Göz Alıcı Bir Görüntüye Sahip 7 Nail Art Fikri

Tırnak bakımında yeni trend “nail art”! Son dönemin dikkat çeken nail art fikirleri ile yalnızca hayal gücünüzü kullanarak tırnaklarınıza rengarenk, eğlenceli tasarımlar yapmaya ve oje sürmeyi bir sanat...

10120

Tırnak bakımında yeni trend “nail art”! Son dönemin dikkat çeken nail art fikirleri ile yalnızca hayal gücünüzü kullanarak tırnaklarınıza rengarenk, eğlenceli tasarımlar yapmaya ve oje sürmeyi bir sanat haline dönüştürmeye ne dersiniz?

Başkalarında gördüğünüz, çok beğendiğiniz fakat denemekten çekindiğiniz nail art fikirleri için şimdi harekete geçme vakti. Üstelik ihtiyacınız olan sadece biraz el becerisi biraz da motivasyon.

İşte görünümü ile mutlu eden, tırnaklara şıklığı getiren nail art fikirleri!

1. Özgün: Renkli French

Biliyoruz, beyazın asaleti bir başka ama özellikle de yaz aylarında tırnaklar da biraz renklense daha iyi olmaz mı? Eğer siz de buna katılıyorsanız tırnaklarınıza rengarenk french manikürler yapabilirsiniz. Sarı, pembe, yeşil, mavi…

Özellikle nude tonların üzerine fosforlu renklerle yapılan french modelleri bu yaz çok moda. Şimdi tek yapmanız gereken istediğiniz rengi seçmek ve uygun renklerle kombinleyerek tırnaklarınıza uygulamak!

2. Eğlenceli: Bulut Desenli Tırnaklar

Tırnaklara inen bulutlar da bu yazın en trend nail art fikirleri arasında yer alıyor. Üstelik bu şahane görünümü yaratmak sandığınızdan da kolay! Daha profesyonel bir görünüm elde etmek için tırnaklarınıza ilk olarak baz cila sürebilirsiniz. Baz kuruduktan sonra seçtiğiniz ojeyi tırnaklarınıza sürün.

Ardından tel tokanızın ucunu farklı renkteki bir ojeye dokundurun ve tırnaklarınıza tel tokanın ucundaki oje ile bulutlar çizin. Uygulamayı yapacağınız renklere kendiniz karar verebilir, bu basit ama yaratıcı nail art fikri ile tırnaklarınızda göz alıcı bir görünüm yaratabilirsiniz!

3. Minimal: Yaprak Desenleri

Tırnaklarda da minimalizmi sevenlerden misiniz? Öyleyse yaprak desenlerinden oluşan bu nail art fikrine bayılacaksınız!

Tırnaklarınızda hem sade hem de şık bir hava oluşturacak bu görünümü elde etmek için tek yapmanız gereken koyu renkli bir oje sürdükten sonra üzerine ince bir fırça yardımıyla yaprak desenleri çizmek. Eğer evinizde ince bir fırça yoksa kürdan da aynı etkiyi yaratacaktır.

4. İddialı: Mermer Desenli Nail Art

Sırada hem özel günlerde hem de gündelik yaşamda stilinizi tamamlayacak şık bir nail art fikri var: mermer desenli tırnaklar!

Görenlerin bayılacağı bu fikri tırnaklarınıza uygulamak biraz zahmetli olsa da sonuca bayılacağınıza eminiz. Mermer desenli tırnaklar için tırnaklarınıza ilk olarak bazı sonra da iki kat açık renk oje uygulamanız gerekiyor.

Daha sonra buruşturup gelişigüzel bir biçimde top haline getirdiğiniz streç filmin üzerine, renkli ojelerinizi sürerek tırnaklarınıza dokundurabilirsiniz. Sonrasında ılık su dolu bir kabın içerisine başka renkteki bir ojeden birkaç damla damlatarak saç spreyi yardımıyla parçalara ayırmalısınız.

Tırnağınızı dikkatli bir biçimde suya batırdıktan sonra mermer desenleri elde etmiş olacaksınız. Tırnaklarınızın kurumasını bekledikten sonra etrafa bulaşan oje lekelerini pamuklu çubuk yardımıyla kolaylıkla temizleyebilirsiniz. İşte bu kadar!

5. Eğlenceli: Renkli Tırnaklar

Nail art sanatında elbette tek bir renk ya da desen seçmek zorunda değilsiniz. Dilerseniz tırnaklarınızın tümüne farklı renklerde oje sürebilir, şıklığı bu şekilde de yakalayabilirsiniz.

İsterseniz tırnaklarınızın bazılarına tel toka yardımıyla puantiye desenleri ya da farklı şekiller uygulayabilirsiniz. Yani aslında bu fikirde herhangi bir teknik yok, tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış!

6. Yaratıcı: Gazete Baskılı Nail Art

Son dönemin en çok rağbet gören nail art fikirlerinden bir tanesi de gazete baskısı yapılmış tırnaklar. Biraz sabırlı olursanız kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu şahane fikir için ihtiyacınız olan malzemeler ise yalnızca kolonya, oje ve gazete kağıtları.

İlk olarak gazeteyi tırnağınıza yakın boyutlarda küçük parçalara bölün. Sonrasında tırnaklarınıza seçtiğiniz renkteki ojeyi sürün ve kuruduktan sonra üzerine biraz kolonya sıkın.

Kolonyanın kurumasına fırsat vermeden gazete parçalarını tırnaklarınıza yapıştırmanız gerekiyor. Hareket ettirmeden bir süre bekledikten sonra gazeteyi çekerek parlatıcı ojeyi sürebilirsiniz.

7. Zarif: Ombre Tırnaklar

Ombrenin yalnızca saçlarınıza özgü bir trend olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tırnaklara hem zarif hem de şık bir görünüm kazandıran ombre oje uygulaması aynı zamanda çok keyifli.

Üstelik yalnızca bir süngerin üzerine açık renkten koyu renge doğu üç farklı oje sürmeniz ve kurumadan tırnaklarınıza bastırmanız gerekiyor. Birkaç denemenin ardından istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz!

Bonus: Tırnak Stickerları

Eğer “benim nail art yapacak kadar zamanım yok fakat tırnaklarım mükemmel görünsün” diye düşünüyorsanız endişelenmenize gerek yok. Çünkü çareler hiçbir zaman tükenmez! Satın aldığınız tırnak stickerlarını tırnaklarınıza uyguladıktan sonra istediğiniz görünüme sahip olabilirsiniz.

Tırnaklarınızda göz alıcı bir görünüm oluşturmanıza yardımcı olacak nail art ihtiyaçlarınız için Arcadium AVM’yi ziyaret etmeyi unutmayın!

Cildinize iyi gelecek bakım önerileri için Sizi Bebek Gibi Bir Cilde Kavuşturacak Cilt Bakım Önerileri başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

In this article