yılbaşı ağacı süsleyen küçük kız

Yılbaşı Ağacı Süsleme Fikirleri

Yılbaşı ağacı, hemen hemen herkesin severek süslediği dekoratif objelerden bir tanesidir. Yeni yıl heyecanına eşlik eden yılbaşı ağacı, rengarenk ışıklar ve aksesuarlar ile süslendiği zaman oldukça hoş bir...

2207

Yılbaşı ağacı, hemen hemen herkesin severek süslediği dekoratif objelerden bir tanesidir. Yeni yıl heyecanına eşlik eden yılbaşı ağacı, rengarenk ışıklar ve aksesuarlar ile süslendiği zaman oldukça hoş bir ambiyans yaratır.

Peki yılbaşı ağacı süsleme fikirleri nelerdir? En iyi yılbaşı ağacı nasıl dekore edilmelidir? Dilerseniz ilk olarak yılbaşı ağacının ne olduğundan ardından da nasıl süsleneceğinden bahsedelim. Keyifli okumalar!

Yılbaşı Ağacı Nedir?

gri duvar önündeki yılbaşı ağacı ve yılbaşı süsleri

Yılbaşı ağacı, yeni yılı kutlamak için tercih edilen dekoratif bir objedir. Genellikle çam ağacı olan yılbaşı ağacı, yaratıcı fikirler ile desteklendiği zaman oldukça şık bir hale gelebilmektedir.

Tarihte Ortaçağ’da ortaya çıktığı kabul edilen yılbaşı ağacı, ilk defa 1846 yılında İngiliz kraliyet ailesi tarafından popüler bir hale gelmiştir. Böylece giderek yaygınlaşan yılbaşı ağacı, yeni yılın ve yeni umutların habercisi olmaya başlamıştır.

Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir?

Geleneksel olarak kırmızı elma ve mumlarla süslenen yılbaşı ağacı, farklı pek çok şekilde süslenebilir. Dolayısıyla birbirinden farklı süsleme fikirlerine rastlamak mümkündür. Peki en göz alıcı şekilde yılbaşı ağacı nasıl süslenir, birlikte bakalım.

1. LED Şerit Ampullerden Yararlanabilirsiniz

led ampül ile sarmalanmış yılbaşı ağacı ve kadın

LED şerit ampuller, yılbaşı ağacı için en güzel süsleme eşyalarından bir tanesidir. Rengarenk veya beyaz renkte, her iki şekilde de güzel bir etki yaratan LED ampuller ile yılbaşı ağacınızı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

2. Fotoğraflardan Yardım Alabilirsiniz

Küçük fotoğraf mandalları kullanarak kendinize ve sevdiklerinize ait fotoğrafları yılbaşı ağacına ekleyebilirsiniz. Öyle ki yılbaşı ağacına sevdiklerinizin bulunduğu fotoğrafları eklemek hem oldukça hoş bir görüntü oluşturacaktır hem de anılarınızı canlandıracaktır. Böylece yeni yıla anlamlı bir şekilde girebilirsiniz.

3. Kozalak Ekleyebilirsiniz

Kozalak, yılbaşı ağacında olmazsa olmaz aksesuarlardan bir tanesidir. Çam ağacının kendisine has yapısını ortaya çıkaran kozalaklar ile farklı süslemeler yapılabilir. Örneğin kozalakları beyaz bir kar spreyi ile renklendirebilirsiniz. Bu sayede kış mevsiminin yarattığı havayı evinize taşıyabilirsiniz.

4. Yıldız Figüründen Yararlanabilirsiniz

yılbaşı ağacına asılmış yıldız aksesuarı

Yıldız, yılbaşı ağacı için özel bir anlama sahiptir. Özellikle yılbaşı ağacının tepesine yerleştirilen yıldız figürü, Hristiyanlık inancına göre Benthlehem yıldızını temsil etmektedir. Diğer yandan yılbaşı ağacına oldukça yakışan yıldız figürünü, birkaç tane olacak şekilde ağacın etrafına yerleştirebilirsiniz.

5. Kar Tanesi Figürü Ekleyebilirsiniz

Kar tanesi şeklindeki figürler, yılbaşı ağacına çok yakışacak bir diğer süsleme ürünleri arasındadır. Kışı en iyi şekilde hissedebileceğiniz kar tanesi figürleri ile hoş bir ortam yaratabilirsiniz.

6. Dilek Kartları Ekleyebilirsiniz

Yılbaşı ağacına eklenen dilek kartlarının şans getireceğine dair bir inanış vardır. Dolayısıyla siz de dileklerinizi yazmış olduğunuz minik dilek kartları ile yılbaşı ağacınızı süsleyebilirsiniz. Ayrıca sadece kendi dileklerinizi değil, misafirlerinizin yazdığı dilek kartlarını da ekleyebilirsiniz. Böylece hem misafirleriniz hem de siz hoş bir yılbaşı akşamı geçirebilirsiniz.

7. Hediye Kutularından Yardım Alabilirsiniz

salonun içindeki yılbaşı ağacı ve yılbaşı hediyeleri

Sevdiklerinize alacağınız yeni yıl hediyelerini yılbaşı ağacının altına yerleştirebilirsiniz. Hediye kutularını farklı renklerde tercih edebileceğiniz gibi sadece tek bir renk kullanarak da oluşturabilirsiniz. Bu sayede sevdiklerinizin merak duygusunu pekiştirebilir ve dekoratif bir görüntü oluşturabilirsiniz.

8. Eldiven ve Çorap Kullanabilirsiniz

Yılbaşı ağacında kullanılan eldiven ve çoraplar ile istediğiniz yılbaşı etkisini oluşturabilirsiniz. Örneğin birkaç adet küçük çorap ve eldiveni yılbaşı ağacına ekleyebilirsiniz. Böylece kış mevsiminin sunduğu atmosferi çok daha kolay bir şekilde yaşayabilirsiniz.

Arcadium AVM olarak bugünkü yazımızda yılbaşı ağacı süsleme hakkında sizin için fikir oluşturabilieceğini düşündüğümüz bir içerik hazırladık. Umarız ki siz de sevdikleriniz ile birlikte mutlu bir yılbaşı geçirebilirsiniz.

Bu anlamda Arcadium AVM’yi ziyaret edebilir ve birbirinden şık dekoratif yılbaşı objelerine sahip olabilirsiniz!

In this article