Oversize Tutkunlarına Kış Önerileri

Güneşin parlaklığı ile sıcak ve ılık geçen yaz havalarına elveda! Artık her geçen gün hakimiyetini artıran ve soğukluk etkisini iliklerimize kadar hissettiren kış aylarının etkisi ile karşı karşıyayız....

10568

Güneşin parlaklığı ile sıcak ve ılık geçen yaz havalarına elveda! Artık her geçen gün hakimiyetini artıran ve soğukluk etkisini iliklerimize kadar hissettiren kış aylarının etkisi ile karşı karşıyayız. Haliyle soğuklara karşı savaş açan kış kreasyonları da  yepyeni bir yüzle vitrinlerdeki yerini alıyor. Üstelik tüm moda severlere hitap edebilmeyi de başarıyor.  Çünkü kışa “merhaba” diyen yeni trendler arasında tüm stillere uygun parçaları görebilmek mümkün oluyor.

moda-oversized-5

Maskülen, feminen, bohem, retro, vintage ve hatta oversize aşıklarını dahi mutlu edecek kıyafet furyasına rastlayabilirsiniz. Özellikle de oversize çemberi bir hayli geniş diyebiliriz.
Ama merak etmeyin!  Sezonun bol çeşitli oversize koleksiyonunu sizler için derledik.

Hazırladığımız listeye göz atabilir, hemen sezonun yeni parçaları ve kombin önerileri hakkında ön bilgi edinebilirsiniz.

İçimizi Isıtacak, Rahatlığımızı Koruyacak: Kazaklar

Pantolon belleri yükseliyor, kazak kolları bollaşıyor. Casual hayatın vazgeçilmezlerinden olan geniş kesim kazaklar,  2018 yılında da yine sezona iddialı bir giriş yapacak. Peluş, kadife, süet, örgü gibi envai çeşit daha pek çok modelde bu oversize akımının izlerine denk gelebilirsiniz. Yalın formda görücüye çıkan parçalar, daha çok spor ve enerjik tarz kombinlerde sıklıkla kullanıyor.

oversize

Örneğin: Esnek dokulu dar skinny pantolonlarınızla ve uzun çizmelerinizle birlikte kullanarak, son derece fresh bir görüntü elde edebilirsiniz. Ama tercih tamamıyla size kalmış. Dilerseniz bootie bot ve sigaret pantolon eşliğinde de giyerek klasik bir imaj elde edebilirsiniz.

Asalet ve Zarafet Bir Arada: Kabanlar

 

oversize-mont

Söz konusu oversize olur da kabanlar atlanır mı? Tabi ki de hayır. Tepeden tırnağa şıklık etkisi sunan bol kabanlar bu sezonun da oldukça favorisi. Genellikle yumuşak ve kaşe kumaştan tasarlanmış bornoz stilini andıran bağlamalı modeller yine moda dünyasını kasıp kavuracağa benziyor.

4dacabf74523416009435f60308c7200

Hele uzun boylu olanlar kadınlar çok şanslı gerçekten. Stilettodan çizmeye ve bootie bota kadar hemen hemen pek çok ayakkabı modelleri ile kombin yapabilirler.Özellikle hardal, koyu yeşil, bej ve krem tonlu kabanlardan yana tercih yaparak sokakların en havalı ve trend kadını olabilirsiniz. İçinize de dar kesim gömlek ve skinny kesim pantolon giyebilirsiniz.

Casual Hayatınızı Renklendirin: Gömlekler

Bollaştıkça bollaşan oversize modasında gömleklerin yeri de apayrı. Özellikle beyaz, buz mavisi ve krem gibi açık renk tonlarındaki parçaların neredeyse tüm kadınların gardıroplarında göze çarpıyor.

oversize-2

Hem rahatlığınızı hem de şıklığını korumayı başaran gömleklerle dar kesim sıkmaç pantolonlarınızı kombine edebilirsiniz. Ayakkabı seçiminizi ise bootie bot modellerinden yana yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bootie botlar, bacak boyunuzu daha uzun gösterirken diğer yandan da rahat etmenize imkan verecektir. Özellikle sezonun nakışlı oversize gömleklerini mutlaka denemelisiniz. İnanın! en sade parçalarla bile zarif bir duruş yakalayabileceksiniz.

Aksesuarları da Abartıyoruz: Takılar

Oversizenin sadece kıyafetleri merkeze aldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Çünkü bolluk etkisini aksesuarlar üzerinde de sıklıkla görebileceksiniz. Clutchlar, saç bandları, küpeler, kolyeler, yüzükler ve hatta saç tokaları dahi büyüklük etkisiyle kuşanıyor.

oversize-taki

Ancak hemen belirtelim; Eğer oversize tercihinizi aksesuarlar üzerinde deneyimlediyseniz diğer kıyafet parçalarınızı olabildiğince dar ve sade tutmalısınız. Mesela: Sallantılı büyük bir küpe tercih ediyorsanız saçınızı sade bir ense topuzu yapabilir, kıyafet seçiminizi de dar kesim gömlek ve yalın bir pantolondan yana kullanabilirsiniz. Böylelikle bu bol moda akımının etkisini bir bakışta hissedebilecek ve dengeli bir görüntü elde edebileceksiniz.

Kış sezonuna girdiğimize göre artık oversize moda akımını hayata geçirme zamanı! Haydi o zaman harekete geçelim ve trend parçalarla birbirinden özgün kombinler yapalım. Şimdiden keyifli ve şık günler dileriz!

 

In this article