Sonbaharda Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Cilt bakımına her zaman önem gösterilmesi sağlıklı bir cilde sahip olmak için oldukça önemlidir. Mevsimin yavaş yavaş değişmesi ile yazın boğucu ve nemli havasının yerini sonbaharın serin ve...

1602

Cilt bakımına her zaman önem gösterilmesi sağlıklı bir cilde sahip olmak için oldukça önemlidir. Mevsimin yavaş yavaş değişmesi ile yazın boğucu ve nemli havasının yerini sonbaharın serin ve kuru havasına bırakmasıyla sonbaharda cilt bakımına ayrı bir önem vermek gerekir.

Yaz aylarında maruz kalınan yüksek sıcaklık, bronzlaşan cildin gergin ve dolayısıyla kırışıksız görünmesine sebep olduğu için cilt bakımının aksatılmasına neden olabiliyor. Yağ üretiminin de hızlanmasıyla gözeneklerin tıkanmasına da sebep olan yüksek sıcaklıkların sonbaharın gelişi ile bir anda düşmesi cilt bakımının önemini artırıyor. Peki sonbaharda cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Sonbaharda Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sonbaharın gelişiyle etkisini kaybeden bronz ten yerini yaz boyunca gizlenmiş olan cilt problemlerine bırakabiliyor. Bu noktada devreye giren cilt bakımı ürünleri tüm bu problemleri cildinizde yaşamamanız için birçok farklı uygulama sunuyor. Listeleyeceğimiz cilt bakımı uygulamaları ile sonbaharı en rahat şekilde karşılayabilirsiniz!

1.   Vücudunuzu Nemli Tutmaya Uğraşın

Sonbaharda karşılaşılan çoğu cilt probleminin en büyük sebebi havadaki nemin düşmesinden kaynaklanmaktadır. Vücudunuzun her mevsim ihtiyaç duyduğu nemi sağlamanın en kolay yolu krem kullanımıdır. Fakat normalden farklı olarak sonbaharda diğer mevsimlerin aksine daha yoğun nemlendirici krem çeşitlerini tercih edilmelidir.

Tabii burada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur krem seçerken vücudun hangi cilt tipine sahip olduğudur. Örneğin yağlı bir cilt yapısına en uygun krem cildin yağ dengesini korumasına yardımcı olan su bazlı nemlendirici kremlerdir. Kremler sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu nem sağlanarak cilt problemlerinin önüne geçilebilir.

2.   Peeling ile Cildinizi Arındırın

Mevsim geçişlerinde yaşanan sıcaklık farkları derinin üst kısmında sertleşmelere yol açabilir. Bu problemi engellemenin en basit yolu ise peeling yapmaktır. Haftada 2 ya da 3 defa uygulanabilen peeling ile cilt ölü hücrelerden arınabilir. Ayrıca yazın uzun süreler boyunca güneşe maruz kalmaktan kaynaklanabilen güneş lekesi ya da farklı cilt lekeleri de evde düzenli peeling yapılarak geçirilebilir.

3.   Vücut Losyonunu Unutmayın

Özellikle soğuğa ve kuru havaya en çok maruz kalan yerlerden olan kol ve bacaklar için kullanılması gereken vücut losyonu basit bir rutinle bu bölgelerdeki kuruluklar için en ideal çözümlerdendir. Vücut losyonu kişisel bakım rutinine eklenerek cilt tabakasının yumuşamasını pürüzsüz hale gelmesi sağlanabilir.

4.   Ürün İçeriklerine Dikkat!

Havaların soğuması ile retinoidler ve glikolik asit gibi soyucu içerikler içeren kişisel bakım ürünlerini azaltmak gerekir. Mevsimsel farklılıklar sonucunda kendini adapte etmeye çalışan cildin bakımı mümkün olduğu sürece en basit bileşenlere sahip kişisel bakım ürünleri kullanılarak yapılmalıdır. Zaten mevsimin etkisi ile kuru ve soğuk hava ile başa çıkan cildin tahriş edilmesinden kaçınılmalıdır.

5.   Güneşten Korunmayı Bırakmayın

Çoğu kişi sonbaharın gelişiyle güneşin etkilerinin yüksek derecede olmadığını düşünse de bu doğru değildir. Sonbaharda da tıpkı yaz ayların olduğu gibi cildi UV ışınları gibi zararlı etkilere karşı korumak oldukça önemlidir. Cilt lekelerinin oluşmasını da önleyen güneş koruyucu ürünler, cildin uzun yıllar boyunca sağlıklı kalmasını sağlamaktadır.

Sonbaharın gelişiyle cilt bakımı için dikkat etmeniz gereken unsurların neler olduğunu listelediğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz de yazımızda belirttiğimiz noktalara dikkat ederek kişisel bakım rutininizi uygulayabilir, mevsim değişikliğinin yaratabileceği problemleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Aynı zamanda yazımızda belirttiğimiz kişisel bakım rutinlerini yapmak için ihtiyacınız olan tüm kozmetik malzemelerini Arcadium Avm’de bulabileceğinizi de hatırlatalım!

In this article