masanın üzerinde duran cilt bakım ürünleri

Seçenek Değil Zorunluluk: Günlük Cilt Bakım Rutini

Güzel ve kusursuz bir cilt için, düzenli bir şekilde cilt bakımı yapılmalıdır. Cilt bakımı çok fazla ve pahalı ürünleri kullanmamızı gerektirmiyor. Cilt bakımı, doğru bakım ürünleriyle, doğru bakımı...

11416

Güzel ve kusursuz bir cilt için, düzenli bir şekilde cilt bakımı yapılmalıdır. Cilt bakımı çok fazla ve pahalı ürünleri kullanmamızı gerektirmiyor. Cilt bakımı, doğru bakım ürünleriyle, doğru bakımı yapmak demektir.

cilt bakım ürünleri

Çok fazla ürün kullanmak, mucizevi bir şekilde cildimizi kusursuzlaştırmaz. Önemli olan doğru cilt ürününün doğru kullanmaktır. Hemen hemen her gün, gideceğimiz yere göre çok yoğun bir makyaj ya da daha hafif bir makyaj yaparız. Fakat makyajın yoğunluğu önemli olsa da her gün yüzümüze kimyasal boyalar süreriz.

Makyaj fırçaları ve makyaj malzemeleri

Cildimize, geleceğe yönelik yatırım yapmak, uyguladığımız makyaj ürünlerinin etkisini üst düzeyde görmek için, gün içerisinde bol bol su tüketmeli ve günlük cilt bakımımızı yapmamız gerekiyor.

1. Adım

Her şeyden önce en önemli adım cilt tipimizi öğrenmektir. Bu adım genellikle atlanır ve bilinçsiz yanlış ürünler tercih etmemizi sağlar. ‘Şu ünlü bu kremi kullanıyor, şu marka çok kaliteliymiş…’ gibi kulaktan dolma laflarla ürün tercih ettiğimizde, genellikle hayal kırıklığına uğrarız. Burada kilit nokta ise cilt tipimize uygun, kuru ciltler için daha yoğun ürünler, yağlı ciltler için daha hafif yapılı ürünler tercih etmektir.

Eğer cilt tipimizi bilmiyorsak, bir dermatologdan ve ya kişisel bakım marketlerinde satılan cilt tipi çubuklarından yardım alabilirsiniz.

Dermatolog ve cilt bakımı yaptıran kız

2. Adım

Cilt tipimize uygun bir makyaj temizleme suyu ve ya temizleme sütü yardımıyla makyajımızı cildimizden temizlememiz gerekir. Birçok kozmetik markasının ürettiği, her bütçeye uygun makyaj temizleme ürünleri bulunuyor. Göz makyaj temizleyicileri, çift fazlı temizleyiciler, micellar su gibi birçok çeşidi var.

Bir pamuk yardımıyla cilde masaj yaparak ürünü uygulayabilir ve makyajınızdan arınabilirsiniz.

yüzünü pamukla silen kız

3. Adım

Birçok makyaj temizleme ürününün üzerinde ‘durulamaya gerek kalmaz’ yazmakta. Fakat sadece makyajımızı çıkartarak cilt bakımı yapmış olmayız. Yine cilt tipimize uygun yüz yıkama jeli ve ya yüz yıkama köpüğü kullanarak, makyaj temizleme işleminde ciltte kalan küçük makyaj kalıntılarından ve makyaj temizleme ürününden cildimizi arındırmalıyız.

yüzünü yıkayan kız

4. Adım

Yüzümü makyajdan arındırdıktan ve yüzümüzü yıkama ürünüyle iyice temizledikten sonra bir tonik yardımıyla gözeneklerimizi sıkılaştırmalıyız. Bu adım da kullanacağımız tonik illa çok pahalı ve ya bir markaya ait olmak zorunda değil. Daha kolay elde edebileceğimiz gül suyu da tonik görevini görür. Ayrıca kozmetik ve bakım gün geçtikçe doğal olana yöneliyor. Küçük bir araştırmayla evde tamamen doğal ürünlerden hazırlanan tonikleri de tercih edebilirsiniz.

aynada kendine bakan kız

5. Adım

Uyumadan önce yapılacak son cilt bakımı ise cildinizi nemlendirmektir. Cilt tipinize uygun bir yüz kremi tercih ederek daha yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Sabah uyandığınızda bakımlı cilt hemen kendini gösterecektir. Biliyoruz ki daha parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak sanıldığı kadar zor değil. Makyaj öncesinde de cildinizi temizlemek ve nemlendirmek kullanacağınız ürünlerin performansını yükseltecektir.

yüzüne nemlendirici sürmüş kız

Ayrıca hafta 2-3 defa pealing yaparak cildinizi ölü derilerden arındırabilir ve aynı şekilde hafta da 2-3 defa maske uygulaması yaparak daha sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

In this article