apps-on-phone-736x490
Kısa sürede her işimizin bir parçası olan teknoloji, biz karşı koyamadan hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. İyi ki de yaptı. Bazen kızar, bazen severiz ama hayatımıza kattıkları da yadsınamaz bir gerçek. Her şeyden önce gündeme sınırsız erişim sağlıyor. Gündemde olup bitenleri ellerimizin altındaki akıllı cihazlardan hemen öğrenebiliyoruz veya alışverişe vaktimiz yoksa her markaya kolayca ulaşıp, uygulamalarından inceleyip satın alabiliyoruz.
Mesela, her gün ne yemek yapacağımızı düşünmek en kafa yorduğumuz konulardan biridir. Günün koşturmacası içinde hazırlayacağımız yemeği, bizim yerimize düşünen biri var: “Nefis Yemek Tarifleri” uygulamasında, “Bugün Ne Pişirsem?” bölümü yer alıyor. Buradan, her gün için pratik tarif önerileri alabilir, düşünmeye zaman harcamadan rahatlıkla yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
nefis-yemek-tarifleri
Sağlıklı beslenmek hepimizin arzuladığı ama bir düzene oturtmakta zorlandığı bir konudur. Öyle zamanlar olur ki su içmeyi bile unuturuz. Elimizin altındaki akıllı uygulamalar, burada da yardımımıza yetişiyor. Lifesum, sizin için günlük egzersiz oluşturarak sağlıklı yemek listeleri hazırlıyor ve hatırlatıcılar, günlük içilmesi gereken yeterli su miktarına göre size bildirimler gönderiyor. Hayatınızı dengeli ve sağlıklı bir düzene sokmaya yaran bu uygulamaya Google Play ve App store’dan ulaşabilirsiniz.
lifesum
Hazır sağlıktan konu açılmışken, gün içerisinde ne kadar yol kat ettik? Ne kadar yürüdük? Ne kadar hareketsiz kaldık? Bizim için bunları düşünen sağlık dostu uygulamalar da var tabi. “Moves” hayatınızın otomatik günlüğü olmak için tasarlanmış. İşaretlediğiniz yerleri tanır, evinizden iş yerinize ne kadar sürede ve nasıl gittiğinizi algılayarak hareketlerinizi not eder.
moves
Kendimiz için iyi bir şeyler yapmanın bir diğer yolu da Sworkit Kişisel Antrenör ’den geçiyor. Günde 5 dakika kendimiz için ayırmak hem kendimizi daha mutlu hissettirecek, hem de daha sağlıklı ve fit bir görünüme sahip olmayı sağlayacaktır. Videolu eğitimlerle desteklenen bu uygulamanın en güzel yanı istediğiniz yerde, istediğiniz zaman ekipmana ihtiyacınız olmadan egzersiz yapabilirsiniz.
sworkid
Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre kullanıcılar, günde yaklaşık 2 saatlerini mobil cihazlarda geçiriyormuş. Kısacası hayatımızın her noktasında nimetlerinden faydalandığımız bu uygulamalar, yaşam koçumuz olabilecek gibi görünüyor değil mi? 🙂