Sevgililer Günü için Film Önerileri ❤

  Romantik aşıkların günü olan sevgililer günü geldi çattı! Kimi çiftler hediye akşam yemeği, özel sürpriz derken son ana kadar telaşlı! Ama kimisi de var ki her günün...

8071

 

Romantik aşıkların günü olan sevgililer günü geldi çattı! Kimi çiftler hediye akşam yemeği, özel sürpriz derken son ana kadar telaşlı! Ama kimisi de var ki her günün özel anlam içerdiği düşüncesinde! Onlara göre her gün tıpkı sevgililer günü kadar anlamlı. İlk grubun sevgililer gününü şimdiden kutluyor, hazırladıkları organizasyonların kusursuz şekilde geçmesini temenni ediyoruz.

Ama ikinci grup bizle! Evet, siz de ikincilerden yanaysanız sizleri hemen aramıza alalım. Çünkü sizlere bu özel günde şöyle ayaklarınızı uzatıp, pofuduk koltuğunuzda sevgilize sımsıkı sarılıp bir yandan kahvenizi yudumlarken seyredebileceğiniz mükemmel bir film listesi hazırladık! Eğer halen yapmak istediğiniz bir planınız yoksa hemen listeye göz atabilir ve seçeceğiniz harika bir filmle özel gününüzü taçlandırabilirsiniz.

1. Walk The Line (Sınırları Aşmak)

Walk The Line

Gerçek aşkı gözler önüne seren mükemmel bir hikaye… Kurgusu ve oyuncu kadrosu ile film severlerden tam not almayı hak eden film, müzik eşliğinde ilerlediği için tüm çiftlerin aşkını depreştirecek cinsten diyebiliriz. Başrol oyuncu Johnny Cash, June Carter adındaki bir kadına çok aşık oluyor.

Ancak olaylar Carter’in vefatıyla tamamen değişecek. Tabi bu durum Cash’ın aşkını değiştirmiyor ve Cash’da sevdiğinin ardından vefat ediyor. Ölümsüz aşkın en güzel örneği olan bu filmi sevgililer günü olmasa bile mutlaka bir gün seyretmelisiniz.

2. Love Story

Love Story

Aşkın cesaret ve fedakarlık istediğini anlatan en güzel filmlerden birisi şüphesiz Love Story. 70’li yıllarda geçen hikayenin aslında bir de kitabı mevcut. Başrolleri oynayan ve babasının serveti dolayısıyla oldukça zengin simalardan olan Oliver, işçi sınıfından olan Jennifer’a aşık olur. Hem de öyle kolay vazgeçilebilecek bir aşk değil! Sevdiğinin ellerini sımsıkı tutar. Babasının yaptığı tehditler, maddi kesintiler ve hatta Jennefer’ın tutulduğu hastalık dahi bu aşkın önünde engel değildir.

3. Notting Hill

Notting Hill

Sevgililer gününüzü daha eğlence ve keyifli kılmak istiyorsanız seçiminiz kesinlikle Notting Hill olmalı. Kitabevinde işveren olan William Thacker, ünlü film yıldızı Anna Scott ile Notting Hill’de karşılaşır. İlk görüşte birbirlerine deliler gibi aşık olmuşlardır. Ancak çiftin bu aşamada başına gelmeyen kalmaz. Hareketli arkadaşlar, talihsiz olaylar ve hatta paparazziler arasından sıyrılarak halen kendilerini tanıma çabası içinde olurlar. Film komedi türünde olsa da ara ara aşkın üstünlüğünü ve gücünü de en açık şekilde seyirciye aktarır.

 4. 500 Days of Summer

500 Days of Summer

Aşkta 500 gün! Film, Tom adındaki bir kızın Summer adındaki bir kıza olan aşkını anlatıyor. Tom sevdiğine çok aşık. Ancak sevdiği kadından aynı sevgiyi ve ilgiyi pek göremiyor. Romantik ve eğlenceli müziklerle zenginleştirilen film aslında tam anlamıyla bir aşk fimi değil! Ancak aşka farklı pencerelerden bakan mükemmel bir yapıt diyebiliriz.

5. Before Sunrise

Before Sunrise

Romantik fil kategorisi altında incelenen Before Sunsire, tren yolculuğunda tanışan Jesse ve Celine adındaki iki çiftin Viyana’da geçirdikleri unutulmaz 14 saati anlatıyor. Tabi yaşanan bu aşk hikayesi sonrası akıllarda hemen şu soru beliriyor: Romantik aşk sadece bir geceden ibaret olabilir mi? Hüznü komedi ile yoğurarak öne çıkaran film, emin olun sevgililer gününüze çok yakışacak!

6. İnsanlar Yaşadıkça

İnsanlar Yaşadıkça

Tam 8 dalda Oscar ödülü alan bu mükemmel film, aynı isimli romandan uyarlanarak sahneye çıkıyor. Hikayenin asıl konusu aşk olsa da arka planda tarihi motiflerde de yer yer işleniyor. 2. Dünya Savaşı yıllarında Pearl Harbour’da Yüzbaşı olan Holmes’un karısı Karen ile Başçavuş Milton Warden’in arasında geçen gizemli bir aşkı  gözler önüne seren bu filmi sevgilinizle seyrederek mükemmel bir gün geçirebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler…

Sevgililer gününüz kutlu olsun..❣

In this article