10 Farklı Tarzda Çalışma Odası Önerisi

Başarılı ve verimli şekilde iş üretebilmenin en önemli yolu kuşkusuz düzenli ve muntazam bir dekorasyonda gizli. Özellikle home ofis çalışıyorsanız çalışma odası dekorasyonunuza mutlaka önem vermelisiniz. Peki çalışma...

11253

Başarılı ve verimli şekilde iş üretebilmenin en önemli yolu kuşkusuz düzenli ve muntazam bir dekorasyonda gizli. Özellikle home ofis çalışıyorsanız çalışma odası dekorasyonunuza mutlaka önem vermelisiniz. Peki çalışma odalarını nasıl dekore etmek gerekiyor? Odanızı daha düzenli ve estetik şekilde baştan yaratmak istiyorsanız sizler için derlediğimiz aşağıdaki dekorasyon önerilerine mutlaka göz atın.

1. Minimalist Çalışma Odası

İşlerinizi evinizden yürütmek istiyor fakat kendinize ait bir çalışma odanızın olmadığından yakınıyorsanız sizlere bir önerimiz var. Eğer oturma odanız veya salonunuz büyükse o odalarınızın bir köşesini kendinize ait bir çalışma alanı olarak kullanabilirsiniz. Örneğin: Görseldeki gibi sade ve enine geliş olan bir masa ile oda dekorasyonunuzla sırıtmayacak güzel bir minimalist ambiyans oluşturabilirsiniz.

a440b5c24074d5ba2b96097462bc032e

2. Çatı Katı Çalışma Odası

Kullanmadığınız eşyaları saklamaktan başka bir işe yaramayan çatı katınızı home ofis yapmaya ne dersiniz? Kendinize sesiz ve havadar bir mekan arıyorsanız bu kattan daha iyisini bulamazsınız herhalde. Üstelik böylece ev koşuşturmasından da uzakta kalmış olacaksınız. Kendi zevkinize göre ister beyaz isterse de mavi veya pembe tonlarında dekore edebilirsiniz. Ama size bir öneri verelim: Tam çatı penceresinin altına yerleşirseniz gündüz çalışırken ortama gün ışığı girmesini sağlayabilirsiniz.

36514f55906a669b2be2231becad4a04


3. Fonksiyonel Çalışma Odası

Son derece sade görünüme sahip olan bu oda dekorasyonu, özellikle çocuklar için uygun. Odalarınız küçükse gözü yoran eşyalardan olabildiğince uzak durmalısınız. Çünkü çok amaçlı bir dolap ve küçük sandalye sayesinde de pekala oda yaratmak mümkün. Böylelikle çocuk odanız daha yaşanılası ve hoş bir görünüme kolayca kavuşacak!


4. Vintage Çalışma Odası

90’lı yıllara olan dönüşün başlamasıyla birlikte vintagenin etkisi dekorasyona sıçradı. E haliyle artık çalışma odalarında da tarihi esintilere rastlayabiliyoruz. Ahşabın uyumu ile birlikte mükemmel bir görüntü yaratan bu öneriyi, odasını baştan yaratmak isteyenler mutlaka denemeli.

1391219932_old_work_room_final

5. Beyaz Çalışma Odası

Ahşap ve beyaz renk harmanından oluşan bu dekoratif tarz, evinde daha çok rahatlık ve ferahlık isteyenlere hitap ediyor. Duvarlarınızı kitap rafı olarak kullanırken diğer yandan masanızda kendinize geniş bir çalışma alanı yaratabilirsiniz.

2613ab05bb829587802f78db0f70e691

6. Panolu Çalışma Odası

Yoğun tempolu bir işe mi sahipsiniz? Cevabınız evetse bu tasarımlara bir göz atın deriz. Ardı arkası kesilmeyen hesaplamalarla uğraşırken kendinizden geçiyorsanız panolu bir çalışma odasıyla iş yükünüzü hafifletebilir ve planlı hareket edebilirsiniz.

7. Country Çalışma Odası

Sevimli ortamlardan hoşlanıyorsanız bu country çalışma odası önerisini seveceğinizden eminiz. Kendi zevkinize uygun alacağınız birkaç dekoratif eşya ile hemen odanızda bu renkli tasarımı oluşturabilirsiniz. Hem sade, hem düzenli hem de oldukça sevimli…

8. Yer Kazandıran Çalışma Odası

Odanızda fazla göz karmaşası yaşamak istemiyorsanız ranzanızın alt kısmını değerlendirmeye ne dersiniz? Böylelikle hem yer tasarrufu edebilecek hem de sadelik merkezli bir oda atmosferi yakalayabileceksiniz.

a1aec76fc941fcdf2507f2d51e1af928

9. Renkli Çalışma Odası

Son birkaç sezondur zıt renklerin bir arada kullanılması oldukça moda. E haliyle bu trend akımı dekorasyon üzerinde de etkisini gösteriyor. Yeşil, mor, sarı, turkuaz, fuşya ve turuncu gibi canlı renklerle enerjik bir oda dekorasyonu elde edebilirsiniz. Üstelik bu canlı renkler sayesinde çalışma arzunuz da olumlu yönde değişecek!

10. Modern Çalışma Odası

Dinamik ve çağdaş çizgilerin hakimiyetinde döşenmiş bir çalışma odası şüphesiz herkesin tutkusu. Hafif pudra renklerle yumuşatılmış ve fonksiyonel ekipmanlarla tamamlanmış bu dekorasyon önerisini evinize taşıyarak yuvanızı modern bir ambiyansa bürüyebilirsiniz.

c

1b7431631f31d133261057c3cad5bc70

In this article