Sapanca gölü

Yarıyıl Tatilinde Ailece Gidilebilecek Yerler Listesi

Öğrenciler için yarıyıl tatili yaklaşırken ailece gidilebilecek, keyifli zamanlar geçirilebilecek tatil rotaları için araştırmalar da sürmeye devam ediyor. Kış tatili veya sömestir tatili olarak da adlandırılan yılı bu...

5241

Öğrenciler için yarıyıl tatili yaklaşırken ailece gidilebilecek, keyifli zamanlar geçirilebilecek tatil rotaları için araştırmalar da sürmeye devam ediyor. Kış tatili veya sömestir tatili olarak da adlandırılan yılı bu döneminde ziyaret etmek için özellikle kış mevsiminin tadına varmayı sağlayacak tatil yerleri ön plana çıkıyor. Biz de bu doğrultuda sizin için dört bir yanı her mevsim cennet gibi olan ülkemizin gidilip mutlaka görülmesi gereken başlıca yerlerini derlemek istedik.

1. Abant – Bolu

Yemyeşil ağaçları, sakinliğiyle kendine hayran bırakan gölü, benzersiz manzarası, yürümeye doyulamayan patikalarıyla doğa harikası bir tatil rotası oluşturan Abant, özellikle kış mevsiminde mükemmel görüntülere ev sahipliği yapıyor. Ailece tatilin keyfini çıkarmak için ideal bir yer olan Abant’ı ziyaret ederek siz de eşsiz doğanın koynunda ölümsüz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

2. Erciyes – Kayseri

Ülkemizin en gözde kayak rotalarından biri olan Erciyes Dağı, kış sporu sevenlerin yanı sıra ailesiyle birlikte bembeyaz kar örtüsü eşliğinde dinlenmek isteyenlerin de tercih ettiği yerlerden. Üstelik Erciyes’i ziyaretiniz sırasında Kayseri’nin birbirinden leziz yöresel yemeklerini tatma fırsatı da bulabilirsiniz.

3. Kapadokya – Nevşehir

Masal kitaplarından fırlamış gibi duran görüntüsüyle adeta bir cazibe merkezi olan Kapadokya’yı her yıl hem yurt içi hem de yurt dışından milyonlarca turist ziyaret ediyor. Eğer siz henüz Kapadokya ve çevresini ziyaret etmediyseniz, bu yarıyıl tatili çocuklarınızla birlikte unutulmaz anlar geçirmek için Kapadokya’yı değerlendirebilirsiniz. Üstelik her mevsim güzelliğiyle kendine hayran bırakan Kapadokya’da balon turundan safariye kadar ailece yapabileceğiniz pek çok aktivite de mevcut.

4. Mardin

Kültür turizminin en popüler tatil yerleri arasında sayabileceğimiz Mardin, kış mevsiminde taştan yapıların üzerine düşen kar tanelerinin bıraktığı nefes kesici manzarasıyla sizi de etkisi altında bırakacak. Bu sofistike şehrin dar sokaklarında aile boyu gezintiye çıkabilir, yöresel lezzetlerin tadına varabilir, tarihin özünü kendi gözlerinizle deneyimleme fırsatı yakalayabilirsiniz.

5. Maşukiye – Kocaeli

Tertemiz havası, yeşil doğası ve ulaşıma elverişli konumuyla yarıyıl tatili için değerlendirebileceğiniz bir diğer nokta ise Maşukiye. Çocuklarınıza doğa sevgisini aşılamak için son derece uygun bir yer olan Maşukiye’de yılın yorgunluğunu atabilir, kuş sesleri eşliğinde sakin ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

6. Pamukkale – Denizli

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında yer alan Pamukkale travertenleri, kışın da diğer mevsimlerde olduğu kadar gösterişli. Pamuğu andıran görüntüsüyle etkisi altına alan Pamukkale, kışın çok fazla kar görmek istemeyenler için de alternatif bir tatil yeri olarak değerlendirilebilir. Üstelik kış mevsimini İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerine kıyasla daha yumuşak geçiren Denizli’de Pamukkale’yi ziyaretiniz sırasında termal sulardan da faydalanabilmeniz mümkün.

7. Safranbolu – Karabük

Yüzlerce yıllık bir tarihe sahip olan Safranbolu, her ne kadar ikonik Safranbolu evleri ile ün salmış olsa da aslında devasa bir müze olarak da nitelendirilebilir. Eğer çocuklarınızla birlikte hem güzel kış manzaralarına şahitlik yapmak hem de tarihi yerleri keşfetmek istiyorsanız, Safranbolu’nun mükemmel bir seçim olacağını rahatlıkla savunabiliriz.

8. Sapanca – Sakarya

Harika doğası ve birçok yere yakınlığıyla özellikle kış mevsiminde en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olan Sapanca, bu sömestir tatilinde sizi de ağırlayabilir. Sapanca’da aile boyu keyif alacağınız bir tatil planlayarak göl manzarasının tadını çıkarabilir, eşsiz patikalarında yürüyüş yaparak doğanın gizli hazinelerini keşfetme şansı bulabilirsiniz.

9. Sarıkamış – Kars

Son yılların en popüler tatil rotalarından biri olan Kars’a bağlı Sarıkamış’ı beyaz cennet olarak tanımlayabilmek de mümkün. Yalnızca doğasıyla değil aktivite anlamında da pek çok zenginliğe sahip Sarıkamış’ta kayak yapabilir, tarihi mekanları gezebilir, yöresel peynirleri ve diğer lezzetleri tadabilir ve elbette alabildiğine uzanan kar manzarasını ardınıza alarak ailenizle birlikte fotoğraflar çekerek yarıyıl tatilini ölümsüzleştirebilirsiniz.

In this article