Sıcacık Kış için Battaniye Örgü Modelleri

İçimizi üşüten soğuk kış ayları geldi çattı! Hafiften rüzgarın estiği, soğukların yavaş yavaş kendini belli ettiği şu aylarda tek istediğimiz sıcak kahve eşliğinde kitabımızı okumak değil mi? Eh...

21000

İçimizi üşüten soğuk kış ayları geldi çattı! Hafiften rüzgarın estiği, soğukların yavaş yavaş kendini belli ettiği şu aylarda tek istediğimiz sıcak kahve eşliğinde kitabımızı okumak değil mi? Eh bir de sıcacık battaniyemiz olsa hiç fena olmaz hani. Rüzgarın baskın güneşin şaşkın olduğu sonbahar mevsiminde gözümüz günün her anı o ince battaniyeleri arıyor. Peki artık o hazır olarak satın aldığımız sıradan battaniyelerden sıkılmadık mı? Cevabınız evetse size bir önerim var. Hem becerinizi konuşturacak hem de evinizde özgün bir ambiyans oluşturacak örme battaniyeler yaratmaya ne dersiniz? Sizler için beğenebileceğiniz açıklamalı örgü battaniye modelleri bir araya getirdik! Hemen göz atarak kış gelmeden sevdiğiniz modeli yapmaya başlayabilirsiniz.

Renk Cümbüşü: Kare Desenli Battaniye

İlk bakıldığında gerçekten de hazırmış izlenimi veriyor değil mi? Ama yapımı gerçekten basit. Biraz emek, biraz sabır ve istenilen sonuç…Tek ihtiyacınız son zamanlarda babaannelerimizin miniklere hırka, yelek veya patik gibi örgü işleri yaptığı o akıllı ipler. Örgü tekniğimiz ise haroşa. Kare kare ördüğümüz tüm parçaları en son siyah renk iple birleştirip battaniyemizi tamamlıyoruz. Görselde de görüldüğü için ana birleştirme ipi tercih edilmiş. Ama siz kendi tercinize ve kullandığınız akıllı ipin tonlarına göre farklı renk de kullanabilirsiniz.

acacdc014eaf1abac7570530221166f5

Bahar Açtırır: Çiçek Motifli Battaniye

Tığ ile örebileceğiniz güzel bir battaniye modeli arıyorsanız bu örnek tam sizlik. Evinizde bahar mevsimi çağrıştıracak güzel örneği yapmak istiyorsanız renkli makrome iplerinizi hazır edin. Yapımı zahmetli gibi görünse de eliniz alıştıktan sonra örgü battaniye birleştirme tekniği ile kolayca tamamlayabileceksiniz.

Saçaklarını Sevsinler: Saçaklı Kare Desen Battaniye

Küçük kare desenleriyle göze çarpan bu model, yatağınızın havasını değiştirecek. Yan kısımları saçaklarla zenginleştirilen karelerde farklı desenler kullanılıyor. Her bir desen farklı bölgelere dağıtıldığı için ortaya muazzam ve ilginç bir görünüm çıkmış. Kare motifleri orta incelikte iple örerseniz daha ideal kalınlıkta battaniye elde edebilirsiniz. Dilerseniz altına astar geçirerek daha dayanıklı ve konforlu model elde edebilirsiniz.

Sevimlilik Abidesi: Renkli Bebek Battaniyesi

Rengiyle ve tasarımıyla göz dolduran bu bebek battaniyesi miniklerinizi oldukça hoşuna gidecek. İdeal ebatı ve hafif yapısı sayesinde ebeveynlerin de dikkatini çeken modeli isterseniz sevdiklerinize hediye mahiyetinde hazırlayabilirsiniz. Tığ ile kolayca hazırlanabilen bu model, üstelik bebeğinizin beşiğine de çok yakışacak.

84a0f2c9c20112310c382bda9ae90344

Yeni Trend: Patchwork Battaniye

Yuvanızı yekpare dekoratif şıklığa bürüyen patchwork battaniye için sadece beş farklı renk ipe ihtiyacınız var. Görselde birbirine yakın renkler kullanılmış. Dilerseniz siz kendi zevkinize uygun daha canlı iplerden yana seçim yapabilirsiniz. Yine bu battaniyemizde motiften hareket ediyoruz. Tığ ile pratik şekilde hazırlanan örgü için ince ip kullanmanız daha doğru olacaktır. Çünkü tığda kalın örgü yapmak her zaman zordur. Ayrıca battaniyenizin kalın görünmesine neden olacaktır. Motif yap birleştir tekniği ile kolayca hazır edebileceksiniz.

Ne Kadar da Şirin: Zincirli Battaniye

Tığ ile örerek hazırlanan zincir battaniye, koltuk örtüsü olarak da kullanılabilecek bir model. Renkli iplerle zincirli şekilde ilerlenen modeli, üstelik hem sonbahar aylarında hem de yaz aylarında kullanabilirsiniz. Örneğin: Yazın koltuklarınızın üzerine örtün, kışın battaniye olarak kullanın. Renk seçimi de tamamen kendinize bağlı. Motif, zincir ve trabzan işçiliği ile hazırlanan battaniye modelinde ebatı da kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Ancak biraz büyükçe şekilde örerseniz yatak veya kanepe üzerinde kullanmanız daha kolay hale gelecektir. Örmesi zevkli olacağı için kısa süre hazır ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

4a1e1b33b61ea62bdd1a71502a401f7d

In this article