Sizi Bebek Gibi Bir Cilde Kavuşturacak Cilt Bakım Önerileri

Hepimiz pürüzsüz ve ışıltılı bir cilde sahip olmayı hayal ederiz. Kimi zaman hava şartları, yanlış beslenme, kullanılan kozmetik ürünler ve uyku düzensizliği gibi etkenler kimi zamansa genetik faktörler...

14071

Hepimiz pürüzsüz ve ışıltılı bir cilde sahip olmayı hayal ederiz. Kimi zaman hava şartları, yanlış beslenme, kullanılan kozmetik ürünler ve uyku düzensizliği gibi etkenler kimi zamansa genetik faktörler hayal ettiğimiz cilde kavuşmamıza engel olur.

Cilt bakımı konusunda bir profesyonelden destek alabileceğiniz gibi daha sağlıklı bir tene sahip olmak için cildinizin ihtiyaçları doğrultusunda kendi bakım rutininizi oluşturabilirsiniz. Cilt bakımı cilt tipine göre değişiklik gösterse de aslında hemen herkesin mutlaka uygulaması gereken çeşitli adımlar var. İşte bebek gibi bir cilde sahip olmanızı sağlayacak olmazsa olmaz cilt bakım önerileri!

Cilt Tipinizi Belirleyin

Cilt bakımında uygulamanız gereken ilk adım, hangi cilt tipine sahip olduğunuzu öğrenmektir. Birçok insan, cilt tipini bilmediğinden kullandığı yanlış bakım ürünleri ile cilt yapısına hasar verir. Cildinizin karma mı kuru mu yoksa yağlı mı olduğunu öğrenmek içinse bir dermatoloğa gidebileceğiniz gibi evde uygulayabileceğiniz yöntemlerle de cilt tipiniz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Yüz kaslarınızı hareket ettirirken bir gerilme ve sıkışma hissediyorsanız muhtemelen kuru bir cildiniz var. Gün içerisinde yalnızca yüzünüzün burun ve alnını içeren T bölgesinde bir parlama gözlemliyorsanız karma bir cilde sahipsiniz demektir. Eğer tüm cildinizde bir parlaklık varsa, yağlı bir cildiniz olabilir.

Cildinizi Temizleyin

Cilt bakımı ile ilgili verilebilecek en temel tüyo, cilt temizliğidir. Bu noktada tek başına su ile yıkama yeterli olmayacağı gibi düzenli aralıklarla yapılmayan bir cilt temizliği de pek işe yaramayacaktır. Cilt bakımından maksimum verimi alabilmek adına sabah uyandığınızda ve gece uyumadan önce olmak üzere toplam iki defa, bir temizleyici ürün yardımı ile yüzünüzü temizlemelisiniz. Bu sayede cildiniz, üzerinde biriken ölü tabakadan, tozdan, kirden ve makyaj artıklarından arınmış olarak dilediğiniz pürüzsüzlüğe kavuşacak!

Cildinizi Nemlendirin

Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, cilt kuruluğu doğal olarak karşılaşabileceğiniz bir sorundur. Özellikle mevsim geçişlerinde, yüzünüzü temizlemiş olsanız bile gözle görünmeyen yağ, toz ve kirler gözeneklerinizi kapatır. Bunun sonucu olarak cilt yüzeyinde sivilce ve siyah nokta gibi bazı kusurlarla karşılaşabilirsiniz.

Kırışıklıkların ve yaşlanmanın da en büyük sebebi olan nem eksikliği ile baş etmek için cilt tipinizi dikkate alarak zeytinyağı, bal, badem yağı, kil gibi bitkisel ürünler kullanabilir ya da marketlerden ve eczanelerden satın alacağınız kremleri de deneyebilirsiniz. Bu sayede cildiniz ihtiyacı olan neme doyar ve daha yumuşak bir dokuya sahip olur.

Güneş Kremi Kullanın

En çok atlanılan ve göz ardı edilen adımlardan biri olsa da, güneş kremi kullanımı cilt bakımının olmazsa olmazlarındandır. Sanılanın aksine, güneş kremi sadece yaz mevsiminde değil her mevsim kullanılması gereken bir cilt ürünüdür.

Çünkü ozon tabakasını delerek yeryüzüne ulaşan zararlı güneş ışınları, kapalı ortamlarda bile cildimize ulaşmayı başarır. Bu da ciltte yaşlanmaya, kuruluğa, lekelenmeye ve bazı ciddi dermatolojik hastalıklara yol açar.

Güneşe çıkmadan yarım saat önce uyguladığınız 30 faktörlü bir güneş kremi, cildinin daha sağlıklı ve lekesiz olması için yeterlidir. Bu işlemi 3 saatte bir yinelediğinizde cildinizi güneşin zararlı etkilerinden tam anlamıyla korunmuş olursunuz.

Haftalık Peelingi Aksatmayın

Temel amacı cildi ölü hücrelerden arındırarak temiz ve sağlıklı deriyi ortaya çıkarmak olan peeling, cildin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Dillere destan güzelliği ile bilinen Kleopatra’nın da güzellik sırlarından biri olan peelingi her evde bulunan zeytinyağı, yoğurt, şeker, kahve, karbonat gibi malzemeler dahi yapmak mümkün. Bunun yanı sıra dermokozmetik ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

In this article