kapadokya

Sömestir Tatili İçin Gezi Önerileri

Ebeveynler için önemli sorumluluklardan biri de vakti mi geldiğinde çocuklarını tatile götürmeleridir. Bunu genellikle yaz aylarında yapıyorlarsa da kış vakti sömestir tatilinden istifade edip bir yerlere giden aileler...

4996

Ebeveynler için önemli sorumluluklardan biri de vakti mi geldiğinde çocuklarını tatile götürmeleridir. Bunu genellikle yaz aylarında yapıyorlarsa da kış vakti sömestir tatilinden istifade edip bir yerlere giden aileler de var. İlla bir kayak turuna katılmak, dağdaki bir tesiste kalmak tabii ki şart değil. Her bütçenin kendine göre yapabileceği plan ve tatiller var. Biz de sömestir tatilinde nereye gidelim, diye düşünen aileler için gezi önerileri yapalım dedik. Önerilerde bulunduğumuz bölgelerin hepsi de civarında konaklama imkânı sunuyor. Yeter ki ufak bir araştırma yapın. İşte sizin için derlediğimiz sömestir tatilinde yapılacak gezi önerileri listesi!

1. Kapadokya, Nevşehir

kapadokyaKış aylarında ayrı bir güzeldir Kapadokya. Tabiatın, kusursuz bir ressamın en görkemli tablosu gibi yaşadığı bu bölgeye mutlaka bir gün, ama özellikle de kış aylarında gitmelisiniz. Meşhur Peribacaları’nı görmek, engebeli ve karlı yolların tamamen bir manzaraya dönüşmesine şahit olmak kışın tatili için yapılabilecek en iyi şeylerden biri olsa gerek.

2. Sapanca, Sakarya

sapancaİstanbul ve çevresinde oturup da çok uzağa gitmek istemeyenlerin de elinde harika bir fırsat var. Sapanca; ülkemizin doğal ortam ve manzara zenginliğinin en nadide örneklerinden biridir. Şehir yaşamından kaçıp birkaç günlük sakinliği arayanlar, kar rengine bürünen ağaçların ve muhteşem Sapanca Gölü’nün tadını çıkarabilirler.

3. Abant, Bolu

abantAbant Gölü ve Yedigöller de kış turizmi zamanlarında ülkemizdeki en meşhur bölgelerden biridir. Özellikle herkesin merak ettiği Yedigöller Milli Parkı’nı ziyaret edebilir, orada bir gününüzü dolu dolu geçirebilirsiniz. Abant’taki donmuş göl ve yamaç paraşütü ziyarete gelenlerin ilgilerini en çok çeken özelliklerden birkaçı.

4. Ilgaz, Çankırı

ılgazYaz kış fark etmeksizin ülke turizminin gözbebeklerinden biri olan Ilgaz, kış tatilcilerine sunulabilecek en güzel alternatiflerden de biridir. Kış zamanlarında kış sporlarının da popüler olduğu Ilgaz Dağları geniş ve devasa ormanlara sahiptir. Ayrıca civarda, bölgenin yöresel yemekleri olan keşkek, perişka gibi mahsülleri de zevkle tüketebilirsiniz.

In this article