Bir Kadının Vazgeçilmezi: Topuklu Ayakkabı

6955

Marilyn Monroe, “Topuklu ayakkabıyı kim icat etti bilmiyorum ama kadınlar ona çok şey borçlu” sözleriyle tüm kadınları yıllar önce topuklu ayakkabı için saygı duruşuna çağırmıştı. Ne de olsa bir kadını en çekici hale getiren en önemli unsurların başında topuklu ayakkabı geliyor, bu nedenle de topuklu ayakkabı için kadınların cazibe merkezi demek yanlış olmaz.

Ayakkabıya Da Vinci Dokunuşu

16. yüzyılda Catherine d’Medici’nin düğününde daha gösterişli görünmek için Leonardo da Vinci’ye gelmesiyle başlayan topuklu ayakkabı serüveni, bugün dünya modasına yön veriyor. Keza Catherine d’Medici’nin düğünde giydiği bu ilginç ve boyu uzatan gösterişli ayakkabılar, diğer tüm kadınlar tarafından taklit edilmeye başlanarak bir akım oluşturuyor ve bu akım günümüzde de tüm hızıyla sürüyor.

Ülke Sermayesini Ayakkabıya Yatıran İsim: Marie Antoinette

Tabii ki bu kadar heyecan verici bir ürünün geçmişinde de gerilimler yok değil. “Ekmek bulamıyorlarsa, pasta yesinler” sözüyle tarihe damga vuran, modaya ve ayakkabıya olan düşkünlüğüyle tanınan Marie Antoinette’in, ülkesinin sermayesinin önemli bir kısmını ayakkabılara yatırdığı bir sır değil. Kaldı ki tarihçilere göre kendi idamına da topuklu ayakkabılarıyla giderek tutkusuna sahip çıkmıştı!

Camdan Ayakkabı

Tarihçesini, ünlülerin sözlerini bir kenara bırakacak olursak, milyonlarca kadın topuklu ayakkabı hayalini Sindirella masalını okumaya başladığında kurmuş olabilir. Evin hüzünlü Külkedisi, bir anda muhteşem bir elbise ve camdan topuklu ayakkabılarla prensin gözlerini kamaştırır ve arabası balkabağına dönüşmeden önce son hızla koşarken, arkasında sadece tek bir camdan ayakkabı bırakır. Masalın kuşkusuz en önemli kısmı olan camdan ayakkabıların günümüze kadar geleceği ve bugün birçok tasarımcıya ilham kaynağı olacağını kim bilebilirdi ki?

Geçtiğimiz yıl Sindirella filminin lansman sürecinde, birbirinden ünlü ayakkabı tasarımcıları Disney için farklı yaklaşımlarla Sindirella ayakkabıları tasarladı. Hepsi de kendi tarzını korurken bu ayakkabılarla birçok kadının hayalini gerçeğe taşımanın mutluluğunu yaşadılar. Bu noktada kadınlara yaşattıkları mutluluktan söz etmiyoruz bile!

Dizi ve Filmlerdeki Güzellik ve Güç Gösterisi Unsuru

Kabul edelim, tüm dizi ve filmlerdeki en şık ve havalı karakterler karşımıza topuklu ayakkabılarla çıktı: Sex and the City – Carrie Bradshaw, Şeytan Marka Giyer – Miranda Priestly, House of Cards – Claire Underwood ve Aşk-ı Memnu – Bihter Ziyagil. Bu karakterler, günlük hayatta spor ayakkabılara yer açmış olsalar bile iş hayatında, toplantılarda ve davetlerde hepsinin tercihi topuklu ayakkabılardan yana oldu.

Kendilerini ifade etmeden önce görünüşleriyle damga vuran bu karakterler aslında tüm kadınların da hayatlarında durmak istedikleri yeri simgeledikleri için kadınlar arasında da efsaneye dönüştüler.

Ne Kadar Yüksek Topuk O Kadar Heyecan

Kadınların herkesten önce kendileri için güzelleşmeyi ve giyinmeyi sevdikleri bir sır değil. Bu süreçte de en büyük destekçileri elbette topuklu ayakkabıları! En doğru şekilde, mümkünse her yerde kendilerini daha da güzelleştiren, şıklaştıran ve zarafet unsurunu artıran bu muhteşem ayakkabılardan, arada sırada onlara dengede durmada zorluk çıkarsalar bile vazgeçmiyorlar! Topuklu ayakkabının bir kadın için büyük bir aşk olduğunu kanıtlamanın daha kolay bir yolu var mı?

In this article