kırmızı renkli ton sür ton

Yeni Trend Ton Sür Ton Akımı Nedir? 🤔

  Son yıllarda moda dünyasını kasıp kavuran yeni trend akımı kuşkusuz “Ton Sür Ton”. Geçmiş yıllara kadar moda defilelerinde öne çıkan bu akım, artık dekorasyon furyasında da etkisini...

38574

 

Son yıllarda moda dünyasını kasıp kavuran yeni trend akımı kuşkusuz “Ton Sür Ton”. Geçmiş yıllara kadar moda defilelerinde öne çıkan bu akım, artık dekorasyon furyasında da etkisini hissettirebiliyor. Renkler birbiriyle uyum gösterirken, kombinler daha şık ve cezbedici bir forma bürünüyor.

ton sür ton giyim“Ton Sür Ton” trendini hem giyim hem de dekorasyon olmak üzere 2 alanda incelememimiz mümkün. Öncelikle defileler aracılığı ile keşfedildiğine göre başlangıcı giyim modasından yapıp ardından da ev dekorasyonuna değinmemiz daha uygun olacaktır.

“Color Blocking” Karşıtı “Ton Sür Ton”

İlk olarak Fransızca’dan Türkçe’ye geçen ve ardından trendlerle tüm moda severlerin kalbini çalan ton sür ton, kısaca aynı rengin benzer tonlarını bir arada kullanmak demek. Aslında buradaki amaç tek renk ile mükemmel bir uyumu yakalamak.

ton sür ton giyim

“Color Blocking” ise birbirinden farklı renklerin bir arada kullanılması anlamına geliyor. Yani absürt gibi gelen tüm zıt tonların birlikteliği olarak açıklanabilir. Örneğin: Kırmızı-pembe, yeşil-mavi ve kahve-siyah gibi tamamen birbirinin zıttı olan renkler..

Nasıl Kombin Yapmak Gerekiyor?

“Ton Sür Ton” akımına göre kombin yapmak istiyorsanız bazı hususları göz önünde bulundurmanız şart. Eğer sade ve minimal bir formda kombin olsun diyorsanız, mutlaka ve mutlaka pudramsı ve pastel tonlardan yana seçim yapın. Çünkü diğer canlı renkler renk uyumundan çok göz karmaşası yaratmaya neden olabiliyor.

ton sür ton giyim

Açıktan koyuya doğru giden aşamalı bir kombin uyumu yakalayabilirsiniz. Bu konuda desenli kıyafetler de size büyük yol gösterecektir. Örneğin: Pudra renk bir pantolon giyebilir, üzerine de fuşya, pembe ve vişne çürüğü gibi minik desenleri olan bir bluz geçirebilirsiniz.

ton sür ton giyim

Ayrıca kullanılacak ayakkabı ve aksesuarlar da büyük bir önem taşıyor. Eğer kıyafetlerinizi açık tonlardan yana seçtiyseniz; ayakkabı, çanta veya kemer gibi diğer kombin eklentileriniz koyu renklerde olabilir.

Dekorasyonda Ton Sür Ton Etkisi

Evinizin mutfak, antre, oturma odası, yatak odası ve hatta banyo bölümünde dahi bu renk uygulamasını deneyebilirsiniz. Örneğin: Son yılların en popüler renk üçlüsü şüphesiz kahve, bej ve açık kahve olarak biliniyor. Bej ve kahve birbirlerine oldukça yakışan iki renk.

Özellikle küçük odalı evlerde bu renk uyumu oldukça güzel bir algı yaratıyor. Eğer sizin de salonlarınız küçükse, duvarlarınızda açıktan başlayarak mobilya ve zemin karosu ile birlikte mükemmel bir uyum elde edebilirsiniz.

dekorasyonda ton sür ton

Üstelik ton sür ton akımını odanın tüm bölümlerinde kullanmanızda şart değil! Yapacağınız mimik değişimler de ortamınızın havasını değiştirmeye yetecektir. Geniş bir salonunuz olduğunu düşünelim. Eğer salonun genelinde dekorasyona bağlı bir sorun yaşamıyorsanız, sadece bir köşesinde bu renk uyumuna sadık kalabilirsiniz.

dekorasyonda ton sür ton

Örneğin: Oturma köşesi olarak bıraktığınız bir köşenizde ayna, koltuk, yastık ve sehpa gibi eşyalarınızla birlikte güzel bir uyum oluşturabilirsiniz. Hatta isterseniz duvarınızın o köşesini, ton sür ton eşyalarınıza uygun bir renk tonunda boyayabilirsiniz. Emin olun genel oda dizaynınızla hiç sırıtmayacak ve o köşeniz farklı bir yaşam alanınız haline gelecektir.

Yeşilin Doğallığından İlham Alın!

dekorasyonda ton sür ton

Moda haline gelen diğer renk seçeneği ise yeşil. Özellikle country dekorasyonların artış göstermesi, evlerde yeşilin daha fazla kullanılmasına yardımcı oluyor. Su, nane ve asker yeşili gibi üç farklı yeşil tonu ile tam da örnek nitelikte bir ton sür ton akımı yakalayabilirsiniz. Hatta aralara hardal sarısı, kahve ve mavi gibi tonlar ekleyerek doğanın enerjisini evinize taşıyabilmeniz de mümkün.

dekorasyonda ton sür ton

Hardal sarısı bir koltuk üzerinde mavi, yeşil, kahve gibi rengarenk yastıklar ekleyerek, yeşile boyanmış tül perde ve yeşil renk harmanından oluşan bir halı eşliğinde mükemmel bir ev dekorasyon stili elde edebilirsiniz.

In this article