Hoş Geldin Bahar: 4 Adımda Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Bahar ayının tüm coşkusunu hissettirdiği günlerde evin bahara hazırlanması da bir başka konudur. Özellikle rutubeti önlemek ve ferah bir bahar gününe kapı açmak için en pratik şekilde evde...

41

Bahar ayının tüm coşkusunu hissettirdiği günlerde evin bahara hazırlanması da bir başka konudur. Özellikle rutubeti önlemek ve ferah bir bahar gününe kapı açmak için en pratik şekilde evde bahar temizliği nasıl yapılır? Sizin için bazı önerilerde bulunduk!

Bahar Temizliği Hangi Ay Yapılır?

Bahar temizliğinin genellikle nisan ayının başında yapılması önerilir. Bununla birlikte mevsim geçişlerine göre nisan ayının ortalarına doğru da bahar temizliği yapabilirsiniz. Baharın gelmesiyle evi havalandırmak, ardına kadar çekilen perdeleri açmak ve yeni depolama alanları yaratabilirsiniz. Bahar aylarının gelmesiyle planı bir bahar temizliği yapmak istiyorsanız sizin için sıraladığımız önerileri dikkate alabilirsiniz. 

Fazla Ev Eşyasını ve Giysileri Kaldırın

Baharın gelmesiyle fazla eşya yükünden kurtularak hafiflemek isteyebilirsiniz. Bu durumda düzenleyiciler gibi hem dekoratif hem de işlevsel ürünler fazla eşya yükünüzü depolamayı sağlayacaktır. Bununla birlikte depolamaya bile ihtiyacınız olmayan fazla gelen eşya ve giysileri belirleyerek göz yoran görüntüyü önleyebilirsiniz. 

Evin Farklı Bölümlerini Farklı Günlerde Temizleyin

Bahar aylarında yapacağınız temizliği farklı günlere bölecek şekilde tamamlayabilirsiniz. Örneğin, pazartesi gününü mutfak dolaplarına ayırırken salı gününü ise oturma odası veya salona ayırmayı düşünebilirsiniz. Özellikle mutfak ve salonda yapacağınız temizliğin titiz bir şekilde olması adına ciddi ve daha rahat bir temizlik yapmalısınız. Bunun için de bir günü yalnızca tek bir ev bölümüne ayırmak yerinde olacaktır. Yine yatak odası ve banyo alanlarında yapacağınız bahar temizliği için de farklı günleri seçebilir, çok daha detaylı bir temizlik yapabilirsiniz. 

Yatak Odası Zeminini İyice Temizleyin

Yatak odası, hem temiz bir uyku çektiğiniz hem de dinlendiğiniz özel bir odadır. Kişisel alanınızı yarattığınız bir odayı da baharın tüm ferahlatıcı havasıyla karşılamak isteyebilirsiniz. Bu durumda yatak odası zemin temizliğini ön plana çıkaracak şekilde bahar temizliğine başlayabilirsiniz. Tüm bahar aylarına yayılan kapsamlı bir temizlik için öncelikle zemini deterjanlı su ile temizleyebilirsiniz. Parkeleri tozdan ve kirden arındırdıktan sonra kuru bir bez veya az nemli vilade ile durulabilirsiniz. Odayı kimyasal kokusundan arındırmak için de mutlaka havalandırın. Ayrıca yüzeydeki biriken tozları da iyice temizledikten sonra eşyaları mevcut yerlerine yerleştirerek odanın ferahlamasını sağlayabilirsiniz. 

Dip Köşe Temizliğini Atlamayın

Toz, alma, süpürme ve paspaslama işlemlerinin tümünü ifade eden dip köşe temizliği ile tüm evi bahara hazır hâle getirebilirsiniz. İki haftalık bir temizlik planı belirleyerek evi bölümler halinde köşe bucak temizleyerek tüm kirden ve tozdan arındırabilirsiniz. Özellikle sık kirlenen salon, mutfak ve banyo gibi alanları öncelikli olarak ele alarak dip köşe temizliğine başlayabilirsiniz. Bu aşamada önce zemin, daha sonra da yüzeylerin temizliğini tamamlayarak evinizi çiçek gibi bir bahara en temiz şekilde hazırlayabilirsiniz.

In this article