70’lerin Modaya Yansıyan Özgür Ruhu: Püsküllü Kombinler  

‘Hippiler’ olarak da adlandırılan çiçek çocukları, tarih sahnelerinden hatırlarız. Onlar 68 kuşağı olarak bilinirler. Hippi, ABD’de ortaya çıkmış bir alt kültürün adıdır. Çiçek çocuklar, barış yanlısı bir oluşumdur ve...

9517

‘Hippiler’ olarak da adlandırılan çiçek çocukları, tarih sahnelerinden hatırlarız. Onlar 68 kuşağı olarak bilinirler. Hippi, ABD’de ortaya çıkmış bir alt kültürün adıdır. Çiçek çocuklar, barış yanlısı bir oluşumdur ve onlar, tarih sahnelerinde hep çiçek dağıtırken fotoğraflanmıştır. Hippilerin dünya görüşü, hayatı sınırların içinde yaşamayı reddetmektir. Bu dünya görüşü çerçevesinde, 70’li yılların hayata bakış açısını, kültür ve sanat akımlarını en çok da sokak modasını etkilediler.

hippie

Peki hippilerin moda akımı nasıl oldu da günümüze kadar varlığını sürdürdü? Özgündüler! Kıyafetleri istedikleri gibi kesip biçtiler. Onların özgür ruhu püsküllü kıyafetlerde hayat buldu. Gün geçtikçe bu alışılmamış akım, moda dünyasının vazgeçilmezlerinden oldu.

Şimdi Çiçek çocukların moda dünyasına kattığı püsküllü modasını, modern dokularla yeniden ele alalım.

Püskülün en çok yakıştığı parçalar, etekler ve elbiseler. Kullananları 70’lere götüren etekler, günlük kombinlerde tercih edilebilir. Hem şık hem de rahat olmayı sevenler, püsküllü elbise modellerine göz atmalı.

harika-2013-Püsküllü-Elbise

İlkbahar yaz koleksiyonlarının vazgeçilmez parçalarından bir tanesi de kimono. Caddelerde, mağazalarda sıklıkla rastladığımız kimonolar, plaj modasının da gözde trendlerinden.

puskullu_kimono_modelleri_kombinleri_2

 

Yaza dair en güzel kombin parçalarından biri de topuklu sandaletler. Size fresh bir görünüm kazandıracak sandaletlerin, bu sezon püsküllü modelleri daha çok dikkat çekiyor. Düz ya da topuklu sandaletlerinizi kısa elbiselerinizle kombinleyebilirsiniz.

outfit-pompom-sandals-bike-tour-look-spring-tassel-dress-stripes

 

Çiçek çocukların püsküllü modası, en çok da takıları etkisi altına aldı. Yaz enerjisine uygun takıları, dilediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz. Her yerin atmosferine uygun püsküllü takıları, istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

0709d2b8-86b3-460f-88ec-996034db5030-683x1024

Bu yazın en popüler kıyafetlerinden biri de rahat kumaş formlarındaki askılı bluzler. Bu rahat görünüme bir de dinamiklik katmak istiyorsanız size tavsiyemiz püsküllü çantalar. Enerjik görünümünüzle yazın doyasıya keyfini çıkarın. 🙂

6S1A4492

In this article