece fiziksel açıdan faydalı olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. Çünkü topraktan gelen şifalı sular, ruhsal açıdan sağlığımızı olumlu yönde etkiliyor ve daha pozitif düşünmemizi sağlıyor. O halde kendinizi yorgun ve sıkılmış  hissettiğiniz dönemler, termal otellerden birisinde hemen yerinizi ayırtabilir ve kaplıcaların dingin sularında huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Zihni Sakinleştirmenin En Kolay Yolu: Meditasyon

yoga

İç huzuru meydana çıkarmanın, derin düşünmenin ve sakinliği korumanın en önemli yollarından birisi de kuşkusuz meditasyonda gizli. Meditasyonun insan sağlığı üzerindeki etkileri yadsınamayacak kadar çok. Hatta hemen şimdi birkaçına değinelim;

  • Oksijen tüketimini %20 oranlarında azaltma,
  • Laksit asit miktarını düşürme,
  • Tansiyonu dengeleme,
  • En önemli de pozitif düşünme

Gördüğünüz üzere meditasyonun hem fiziksel hem de ruhsal yönden pek çok faydası bulunuyor. Ancak bu dinlendirici aktiviteye başlarken minik bir kurala sadık kalmanız oldukça önemli.

meditasyon

Öncelikle kendinizi uygun bir mekanda uygun bir pozisyona geçirmelisiniz. Ardından da zihninizdeki karmaşıklıklardan kurtularak meditasyonunuza başlayabilirsiniz. Önce bedeninizi genel itibariyle serbest bırakın, kollarınızı ve bacaklarınızı sakın kasmayın. Meditasyon için yaklaşık 15-20 dakika ayırmanız yeterli.

Bitirmek istediğinizde kollarınızı hafiften yukarıya doğru açabilir ve gözlerinizi açıp etrafa mutlu dolu bakışlar saçabilirsiniz. Tüm kötülüklerden arınıp, her güne zinde ve pozitif bakabilmeniz dileğiyle… 😊

In this article