latte

Beğeniyle Tüketilen Dünyaca Ünlü Kahve Türleri

Efsanelere göre binlerce yıl önce Etiyopyalı bir çoban tarafından keşfedilen ve günümüzde tüm dünyada tüketilen bir içecek haline gelen kahve, kendi içinde birçok türe ayrılır. Bu sayede her...

4629

Efsanelere göre binlerce yıl önce Etiyopyalı bir çoban tarafından keşfedilen ve günümüzde tüm dünyada tüketilen bir içecek haline gelen kahve, kendi içinde birçok türe ayrılır. Bu sayede her kahve tutkununun kendi damak zevkine uygun kahve seçeneklerine ulaşması da oldukça kolaylaşır.

Peki, ülkemiz kültüründe de oldukça önemli bir yere sahip olan kahvenin hangi çeşitleri bulunur? Siz de kahve keyfinizi çeşitlendirmek ve yeni lezzetlerle tanışmak istiyorsanız, işte en kısa sürede tadabileceğiniz popüler kahve türleri…

Türk Kahvesi

Türk kahvesi

Bir fincanının bin yıllık hatırı olduğuna inanılan Türk kahvesi, kuru kahve türleri arasında yer alır. Yoğun kıvamı ve sert aromasıyla kendine has bir lezzeti olan Türk kahvesi, kahve çekirdeklerinin öğütüldükten sonra kavrulmasıyla hazırlanır.

Genellikle su ile servis edilse de, lokum ve çikolata çeşitleriyle de kusursuz bir uyum oluşturur. Geleneksel olarak cezvede pişirilerek hazırlanır, ancak günümüz teknolojisinin nimetleri sayesinde birçok Türk kahvesi makinesi seçeneğine ulaşmak da mümkündür.

Espresso

espresso ve kruvasan

Temel kahve türleri arasında yer alan espresso, sert aromalı lezzetler arayanların favori tercihleri arasındadır. Öğütüldükten sonra kavrulan kahve çekirdeklerinin 90 derece ve yüksek basınçlı sudan yaklaşık 20 saniye boyunca geçirilmesiyle hazırlanır. Kafein oranı yüksektir ve shot ölçüsüyle tüketilir. Kahvenin birçok alt türü de espresso bazlıdır.

Americano

americano

Sert aromalı kahve türlerini sevenlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan bu kahve türü, espressoya su eklenerek hazırlanır. Bu sayede biraz daha yumuşak bir aroma kazanır.
Americano, 2. Dünya Savaşı’nda İtalya’da bulunan Amerikan askerlerinin filtre kahve yapmak için espressoya su eklemeleri sonucunda ortaya çıkmıştır. Sütsüz ve kremasız kahve sevenler için ideal bir seçenektir.

Latte

latte

İtalyan kökenli bir kahve türü olan latte, espresso üzerine sıcak süt ya da süt köpüğü eklenmesiyle hazırlanır. Fındık, vanilya ve karamel gibi aromalar barındıran latte seçenekleri de mevcuttur. Sütlü olması nedeniyle, daha yumuşak aromalı kahve türlerini sevenler tarafından tercih edilir.

Mocha

mocha

İsmini Yemen’in bir şehrinden alan mocha, espresso üstüne süt köpüğü ve çikolata eklenmesiyle hazırlanan bir kahve türüdür. Farklı krema ve şurup çeşitleri kullanılarak aroması zenginleştirilebilir. Şekerli ve kremalı kahveleri sevenler için ideal bir seçimdir.

Cold Brew

cold brew

Filtre kahve çekirdeklerinin soğuk suda ve uzun bir süre boyunca demlenmesiyle hazırlanan cold brew, yoğun aromalı bir lezzet barındırır. Demlenmesi yaklaşık 12 saat sürebilir. Sütlü ya da sade şekilde tüketilebilir.

Mazagran

mazagram

Anavatanı Cezayir olan Mazagran, ismini ülkenin başkentinde yer alan kaleden alır. Geçmiş yıllarda Fransız askerlerinin kavurucu sıcakla mücadele etmek için kahvelerinin içine buz, limon ve rom eklemesiyle ortaya çıkmıştır. Günümüzde dünyanın birçok farklı yerinde sıklıkla tüketilir.

Frappe

frappe

1957 yılında Selanik’te ortaya çıkan frappe, soğuk kahve türleri arasında yer alır. Granül kahveye süt ve buz eklenmesiyle hazırlanır. İçerisinde yüksek oranda süt barındırdığından dolayı hafif aromalı kahveleri tercih edenler için uygun bir seçenektir. Yaz aylarında daha sık tüketilir.

Damak zevkinize uygun kahve türlerini, her bir seçeneği tadarak kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak kahvelerin barındırdığı lezzetlerin, kullanılan kahve çekirdeklerinin özellikleri ve aromalarıyla da doğrudan bağlantılı olduğunu unutmamalısınız.

Kahve tüketimine ara vermek istediğiniz anlarda tercih edebileceğiniz sağlıklı detoks içeceği tariflerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Evinizde birbirinden lezzetli kahveler hazırlamak için ihtiyacınız olan kahve çekirdeklerine ve ekipmanlarına kavuşmak için Arcadium AVM’yi ziyaret etmeyi unutmayın!

In this article