detoks içeceği

Yaz Sıcaklarına Lezzetli Çözüm: Sağlıklı Detoks İçeceği Tarifleri

Vücutta biriken ve rahatsızlık hissi yaratan ödemi hızla atmak isteyenlerin kurtarıcısı detoks içecekleri, yaz sıcaklarında serinlemek isteyenler için ide ideal bir içecek alternatifi oluşturuyor. Toksinlerden arınmayı sağlayan detoks...

3970

Vücutta biriken ve rahatsızlık hissi yaratan ödemi hızla atmak isteyenlerin kurtarıcısı detoks içecekleri, yaz sıcaklarında serinlemek isteyenler için ide ideal bir içecek alternatifi oluşturuyor. Toksinlerden arınmayı sağlayan detoks içecekleri, ödem atmayı mümkün kılarken gün boyu enerjik hissetmeye de önayak oluyor.

Sağlığa faydalı meyve ve sebzelerin başrolde olduğu detoks içecekleri, malzemelerin suyunun sıkılması ile elde ediliyor. Bu yönüyle hazırlaması son derece kolay olan bu içecekler, yaz mevsiminin de en favori içecekleri haline geliyor.

Biz de bu yaz toksinlerden kurtulmanızı sağlayacak birbirinden leziz detoks içeceği tarifi ile sıcaklara hem leziz hem de faydalı bir çözüm bulmanıza yardımcı olmak istedik. İşte kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak 4 farklı detoks içeceği…

Karpuzlu ve Çilekli Detoks İçeceği Tarifi

karpuzlu ve çilekli detoks içeceği

Yaz mevsiminin iki favori lezzeti, karpuz ve çilek ile hazırlanan bu içeceği reddetmenin pek mümkün olmayacağını düşünüyoruz. Toksinlerden arınmanın yanı sıra kas ağrılarını hafifletme ve kan basıncını düşürme etkileri ile ön plana çıkan karpuzlu ve çilekli detoks içeceğini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeleri ise aşağıda şekilde sıraladık:

  • 4 su bardağı küp şeklinde karpuz
  • Nane yaprakları
  • 5-6 adet çilek

Karpuzları ve yarıya böldüğünüz çilekleri ve hafifçe ezdiğiniz nane yapraklarını bir sürahi içerisine koyup üzerine su ilave edin. Birkaç saat bekledikten sonra detoks içeceğinizi bardağa doldurup tüketebilirsiniz.

Limonlu ve Greyfurtlu Detoks İçeceği Tarifi

taze meyveli su

Yağ yakımına yardımcı olan limon ile antioksidan yönünden zengin greyfurta faydaları saymakla bitmeyen salatalık da eklenince, ortaya hem lezzetli hem de sağlıklı bir detoks içeceği çıkıyor. Bu içecek için gereken tüm malzemeler ise şu şekilde listelenebilir:

  • Yarım limon
  • Yarım greyfurt
  • 1 salatalık

Dilimlediğiniz limon ve greyfurtları 1 su bardağı su içerisine ekleyin ve toksinlerden arınmayı hızlandıran detoks içeceğinizin keyfini çıkarın. Hepsi bu kadar!

Pancarlı Detoks İçeceği Tarifi

pancar suyu

Vücudu temizleme özelliği bulunan pancarlı detoks içeceğinizi, besleyici ve bağışıklığı güçlendirici sebzelerle süsleyerek süper bir karışım haline getirebilirsiniz. Bunun için birkaç farklı malzemeye ihtiyacınız olacak:

  • Yarım pancar
  • 2 salatalık
  • 6 havuç
  • 10-15 dal ıspanak
  • 1 sürahi dolusu su

Tüm malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirin ve bir sürahiye veya mataraya doldurun. Daha sonra gün içinde detoks içeceğinizi dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Portakal ve Yaban Mersinli Detoks İçeceği Tarifi

detoks suyu

Metabolizmayı hızlandırma etkili portakal ile antioksidan deposu yaban mersininin güçlerini birleştirdiği bu içecek, iştahı düzenlemeye de yardımcı oluyor. Böylece hızlı bir şekilde ödem atarken kilo vermek de mümkün hale geliyor. Lezzetiyle adeta bağımlılık yaratacağını düşündüğümüz bu içecek için malzemeler:

  • 1 avuç yaban mersini
  • Yarım portakal

Yarım litre suyun içerisine ilave edeceğiniz bu malzemeler, birkaç saat bekledikten sonra sizin için harika bir detoks içeceği haline geliyor. Size de bu lezzetin tadını çıkarmak kalıyor.

In this article