ev yapımı mumlar

Evde Mum Yapıyoruz! 6 Adımda Mum Yapımı

Pandemi ile birlikte hayatımızda hobilerimiz daha fazla yer kaplamaya başladı. Bu sayede evde yapılabilecek aktivitelerin de neredeyse sınırsız olduğunu görmüş olduk. Peki yeni bir hobi edinirken hem zamanınızı...

7335

Pandemi ile birlikte hayatımızda hobilerimiz daha fazla yer kaplamaya başladı. Bu sayede evde yapılabilecek aktivitelerin de neredeyse sınırsız olduğunu görmüş olduk. Peki yeni bir hobi edinirken hem zamanınızı eğlenerek geçirmek hem de ev aksesuarlarınıza bir katkıda bulunmak istemez misiniz? Yanıtınız evet ise mum yapımı sizin için oldukça ideal olabilir!

Üstelik ister kendi evinizin dekorasyonuna katkıda bulunmak isterseniz de sevdiklerinize hediye etmek için kendi mumlarınızı yapabilirsiniz.

mum malzemeleri

Rengi, deseni, formu tamamen size kalmış olan mumlar için ihtiyacınız olacak malzemeler şu şekilde:

  • Balmumu
  • Fitil veya pamuk iplik
  • Dekoratif bir kap
  • Mumu eritmek için tencere

İsteğe göre:

  • Dekoratif objeler (kuru yapraklar, kuru meyveler, sim, boncuk vs)
  • Aromatik yağlar
  • Gıda boyası

6 Adımda Ev Yapımı Mum

ev yapımı mum

1. Mumu içerisine koyarak sergileyeceğiniz dekoratif kabı yıkayıp kurulayın.
2. Tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve ocakta kaynatın. Balmumunu kaynamış su içerisinde ayrı bir kapta benmari usulü eritin. Tamamen eridikten sonra ocaktan aldığınız balmumu ilk sıcaklığını kaybedene kadar kısa bir süre bekleyin.
3. Eriyen balmumunun içine isteğe göre gıda boyası ve/veya 4-5 damla aromatik yağ ekleyin ve karıştırın. Böylece mumunuzun istediğiniz renkte olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca aromatik yağ sayesinde mumunuz yandıkça odaya hoş bir koku yayılacaktır. Bu aşamada mumunuzun daha dekoratif görünmesi için kurumuş bitki yaprakları, sim gibi malzemeleri de karışıma ilave edebilirsiniz.
4. Fitil veya pamuk ipliğini mumun yerleştirileceği dekoratif kaba sabitleyin. Bunun için fitil ya da pamuk ipliğinden tercih ettiğiniz birini bir kürdana veya çay kaşığına bağlayıp dekoratif kabın dibine sarkacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
5. Arzu ettiğiniz renk ve kokuyu alan erimiş balmumunu dekoratif kabınıza dikkatli bir şekilde dökmeye başlayın. Bu esnada fitilin kapta dik olarak durduğundan emin olun.
6. Mumunuzun sertleşmesi için birkaç saat bekledikten sonra fitilin mumun dışında kalan kısmını dilediğiniz uzunlukta kesin. Artık mumunuzu güzel günlerde kullanabilirsiniz!

In this article