kahve çekirdeğinin üzerinde renkli karton kahve bardakları

Tchibo Kahve Terimleri

Lezzetli mi lezzetli, mis gibi kokan bir kahveye kim hayır diyebilir ki! Öyle ki kahve deyince akla gelen ilk isimlerden Tchibo ile kahve keyfinizi çok daha güzel bir...

3260

Lezzetli mi lezzetli, mis gibi kokan bir kahveye kim hayır diyebilir ki! Öyle ki kahve deyince akla gelen ilk isimlerden Tchibo ile kahve keyfinizi çok daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Ancak söz konusu kahve olunca birbirinden değişik pek çok kahve terimi ile de karşı karşıya kalabilirsiniz.

Özellikle farklı kahveleri denemek isteyenler için kahve isimlerini öğrenmek zor olabilir. Biz de sizler için kolaylık sağlaması amacıyla küçük bir rehber olacağını düşündüğümüz Tchibo kahve terimleri sözlüğünü paylaşmak istedik.

Tchibo Kahve Terimleri ve Anlamları

farklı kahve çeşitleri

Kahve terimleri markadan markaya değişiklik gösterse de genel olarak benzer terimleri içerir. Dolayısıyla Tchibo’da kullanılan kahve terimleri, diğer kahve zincirlerindeki kahve terimleri ile benzerlik gösterebilir. Öte yandan Tchibo’nun kendine özgü kahve terimlerinin de olduğunu belirtmek isteriz. O halde gelin Tchibo kahve terimleri nelerdir, birlikte bakalım!

İşte Tchibo kahve terimleri!

  • Espresso

Espresso, koyu kavrulmuş bir kahve türü olup aynı zamanda kahvenin herhangi bir malzeme eklenmeyen haline denir. Bu nedenle oldukça yoğun bir tat profili sunar. İçimi ise Espresso fincanı adı verilen küçük boyutlu fincanlarda olur.

  • Espresso Macchiato

Espressoya süt köpüğü eklenerek hazırlanan Espresso Macchiato, üst kısmındaki süt köpüğü sayesinde daha yumuşak bir tada sahip bir kahve çeşididir.

  • Americano

americano kahvesi yapan kişi

Americano, Espresso’nun su ile seyreltilmiş haline denir. Dolayısıyla Espresso’ya oranla daha hafif bir tadı vardır. Aynı zamanda daha uzun bir kahve içimi sunar.

  • Caffe Crema

Espresso ile aynı şekilde hazırlanan Caffe Crema, Espressoya göre yumuşak bir lezzete sahiptir. Ayrıca yoğun kremalı bir yapısı vardır.

  • Caffe Latte

Espresso’nun süt eklenmiş versiyonuna Caffe Latte adı verilir. Dolayısıyla Espresso’ya göre daha hafif ve yumuşak içimli bir tada sahiptir.

  • Cafissimo

Cafissimo, Tchibo’ya özgü, kapsüllü bir kahve makinesidir. Filtre kahve ve Espresso bazlı kahve çeşitleri yapabilen Cafissimo, kolay bir kullanıma sahiptir.

  • Coffee Chocolate

Coffee Chocolate, Espresso’nun içine çikolata eklenerek hazırlanmasıyla elde edilir. Çikolata ve kahvenin mükemmel uyumu olarak da bilinir.

  • Cortado

üzerinde kalp şekli olan sütlü cortado kahvesi

Cortado, içindeki Espresso miktarı kadar süt içeren, hafif içimli bir kahvedir. Bu sayede tek başına Espresso içemeyenler için ideal bir alternatiftir.

  • Flat White

Flat White, Cortado ile aynı şekilde hazırlanan bir kahve türüdür.

  • Melange

Melange, Cappucino’ya benzeyen bir kahvedir. Bir bardağın yarısının Espresso diğer bir yarısının ise sıcak süt ve süt köpüğü eklenmesiyle hazırlanır.

  • Mocha

Temelde süt, çikolata ve Espresso ile yapılan Mocha, şekerli tada sahip bir kahve türüdür. Buradaki en önemli ayrıntı ise sütün yoğun bir şekilde süt köpüğüne sahip olmasıdır.

  • White Chocolate Mocha

cam bir bardaktaki beyaz çikolatalı mocha kahve

Mocha’nın beyaz çikolata ile yapılan haline White Chocolate Mocha adı verilir. Ayrıca normal Mocha’ya göre daha şekerli bir tadı vardır.

  • Salve

Salve, salep ve kahvenin birleştirilmesi ile oluşturulan bir kahvedir. Özellikle kış ayları için ideal bir kahve çeşidi olarak karşımıza çıkar.

  • Shot

Shot, arzu edilen kahve çeşidinin içerisine eklenen ekstra Espresso’dur. Söz konusu 1 shot Espresso miktarı ise 30 ml kadardır.

Arcadium AVM olarak bugünkü yazımızda Tchibo kahve terimleri hakkında aydınlatıcı olacağını düşündüğümüz bir rehber hazırladık. Umarız ki faydalı bir içerik olmuştur.

Siz de Arcadium AVM’de bulunan Tchibo mağazasına uğrayabilir ve birbirinden lezzetli kahveler içebilirsiniz!

In this article