Koltukta oturup kitap okuyan genç bir kadın

Sonbahar Modunuzu Yükseltecek 5 Kitap Önerisi

Malum, sonbahar geldi. İş temposu, okul telaşı, giderek serinleyen hava artık insanların evlerine çekilmesine neden olmaya başladı. Her ne kadar sonbahar mevsimi hüznü simgelese de aslında yapılabilecek en...

2334

Malum, sonbahar geldi. İş temposu, okul telaşı, giderek serinleyen hava artık insanların evlerine çekilmesine neden olmaya başladı. Her ne kadar sonbahar mevsimi hüznü simgelese de aslında yapılabilecek en güzel aktivitelerden bir tanesi olan kitap okumak için oldukça elverişli bir ortam sunar.

Öyle ki kitap okuyarak sonbaharın yarattığı hüzünlü atmosferden sıyrılabilir ve çok daha iyi hissedebilirsiniz. İşte bu yüzden, sonbahar modunuzu yükseltecek ve okurken sizi gülümsetecek bir kitap listesi hazırladık. Hazırlamış olduğumuz bu 5 kitap önerisi ile çok daha iyi hissedeceğinizi düşünüyoruz.

1. Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır

Açık havada büyük bir fil Ahmet Şerif İzgören’in yazdığı Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır adlı kişisel gelişim kitabı, başarı ve mutluluğa ışık tutuyor. Kolaylıkla okunabilen ve hayatı sorgulamamızı sağlayan bu kitap, içerisinde yer alan espriler ile okuyucuyu gülümsetmeyi başarıyor.

Genel konusu “hayat” olan bu eser, yaşamı birçok açıdan görmenizi sağlayacaktır. Her yaşa hitap eden bu kitabı bir solukta bitireceğinizi ve hızlı bir şekilde modunuzu yükselteceğinizi düşünüyoruz.

2. Bir IKEA Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu

Romain Puertolas tarafından kaleme alınan Bir IKEA Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu adlı kitap, 36 ülkede yayınlanmış ve 33 dile çevrilmiştir. Mizah ile hayatın gerçeklerini buluşturan bu kitap, göçmenlik konusuna hassas bir şekilde değinmektedir.

Kitap, Hindistan’dan çivili bir yatak almak için Paris’teki IKEA’ya gelen bir Hintlinin planlarının beklediği gibi gitmemesi sonucu gerçekleşen olayları konu alır. Yer yer sizi güldürecek olan eseri bir solukta bitireceksiniz.

3. Tatlı Rüyalar

Beyaz yatakta uyuyan kumral saçlı bir kadın

Alper Canıgüz’ün ilk kitabı olan Tatlı Rüyalar, ‘psiko-absürt’ ve ‘romantik komedi’ türünde bir kitaptır. Mizahi ama bir o kadar da gerçekçi öyküsü ile okuyucuya birçok duyguyu birlikte yaşatır.

Okuru yormayan aksine dinlendiren bu kitap, gerçeklik ve düş, hangisinin doğru olduğunu sorgulattıracaktır. Aynı zamanda mizahi anlatımı ile de enerjinizi yükseltmenize yardımcı olacaktır.

4. Bay Tanrı

Alan Lightman’ın yazmış olduğu mizahi aynı zamanda felsefi bir kitap olan Bay Tanrı, evrenin oluşumunun yaratıcı tarafından anlatıldığı bir roman olarak karşımıza çıkıyor. Felsefeyi ve teolojiyi bir araya getirerek hayata dair soruları eğlenceli bir şekilde ortaya koyuyor.

5. Dublörün Dilemması

Sahnede oyun metni okuyan bir aktör

İlk olarak 2005 yılında yayınlanan, Murat Menteş tarafından yazılan Dublörün Dilemması, Nuh Tufan adında albino rahatsızlığı olan bir konservatuar öğrencisinin açtığı belaları anlatmaktadır. Nuh Tufan’ın eğlenceli ve maceralı hikâyesini anlatan bu kitap, sizde fazlasıyla merak uyandıracaktır.

İlginç benzetmeleri ve kendine has üslubu ile okuyucuyu güldüren Dublörün Dilemması, yazarın kelime dağarcığı ile de sizi mest edecek ve hayal dünyanızı geliştirecektir.

Tüm kitap alışverişleriniz için Arcadium AVM‘ye uğrayabilirsiniz.

Ayrıca Güvenli Bir Alışveriş Deneyimi İçin Koronavirüs’e Karşı Alınan Önlemler adlı yazımızı okuyarak son derece tedbirli bir şekilde alışverişinizi yapacağınıza emin olabilirsiniz.

In this article