yılbaşı sofrasının üstten görünümü

Yılbaşı Sofraları İçin 4 Muhteşem Tarif

Yılbaşı, sevdiklerimizle vakit geçirdiğimiz, yılın en önemli günlerinden biridir. Her yıl, yılbaşı dekoru ile süslenen evlerde tüm sevdiklerimizle keyifli anlar geçiririz. Yılın tüm stresini attığımız ve yeni yıla...

1377

Yılbaşı, sevdiklerimizle vakit geçirdiğimiz, yılın en önemli günlerinden biridir. Her yıl, yılbaşı dekoru ile süslenen evlerde tüm sevdiklerimizle keyifli anlar geçiririz. Yılın tüm stresini attığımız ve yeni yıla umutla girdiğimiz bu gecede yemekler de oldukça önemlidir. Eğer siz de yeni yılı evde karşılayacaksanız, yılbaşı gecesinde hazırlayabileceğiniz muhteşem tariflere göz atmalısınız.

Bu uzun gecedeki eşsiz sohbetlere eşlik edecek olan yemeklerin lezzeti oldukça önemlidir. Sonuçta leziz sofralar unutulmaz anların doğmasına yardımcı olur. Yeni yılı kallavi bir sofra ile merhaba demek istiyorsanız, Arcadium AVM olarak hazırladığımız yazımızda yer alan muhteşem tariflere geçebiliriz.

Yılbaşına Damga Vuracak 4 Tarif

kalabalık yılbaşı sofrası
Yılbaşı akşamında çok yorulmadan, pratik şekilde hazırlayabileceğiniz tarifler sayesinde sofralarınızı unutulmaz kılabilirsiniz. Tadanların bayılacağı yemekler gecenizin muhteşem olmasını sağlayarak yeni yıla çok daha mutlu girmenizi sağlayacak. Gelin, yılbaşı akşamı yapabileceğiniz lezzetli yemek tarifleri neler inceleyelim.

1. Babagannuş

kase içerinde ve üzerinde limon bulunan babagannuş
Sık tüketilen sebzelerden olan patlıcanın ana malzemesi olduğu babagannuş enfes tadı ile yılbaşı sofralarınız için ideal. Köz kokulu patlıcanı ve biberi sayesinde enfes tadına kavuşan babagannuşun tarifi de oldukça kolay.

  • Biber ve patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyun ve ezin.
  • Soğanları küp küp keserek tavada pişirmeye başlayın.
  • Soğanların üzerine biber salçası ve dilediğiniz baharatı ekleyin.
  • Tavada hazırladığınız karışım kavrulduktan sonra közlenmiş biber ve patlıcanları ekleyerek karıştırın.
  • Daha sonra bu karışım üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.

2. Haydari

beyaz tabak içerisindeki haydari
Haydari, Türk mutfağının en geleneksel lezzetlerinden birisidir. Hızlı şekilde hazırlanabilen haydari yapımı süzme yoğurt, peynir, sarımsak ve naneye ihtiyaç vardır.

  • Süzme yoğurdu bir kaba aldıktan sonra çatalla ezilen peyniri üzerine ekleyin.
  • Salatalıkları çok ince şekilde kesip kabın içerisine koyun.
  • Daha sonra rendelenmiş sarımsak, nane ve tuzu ekleyin ve tüm karışımı karıştırın ve haydariniz en leziz haliyle hazır.

3. Yılbaşı Hindisi

yeni yıl sofrasındaki iyi kızarmış yılbaşı hindisi
Yılbaşı sofrası denince akla ilk gelen lezzet tabii ki de hindidir. Özel sebze ve soslarla servis edilen bu muhteşem lezzet, yılbaşı ruhunu yaşamanızı sağlar. Büyük ve iştah açıcı görüntüsüyle tam bir davet yemeği olan hindinin yapımı da oldukça kolay.

  • Bir kasede zeytinyağı, bal, domates salçası, limon suyu ve tuzu karıştırın.
  • Bu hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla hindinin her tarafına eşit şekilde sürün. Daha sonra hindinin içine defne yaprağı, biberiye ve tane karabiber yerleştirin.
  • Hazırladığınız hindiyi fırında 2,5 saat kadar pişirin.
  • Fırında yeteri kadar kalan ve nar gibi kızaran hindiyi çıkarın ve servise hazırladıktan sonra afiyetle tüketin.

4. Balkabağı Çorbası

balkabağı çorbası
Son yıllarda popülerliği artan ve kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetleri arasına giren balkabağı çorbası da yılbaşı sofraları için ideal olan lezzetlerden. Taze kabaklarla yapılan bu leziz çorba, hem tadı hem de görüntüsü ile sıcak yılbaşı ruhunu en önemli temsilcilerinden. Balkabağı çorbası için ihtiyacınız olan ana malzemeler, balkabağı, patates ve havuç.

  • Patates ve balkabağını rendeleyerek kaynamaya bırakın.
  • Ayrı bir tavada soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu kavurun.
  • Daha sonra tavada kavrulan sebzeleri, tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. Dilediğiniz baharatları ekleyerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra bir blender yardımıyla çorba haline getirin.
  • Ardından süt, zencefil, karabiber, tuz ve pul biber ekleyin ve iyi şekilde karıştırın. Sıcak şekilde servis edin ve balkabağı çorbasının eşsiz lezzetinin tadını çıkarın.

Arcadium Avm olarak hazırladığımız içeriğimizde yaklaşan yeni yıl öncesinde sevdiklerinizle keyifli anlar geçireceğiniz yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz 4 muhteşem tarifi paylaştık. Bu tarifler ve yılbaşı için ihtiyacınız olan her şeyi Arcadium Avm’de bulabileceğinizi de unutmadan belirtelim!

In this article