Yılbaşına Nasıl Hazırlanıyoruz? Ne Tür Planlar Yapabiliriz?

Zaman çabuk geçiyor. Henüz hala geçen yılbaşından bu yana nasıl bu kadar ayın geçtiğini anlamıyoruz değil mi? Aralık ayını yaşadığımız şu günlerde de henüz yılbaşına haftalar olmasına rağmen...

8286

Zaman çabuk geçiyor. Henüz hala geçen yılbaşından bu yana nasıl bu kadar ayın geçtiğini anlamıyoruz değil mi? Aralık ayını yaşadığımız şu günlerde de henüz yılbaşına haftalar olmasına rağmen “o gün” çok çabuk gelecek ve hala bir planlama yapmadıysanız size tavsiyelerimizi okumanızın tam zamanı!

1. Stilinizi seçin

Tatiller kutlama yapmak için özel zamanlardır. Yılbaşında eğlenmek için de birçok farklı yol var. Yaşam tarzınıza, zaman programınıza ve tabii bütçenize uygun bir planı yapmak için yazıyı takip edin. Tarzınız “resmi” ise, çini, kristal ve süslü aksesuarlarınızı çıkartın. Eğer gündelik kıyafetler size daha uygunsa, basit mezeler, neşeli çiçek aranjmanları ve mumlarla ruh halinize göre bir dizayn ayarlayabilirsiniz.

2. Liste yapın

Bir liste yapın ve İki kez kontrol edin! Yılbaşındaki tüm görev ve aktif zamanınızı planlayın. Listelerinizi yaparak istediğiniz görünümü oluşturmak için ihtiyacınız olan şeylerin net bir resmini elde edin.

3. Yemek hazırlığı yapın

Özel ve iddialı olduğunuz yemeklerinizi sofranıza taşıyın. Eğer yenilikler denemek istiyorsanız tariflerini alarak bir iki ufak deneme yapın. Yılbaşında vakit geçireceğiniz yakınlarınızla bir çerez alışverişine de çıkarak muhteşem bir ürün yelpazesine sahip olmayı unutmayın!

4. Seyahat mi edeceksiniz?

Önceden uçak, otobüs biletlerinizi ayırtın ve rotanızı belirleyin. Ulaşımla ilgili oluşabilecek herhangi bir aksaklığı göz önünde bulundurarak bir B planı da yaratın.

5. Yılbaşı alışverişinize başlayın

Evet, hem de ciddi bir şekilde. Zira zaman oldukça kısıtlı görünüyor. Şimdiden yılbaşı için gerekli malzemeleri toplayın ve yılbaşı günü sunumuna değin güzelce muhafaza edin.

6. Yılbaşı için özel müzik listenizi ayarlayın

Her şeyin kusursuz ve planladığınız gibi gitmesini istiyorsanız şimdiden bir playlist oluşturmakta fayda var. Hatta bu listeyi yapacağınız sıralarda yeni müzikler de keşfederek playlistinizi zenginleştirebilirsiniz.

7. Süslemeleri yapın

Her şeyi ve her yeri süsleyin derim! Ne de olsa evinizin bu kadar ışıklı, süslü ve rengarenk olacağı belirli zamanlar vardır ve siz de bu fırsatı değerlendirin.

8. Sevdikleriniz için bir hediye listesi oluşturun

Evet, yakınlarımızı ve sevdiklerimizi mutlu etmeye vesile olabilecek bir günden bahsediyoruz. Hal böyleyken ailenizin, arkadaşlarınızın, eşinizin sevdiği ya da ihtiyaç duyduğu şeyleri onlara bir hediye olarak sunun.

9. Sakin olun

Bu hepsinden daha önemli bir kuraldır. Çünkü yılbaşı muazzam miktarda para harcamakla ya da çocuklarınızı, ebeveynlerinizi, yakınlarınızı zora sokmak, huzursuz etmekle ilgili değildir. Aksine, bir araya gelmek ve hayatın tüm güzelliklerini kutlamakla ilgilidir. 

In this article