Kareli ve Ekoseli Desenlerin Muhteşem Dönüşü

Moda dünyasındaki yeni trendler, eskilerini kuşkusuz gölgede bırakıyor. Ama bazıları yüreğimize, üzerimize öyle bir işlemiş ki kopartmak mümkün değil! Eskidikçe güzelleşen ve daha kıymetli hale gelen ekose desen...

9278

Moda dünyasındaki yeni trendler, eskilerini kuşkusuz gölgede bırakıyor. Ama bazıları yüreğimize, üzerimize öyle bir işlemiş ki kopartmak mümkün değil! Eskidikçe güzelleşen ve daha kıymetli hale gelen ekose desen işte tam da bu nitelendirmeye uygun! Kışı ayrı yazı ayrı güzel olan ekose desenin şıklığı gerçekten bambaşka. İskoçya esintisi sunan ekoseli desenlerin girmediği yer yok. Özellikle bu sonbahar-kış kreasyonlarını yıkıp geçeceğe benziyor. Sokak modasında sıklıkla rastladığımız bu müdavim desenimiz bakalım yeni sezonda hangi kıyafetlerimize yansıyacak?Merakların tutulduğu şu son dönemde ekose hayranlarını neler bekliyor? Tüm aklınıza takılanları yazımızdan öğrenebilir ve feminen imajınıza farklı bir dokunuş kazandırabilirsiniz.

 

Sımsıcak Kış: Kabanlar

9d9348b0b9ca67638c578fc475b0e597Geçmişten beri yeri apayrı olan kare desenleri, bu sezon yine kabanlar üzerinde göreceğiz. Ama bu kez o müdavim desenimiz bir tık daha büyümüş olacak karşımıza çıkıyor. Büyük boy çizgilerin sentezinden oluşan kışlık kabanlar, hem şık hem spor hem de havalı! İlk bakışta dikkatleri çeken ultra geniş ekose desenlerle üstelik trendy görünmek de çok basit. Jean pantolon ve bootie bot eşliğinde modern bir kombin yaparak zamansız şıklığı kolayca yakalayabilirsiniz.

Asil Duruş: Etekler

ekose-etek-fashionvibe

Ekosedeki değişiklik bu sezon etek modellerine de yansımış gözüküyor. Çünkü fuşya, mürdüm, somon, turkuaz, mint yeşili gibi renkli eteklerde dahi kareli desenler göze çarpıyor. Haliyle bu sezon mini etekler, sınırlar bir hayli zorlayacak. Üstelik risk almanızı sağlayacak kontrast desenler sayesinde kombinlerinize de farklı bir bakış açısı kazandırabileceksiniz. Ofis, akşam yemeği ve davet gibi daha resmi ortamda bu trend eteklerinizle muazzam bir şıklık yakalamak istemez misiniz? Örneğin: Turuncu ve fuşya harmanından oluşan kareli eteğinizin üzerine düz bir bluz geçirerek hem naif hem de zarif bir görüntü elde edebilirsiniz.

Ciddiyet Şart: Bayan Takım Elbisesi

0b34f566b9c7609ad260568bdc89ac2bTakım elbiseyi sadece erkekler giyecek değildi! Son birkaç sezondur kadın moda dünyasına sıklıkla gördüğümüz takımlar, yeni sezonda bambaşka bir görünümle yeniden karşınızda. Üstelik daha cool daha çekici ve daha cazibeli… Ekose desenlerine bulaşan bu makosen parçalar ile ofis şıklığınızı tamamlayabilir ve böylelikle kendinizi iddialı ve albenisi yüksek bir kadın ilan edebilirsiniz.

Spor Görünüm: Gömlekler

90e76feb8b22b967a8749317e59b4d8c

Gardıroplarımızın baş köşesini başka kıyafetlere kaptırmayan o sade gömleklerimiz bu kış yerini yine ekose modellere bırakacak gibi. Yazın belimize kışın üzerimize giydiğimiz o salaş düz parçaları şimdiden kaldırmaya başlayın. Zira ekose gömleklerden onlara bu kış pek de sıra geleceğe benzemiyor. Kırmızı, turuncu ve saks mavisi gibi en canlı renklerle karşınıza çıkacak ekose parçalarla bu kış soğuk havaların kasvetli ruhundan uzak müthiş kombinler yapabilirsiniz. Özellikle çan etek-ekose gömlek ikisi gerçekten çok moda, şimdiden bilginiz olsun.

Şirinlik Şart: Pileli Elbiseler

00430mKış aylarında ısınalım derken tarzımızı da korumak istiyoruz. Hal böyle olunca gözlerimiz gardıroba bakarken direkt en nadide parçaları arıyor. Elbisenin yazı kış olmaz değil mi ama? Hele ki mevzu bahis pileli modeller ise zamanın hakikaten hiç bir önemi yok. Elbiselerin yeni sezon görünümü ise ekose etkisinde kalmış durumda. Çünkü hafif kalın kumaşlardan dizayn edilmiş o şirin kıyafetlerimiz de yeni sezonda İskoçların tarzına bürünüyor.
Etek kısımları kat kat hareketlenen üst kısımları sade bırakılan o nadide elbiselerden bu kış mutlaka edinin. Çünkü spor-klasik fark etmeksizin tüm kombinlerinize ekleyebileceksiniz. Örneğin: Bootie bot ve biker deri ceket eşliğinde giyerek arkadaş toplantılarınıza katılabilirsiniz. Dilerseniz de süet kumaş stiletto ile birlikte giyerek şirket yaşantınıza uygun şıklık elde edebilirsiniz.

In this article