Piksel Görünümden Arttırılmış Gerçekliğe: Dünyaca Ünlü Oyunların Evrimi

Oyun dünyası, hızla gelişen teknolojiye ayak uydurarak kendisini yenilemeye devam ediyor. Atari başında saatlerce oynadığımız oyunlardan hatırlarız. Piksel piksel gördüğümüz, yine de zevk alarak oynadığımız oyunlar, artık gerçeğini...

6449

Oyun dünyası, hızla gelişen teknolojiye ayak uydurarak kendisini yenilemeye devam ediyor. Atari başında saatlerce oynadığımız oyunlardan hatırlarız. Piksel piksel gördüğümüz, yine de zevk alarak oynadığımız oyunlar, artık gerçeğini aratmayacak kaliteye yükseldi. Gün geçtikçe yeni haberlerini aldığımız oyun dünyasının zaman içinde değişimine bir listeyle göz atalım.

Super Mario

Oyun denilince ilk akla gelen Super Mario. Onu atari konsollarından tanırız. Hepimiz küçüklüğümüzde bir kere de olsa atari oynamışızdır. Oyun dünyası artık arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle farklı bir boyuta geçse de Atari oyunlarının kolay kolay unutulacağı düşünülemez.

Adsız

Çocukluğumuzun unutulmaz oyunu Super Mario ve Prensesi yıllar içinde aşklarından bir şey kaybetmedi ama görüntüleri bir hayli değişti. Biz daha atari silahının, ekrandaki kuşu nasıl vurduğunu anlayamazken, atari oyunları, sanal gerçeklik gözlükleri ile oynanmaya başlandı.

dfsdfv

 

Mortal Kombat

Mortal Kombat en çok ismi duyulan atari oyunlarından bir tanesi. Oyunun efsane karakteri Scorpion, 1922 ve 2016 yılındaki Mortal Kombat yapımlarındaki görünümüyle oyun teknolojilerinin gelişimini gözler önüne seriyor.

scorpion

Pacman!

Bir zamanlar bilgisayar başında saatlerce bizi tutan oyunlardan sadece bir tanesi. Teknolojinin değişiminden haliyle Pacman da etkilendi ve 3D teknolojisine ayak uydurdu.

144696_m

Legend of Zelda

Annemiz hadi oğlum/kızım yemeğe gel dediğinde birazdan geliyorum anne diye bağırdığımız zamanların oyunu, Legend of Zelda. Bir zamanlar gençlerin rüyalarını süsleyen Zelda’nın maceralarını atlarsak olmaz. Küçük gameboy ekranına saatlerce dalıp gittiğimiz Zelda karakteri de teknolojinin getirilerinden faydalanmış.

fds

GTA

Grand Theft Auto yani nam-ı değer GTA. Yeni bir sürümü çıktığı zaman bütün dünyayı ayaklandıran oyun, en çok oynanan oyunlar listesinde ilk başlarda yer alıyor. İlk sürümünde neredeyse görüntü anlaşılmıyor. Grafikleri sayesine en gerçekçi haline kavuşan oyun, son güncelleme ile birlikte online oynanabilme özelliğine de kavuştu.

gta
GTA 1997
5
GTA 2013

The Sims

Oyun dünyasının en efsane oyunlarından biri de The Sims serisi. Sims dünyasına adım atan bir daha çıkmak istemez çünkü burada her şey bizim kontrolümüzde. Zaman içinde en çok değişimi yaşayan oyunlardan olan Sims, grafikleriyle kendisine hayran bırakıyor.

sfs
The Sims 1
TS4_647_ANNIVERSARY_03_001
The Sims 4

Counter Strike

Dünyanın en iyi aksiyon oyunlarından birisi de Counter Strike Çocukluğumuzda abilerimizi bilgisayar bağımlısı yapan ‘kantır’ hala yeni neslin en çok oynadığı oyun olma başarısını sürdürüyor. Şimdilerde yeni sürümü CS:GO adına dünya çapında turnuvalar düzenleniyor.

cscsg

Pokemon

1996 yılında Pokemon avına işte bu platformda çıkardık. Takımımızı toplar Pikachu’nun izini sürerdik. Pokemon’u daha çok  çizgi filmi ile hatırlasak da o zamanlar Pokemon oyunu da bir hayli popülerdi.

18cw9nel71fpjjpg

Yeni nesil, atari oyunlarının keyfini artık yaşayamıyor ama onların yaşadığı teknoloji de arttırılmış gerçeklik. Pokemon Go! 1996 yılındaki halinden eser kalmadı çünkü oyun bütün zamanların en iyi teknolojisiyle donatıldı. Bütün dünyaya adını duyuran oyun en çok konuşulan teknolojilerinden bir tanesi olmayı başarmıştı. Her popüler kültür malzemesinin ünü gibi Pokemon Go’nun ünü de beklenenden kısa sürdü ve dijital dünyadan adı yavaş yavaş silinmeye başladı. 🙂

Pokemon-Go-Pikachu-Bulma-3-1

 

 

 

 

 

In this article