Küçük Banyolar İçin 5 Dekorasyon Önerisi

Dar ve küçük banyoların dekorasyonu pek tabii geniş banyoya göre daha zahmetli görünebilir. Sizinle paylaşacağımız küçük banyolar için dekorasyon önerileri ise henüz aklınızda dekorasyon fikri yoksa epey hoşunuza...

43

Dar ve küçük banyoların dekorasyonu pek tabii geniş banyoya göre daha zahmetli görünebilir. Sizinle paylaşacağımız küçük banyolar için dekorasyon önerileri ise henüz aklınızda dekorasyon fikri yoksa epey hoşunuza gidecek fikirleri barındırıyor. İşte küçük banyo dizaynında yer verebileceğiniz bazı dekorasyon tavsiyeleri!

Küçük Banyo Nasıl Dekore Edilir?

Metrekare boyutu en fazla 6 metrekare olan banyolarda dekorasyonun daha kapsamlı şekilde ele alınması gerekir. Eğer dekorasyonda öne çıkarıcı görünüm istiyorsanız küçük banyonun nasıl işlevsel ve tarz bir şekilde dizayn edilmesi gerektiğini de bilmelisiniz. Peki küçük banyoyu dekore ederken hangi mobilyaları ve dekorasyon fikirlerini kullanabilirsiniz?

Dekoratif Aynaları Kullanın

İster büyük ister küçük bir banyoya sahip olun, aynalar her zaman banyonun dikkat çeken mobilyalarından biridir. Bu doğrultuda küçük banyoyu göz alıcı hâle getirmek için birbirinden şık ve dekorasyon fikirlerine uygun aynaları kullanabilirsiniz. Küçük banyoda yer alacak dekoratif bir ayna kullanımı için daha büyük boy aynalarını kullanmanızı tavsiye ederiz. Banyo dolabının yanında yer alacak küçük bir ayna, maalesef dekoratif bir etki vermekten uzak olmakla birlikte banyoyu daha da küçük gösterebilir. Bunun yerine banyo dolabını daha küçük boyutlarda tercih edip dekoratif boy aynalarının göz alıcı dekorasyonundan faydalanabilirsiniz. 

Duvarları Açık Renk Tonlarıyla Ferahlatın

Her oda dekorasyonunun öne çıkarıcı unsurlardan biri de duvar rengi ve desenidir. Banyoyu da olduğundan büyük veya küçük gösteren duvar rengi, dekorasyon fikirlerine uygun özelliktedir. Örneğin, minimal ve ferah bir görünüm için beyaz, ekru, antrasit gri ve bebe mavisi gibi soft renkler banyoya nefes aldırır.

Özellikle küçük banyolarda kullanacağınız bu renkleri, şerit hâlineki diğer açık renkli duvar desenleri ile uyumlu şekilde bütünleştirmeyi düşünebilirsiniz. Küçük banyoda modern bir görünüm için ise kahverengi, ekru ve beyaz ve monokrom renk kombinlerinden yararlanabilirsiniz. Yine antrasit gri rengi de banyonuzun hem ferah hem de modern görünümünü destekleyecektir. 

Fazla Mobilya Yerine Depolama Çözümlerinden Yararlanın

Küçük bir banyoyu olduğundan daha da küçük gösterecek etkenlerden biri her banyo ürününe yer vermektir. Bunun yerine depolama çözümü sunan sepetler, düzenleyiciler ve set halinde satılan banyo tekstil ürünlerine yer verebilirsiniz. Böylece hem alanı daha verimli şekilde kullanabilir hem de düzenleyicilerin farklı tarzları besleyen modellerini tercih edebilirsiniz. 

Duş Alanına Hem İşlevsellik Hem de Şıklık Katın

Küçük ve dar bir banyoda daha fazla yer açmak istiyorsanız lavabo yerine duş alanına raflar yerleştirmeyi düşünebilirsiniz. Duş ürünlerini yerleştirebileceğiniz ürünleri, direkt duş alanındaki dekoratif raflara ekleyerek oldukça şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Böylece banyo dolabındaki ürün sayısını azaltırken duş alanına efektif bir tarz katabilirsiniz. Özellikle monokrom renkleri tercih ederek modern veya minimal dekorasyon tarzını destekleyebilirsiniz. 

Tek Bir Banyo Dolabından Yararlanın 

Daha önceki önerilerde de bahsettiğimiz üzere alanı ferahlatmak için fazla mobilya yükünden kurtulmanız gerekir. Bu mobilyalardan biri de banyo dolaplarıdır. Dolap rafları ve banyo dolabı, odanın kalabalık görünmesine sebep olabilir. Tek bir banyo dolabı ise gerekli banyo ve duş ürünlerini depolarken banyonun çok daha ferah görünmesini destekler. Genel olarak minimal bir banyo dekorasyon fikri benimseyerek banyonun daha işlevsel bir o kadar da tarz görünmesini sağlayabilirsiniz.

Banyo dekorasyonunda kullanacağınız hem işlevsel hem de şık ürünleri Arcadium mağazalarından ulaşabilirsiniz.

In this article