2021 İlkbahar Dekorasyon Trendleri

2020 yılı boyunca evlerimizde daha önce hiç olmadığı kadar fazla zaman geçirdik. Gündemin ve aksayan işlerin stresinden bir nebze arınmak için de evimizdeki konforu artırmanın yollarını aradık. Her...

2815

2020 yılı boyunca evlerimizde daha önce hiç olmadığı kadar fazla zaman geçirdik. Gündemin ve aksayan işlerin stresinden bir nebze arınmak için de evimizdeki konforu artırmanın yollarını aradık.

Her gün aynı duvarlara baktığımız, aynı mobilyaları veya döşemeleri gördüğümüz için de sürekli bir yenilik arayışına çıktık ve yükselen dekorasyon trendlerini keşfetmeye başladık.

Bu yenilenme ister işlevsel bir ev ofisi oluşturmak isterse Zoom toplantıları ve uzaktan eğitim için bir oturma odası tasarlamak olsun, evimizin hemen hemen her alanında taze bir hava yakalamaya ihtiyacımız var.

Çarpıcı boya renkleri, deneysel kumaşlar, iç mekan yenilemeleri, zarif mobilyalar ve daha fazlasını içeren 2021 ilkbahar dekorasyon trendleri içinizdeki tasarımcıyı ortaya çıkaracak.

Sofistike Rustik

Bu görünüm, modern ev konforunu seven ancak yaşam alanlarına kendi karakteristik zevklerini eklemek isteyen herkese hitap ediyor. Açıkta kalan kirişlerin, orijinal döşeme tahtalarının veya panelli duvarların olduğu bazı mimari özelliklere sahip evler için idealdir. Ancak uyumlu bir şekilde birlikte kullanılan eski ve yeni parçaların dikkate değer bir dengesi ile her türden iç mekana uyarlanabilir.

Vintage

Amaca uygun hale gelecek şekilde onarılmış veya kurtarılmış antikaların ve retro parçaların hepsinin vintage bir dekorasyonda yeri var. Önemli olan güçlü renkler, odak parçalar ve canlı, uyumlu bir estetik için minimalist bir yaklaşım kullanarak, nostaljik fakat şık bir görünümü elde etmektir. Bu yaklaşımın anahtarı ise bol miktarda kontrast sağlamaktır.

Vintage dekorasyon için adım adım ilerleyin. Sonunda sizi boğan koyu ahşaplardan veya kalın kumaşlardan tasarlanmış büyük mobilyalardan oluşmuş bir tasarımdan kaçınmak için, size ve zevkinize hitap eden parçaları dekorasyonunuza zamanla ve tek tek ekleyin.

Modern bir dokunuş katmak içinse zarif döşemeler veya duvar aydınlatmaları gibi birkaç lüks öğe ekleyin.

Sarı ve Gri

Pantone bu yıl iki alışılmadık rengi yılın tonları olarak adlandırdı: Aydınlatıcı, canlı bir sarı ve nihai gri.

Bu iki alışılmadık rengin kombinasyonu hem kalıcı hem de moral veren bir güç ve umut mesajını ifade etmek için farklı unsurların nasıl bir araya geldiğini vurguluyor. Tüm yaşananların tek bir renk veya tek bir kişiyle ilgili olmadığını, küresel bir etkiye sahip olduğunu temsil ediyor.

Dekorasyonunuzda yan yana getireceğiniz bu iki renk, yarattıkları dengeli ve ilham verici kontrastla evinize yenileyici bir dokunuş yapacaktır.

Tropikal Esintiler

Hepimiz tekrar seyahat edebilmek ve tatile çıkabilmek için can atıyoruz. Tropikal bölgelerin rahat yaşam tarzı yeni bir trende ilham verdi. Sıcak kaçamaklar için özlem duyduğumuzda, uzak kıyılardan ilham alan ev dekorasyonları, atmosferinizi yeni ve davetkar bir hale getiriyor.

Sakin ve rahatlatıcı bir trend olan tropikal esintiler, neon parlaklıklar, zarif monotonlar ve yumuşak limon renklerini içeriyor.

Büyük yapraklı ev bitkileri, yeşili eve getirerek doğayı evinize taşıyabilir. Kolayca yapılan dijital baskılar, çeşitli tropikal manzaralarını yansıtarak tamamlayıcı renk paletleriyle her eve uygulanabilir.

Endüstriyel

Endüstriyel iç mekan stili genellikle açık taş işçiliği, yüksek tavanlar, ahşap ve metal parçalar ve nötr renkler gibi unsurları içerir.

Bu sade ve dingin tasarım akımı, insanların evde daha fazla vakit geçirmesiyle gittikçe popülerleşmeye başladı.

Endüstriyel tarz, modern ve geleneksel tasarımın uyumlu bir karışımıdır. Getirdiği fonksiyonellik ve basitlikle bu dekorasyon trendi, yaşama, çalışma veya çocuklar için oyun yeri olacak alanlar için oldukça ideal.

Sade fakat çarpıcı İskandinav stilini evinize taşımak için yazımıza göz atabilirsiniz.

Evinizde ihtiyacınız olan yenilikleri yapmak için gerekenleri Arcadium AVM’de bulabilirsiniz!

In this article