çocuk kitabı

Sömestrda Çocuklar için Kitap Önerileri 📚

  Çocuklar, yorucu eğitim hayatına sömest tatili ile kısa bir mola verdi. Minikler, heyecanlı ve mutlu, ebeveynler ise telaşlı.  Çünkü anne ve babalar yine çocuklarının verimli ve dolu...

6628

 

Çocuklar, yorucu eğitim hayatına sömest tatili ile kısa bir mola verdi. Minikler, heyecanlı ve mutlu, ebeveynler ise telaşlı.  Çünkü anne ve babalar yine çocuklarının verimli ve dolu dolu bir tatil geçirmeleri isteğindeyken, miniklerde gezme ve oyun oynama peşinde. Hiç merak etmeyin! Sizlere bu yazımızda hem minik afacanları eğlendirecek hem de  ebeveynlerin içini rahat ettirecek güzel kitap önerileri listeledik.

Eğer çocuğunuzun zihinsel gelişimini desteklemek ve hayal dünyasını genişletmek istiyorsanız bu yarıyıl tatilde ona bu listelediğimiz kitapları hediye edebilirsiniz. Emin olun her birini okumak için can atacak ve bir solukta bitirmek isteyecek. İşte birbirinden sürükleyici ve eğlenceli kitap önerileri…

Güney Pasifik Adaları’na Yolculuk, Gülten Dayıoğlu

Güney Pasifik Adaları'na Yolculuk

Minik okurları, Okyanusya’ya sürükleyen eğlence ve macera dolu bir hikaye… Gülten Dayıoğlu’nun kaleminden çıkan eser, maceraperest küçüklerin oldukça hoşuna gidecek. Hikayenin her sayfasında ilkel kavimler, birbirinden gizemli güzellikler, görkemli olaylar, Güney Pasifik Adaları ve Polinezya üzerinde duruluyor. Her sayfada okurları, ayrı bir sürpriz bekliyor. Henüz çocuğunuzun okumadığını düşünüyorsanız hemen tatilin başında hediye olarak alıp okumasını sağlayabilirsiniz.

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi, Luis Sepulved

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi

Kengah adlı bir martı ile Zorba kedinin hikayesi… Okyanusları açmak adına mücadele verirken bir anda petrolden zehirlenen martı, zar zor kendini karaya vurur. Burada Zorba adlı kediden 3 yardım ister. Zorba, martının çaresizliği karşısında 3 yardımı da kabul eder. Martının yavru yumurtası kedide kalacak ama kedi bu yumurtayı asla yemeyecektir. Yavru hayata gözlerini açıncaya kadar yumurta sıcak kalacak ve en son da minik martıya uçmayı öğretecektir…Hayvanlarını dayanışmasını ve dostluğunu gözler önüne seren kitabı, minik okurlar çok sevecek.

Alev Saçlı Çocuk, Christine Nöstlinger

Alev Saçlı Çocuk

Dünya Çocuk ve Gençlik Edebiyatı’nın ödüllü yazarlarından olan Christine Nöstlinger, “Kâğıt Uçakla Gizli Gizli Macera” adlı eserinden sonra bu kez de sürükleyici bir hikaye ile karşınızda. Masalsı öyküsü ile tüm kitapseverler çocukları etkileyen eser, dışlanmışlığın ve arkadaş ilişkilerinin zorluğunu anlatıyor. Kızıl saçlı bir çocuk, hikayenin ana kahramanını oluşturuyor. Kızıl saçları nedeniyle alay konusu olan minik çocuğun hayatı bir kitap sayesinde tamamen değişime uğruyor. Çocuklar, bu eseri okurken hayatları ile kıyaslamalar yapabilecek ve keyifli dakikalar geçirebilecek.

Uçan Sınıf, Erich Kastner

Martıya Uçmayı Öğreten Kedi Hüzünlü bir atmosfer içinde geçen eserin kahramanlarını, yatılı bir sınıfın öğrencileri oluşturuyor. Öğrenciler, “Uçan Sınıf” adlı bir oyun için hazırlık yapmaya başlarlar. Ancak hayal ettikleri sadece hayalde kalır. Çünkü başka sınıfın öğrencileri, sınıfın oyuncularından birisini ve sınıftaki alıştırma kitaplarını almışlardır. Hüznün ve toplumsa yaşanmışlığın öyküsünü ele alan eseri, miniklerinize baş ucu kitabı olarak armağan edebilirsiniz.

Bir Yılbaşı Öyküsü, Charles Dickens

Bir Yılbaşı Öyküsü

Cimri, huysuz ve bencil karakterli bir adamın hayatını değiştiren bir yaşam öyküsü…. Ebenezer isimli adam; kimseyle arkadaşlık yapmayan, içine kapanık ve kimsesi olmayan bir kişidir. Sadece iyi kalpli bir yeğeni yanındadır. Ama Ebenezer, bu durumu bile dikkate almaz. Ancak Noe’lden önce evine gelen bir ziyaretçisi her şeyi tamamen değiştirecektir.

Son Ada’nın Çocukları, Zülfü Livaneli

Son Ada'nın Çocukları

Minikler, zamansız bir hikayenin çarpıcı bir şekilde ele alınışına bu eserde tanıklık ediyor. Barış içinde sürdürülen ada hayatına bir gün ansızın gelen bir adamın yaptıkları her şeyi tamamen değiştirecek. Özgürlük ve barış uğruna diktatörlüğe karşı verilen mücadeleye bu eserde rastlayacaksınız. Zülfü Livaneli’nin bakış açısıyla ele alınan eser, sömestrde emin olun miniklerin elinden düşmeyecek. ☺

 

In this article