Öğretmenliğin İyi ki Dedirten En Güzel Anları

Ortaokul sınavları, ergenlik telaşı, lise gerginliği derken en sonunda meslek seçimi geldi çattı. Üniversite sınavına girdiniz ve belirli bir seviyenin üzerinde puan almayı hak ettiniz. Peki bundan sonra...

4863

Ortaokul sınavları, ergenlik telaşı, lise gerginliği derken en sonunda meslek seçimi geldi çattı. Üniversite sınavına girdiniz ve belirli bir seviyenin üzerinde puan almayı hak ettiniz. Peki bundan sonra ne olacak? Evet artık sıradanlık içinde gidip geldiğiniz o koşuşturmaca bitti. Bu kez bambaşka bir yolculuk sizleri bekliyor. Önünüzde hayatınızın gelecek şablonunu çıkaracak birçok meslek ve iş alanı var.

Hedeflediğiniz bir meslek yoksa gerçekten seçim yapmanız oldukça zor. Ama içlerinde öyle bir meslek var ki o gerçekten farklı bir duygu farklı bir emek farklı bir fedakarlık istiyor. Öğretmenlik kuşkusuz bu tanımlamaya uyan en güzel mesleklerden bir tanesi. Küçük bir çocuğun hayatını şekillendirmek, hayallerine dokunabilmek, yüzünde mimik bir tebessüm oluşturabilmek… Şu hayatta bu duygu selinden daha değerli ne olabilir ki sizce? Emek, aşk, sevgi ve ilgi tohumları ile büyüyen bir fidan gibi düşünün. Üstelik her günü bambaşka sürprizlerle ve duygu yüklü anılarla dolu. Bu yazımızda vefakar öğretmenlerimize iyi ki dedirten birbirinden güzel anıları bir araya getirdik! Haydi gelin hep birlikte inceleyerek eğitim yıllarımızı hatırlayalım.

shutterstock_107801354

İşte o Sevimli Kucaklaşma

Öğretmenlik demek bir yerde öğrenci sıcaklığını iliklerinize kadar hissetmek demek. Hele ki o minik ilkokul öğrencilerine eğitim veriyorsanız “öğretmenim” diye koşarak kollarınıza atlayan bir öğrenci kitlesi karşılaşmanız kaçınılmaz. Yeter ki öğrencilerinize kendinizi sevdirin, o sıcaklığınızı samimiyetinizi aksettirin.

Öğrenme İsteği için Sessizliğe Bürünen Bir Sınıf

Ne zaman bir şeyler öğretmeye kalksanız o geleceğe güvenle bakan gözler üzerinizde oluyor değil mi? Çünkü dersten kopuk yaşayan kitleyi saymazsak her biri öğrenme isteğiyle ve merak duygusuyla yanıp tutuşuyor. Matematikte “y” sembolünün nereden geldiğini saatlerce anlatmakta zorlansanız da yılmayın! Basit bir somutlaştırma ile bu sorunu çözebilirsiniz. Küçük uğraşlardan sonra bırakın “y” sembolünün nereden geldiğini o x+y denklemini bile kendi başlarına kurabilecekler!

shutterstock_133805588

Sınıfınızın Başarıyı Yakalaması

Kendi bilgilerinizle ve uğraşlarınızla sınıfınızı bir sınava hazırladınız ve sonuç muhteşem! Tüm öğrencilerinizin kusursuz bir başarı yakalaması kadar onur verici bir an yoktur herhalde. Çünkü inandınız ve bu inancınızı öğrencilerinize de yansıttınız!

Eviniz Gibi Döşediğiniz Bir Ortam

Miniklerinizle organize olup çalıştığınız ve sınıfı farklı zevklere göre dekore ettiğiniz o an. Boyasından masa örtülerine dolabından sıralarına kadar her şeye koşturarak yoruldunuz ama o geleceğe neşeyle bakan sevimli gözler için değmez mi?

Öğrencilerinizin İyi Makamlara Erdiğine Şahit Olmak

Yıllar öncesi kendi emeklerinizle yoğurarak büyüttüğünüz o sevimlilik abidesi Ali, şimdi büyümüş bir şirket yönetiyor.  İşte o anı yaşamak! Gerçekten onur ve gurur verici…

Seneler Sonrası Aynı Kurumda Öğretmenlik Yapmak

İlkokul dönemleri sizin ellerinizde büyüyen öğrenciyle bir bakarsınız yollarınız kesişmiş. Tesadüftür neden olmasın ki? Numarasıyla hatırladığınız o öğrenciniz artık meslektaşınızdır. Sizin sayenizde sözüyle başlayan bir cümle o an duygulu anlar yaşamanıza yeter de artar bile. Neticede öğretmenlik ilham vericidir…

shutterstock_458892814

Ve Tabi ki 24 Kasım Öğretmenler Günü

Yoğun ders, sınav koşuşturmasından belki de siz unuttunuz. Ama o minik cevherler asla unutmaz. Ders zilinin çalmasıyla birlikte girdiğiniz o sınıfta sizi güzel bir sürpriz sizi bekler. Masanızdaki hediyeler, sıralardaki gülümseyen yüzler ve tahtadaki şirin öğretmenim yazıları… Her biri hemencecik günün öğretmenler günü olduğunu hatırlatıverir. Bu muhteşem ve benzersiz anı yaşamanız ve tüm minik yüreklere dokunabilmeniz dileğiyle…

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun…

 

In this article