Küçük Mutfaklar için Dekorasyon Önerileri

  Ev arayışında olan kişilerin en çok önem verdikleri noktalardan birisi kuşkusuz mutfak oluyor. Geniş, ferah ve modern tarzda döşenmiş bir mutfak hem evin yakışını getiriyor hem de...

22343

 

Ev arayışında olan kişilerin en çok önem verdikleri noktalardan birisi kuşkusuz mutfak oluyor. Geniş, ferah ve modern tarzda döşenmiş bir mutfak hem evin yakışını getiriyor hem de mutfakta geçirilen zamanın daha keyifli olmasını mümkün kılıyor.

Peki mutfağınız küçükse ne olacak? Evet bazen mutfakların küçük olmasından çok yakınılıyor. Ancak evin geneli beğenildiği zaman bu durum göz ardı edilebiliyor. Yoksa siz de mutfağınızın küçük olduğundan dolayı mı  yakınıyorsunuz? Evet bu durumun oldukça can sıkıcı olduğunu biliyoruz. Ama üzülmeyin! Birkaç küçük dokunuş sayesinde mutfaklarınızı daha yaşanılası ve ferah bir atmosfere bürüyebileceksiniz.

Beyaza Yönelin, Ortamı Güzelleştirin!

beyaz renkli mutfak

Saflığı, temizliği ve dinginliği sembolize eden beyaz, mutfaklarda kullanılması gereken renk tonlarının başında geliyor. Evin hem daha geniş hem de daha iç açıcı hale gelmesi istiyorsanız beyazla dost olun ve mutfaklarınızın her köşesine beyaz rengi serpiştirin.

Örneğin: Duvarlarınızı beyaza boyamanız ideal bir seçimdir. Özellikle tezgahın ve duvarın beyaz olmasına dikkat etmelisiniz. Hareketlilik açısından da duvarlarınıza aperatif malzemeler ve küçük çiçekler gibi dekoratif eşyalar ekleyebilirsiniz.

Duvarlarınızı da Kullanmayı Bilin!

mutfak duvar dekorasyonu

Küçük mutfağa sahipseniz, boş duvarları da değerlendirmeyi bilmelisiniz. Bu anlamda raflar size yol gösterecektir. Eşyalarınızın dolaba sığmadığından mı yakınıyorsunuz? O halde duvarlarınıza asmalı şekilde sevimli ahşap raflar ile ekleyerek hem şık bir görünüm oluşturabilir hem de alandan tasarruf edebilirsiniz. Raflarınızın üzerine de nane ve reyhan gibi hoş kokulu bitkiler koyarak ortamı hoş bir kokuya bürüyebilirsiniz.

Sürmeli Kapı Tercih Edin!

mutfak kapı tasarımı

Mutfağınız küçükse bir de içeriğe açılan bir kapı kullanarak ortamı daha fazla daraltmamalısınız. Bu anlamda hemen bir dekorasyon uzmanı ile görüşerek mutfağınızın havasını değiştirecek sürmeli veya akordiyon kapılardan faydalanabilirsiniz. Hatta evinizin konumuna göre kapı bile kullanmanza gerek yok. Dantel perdeler veya boncuk sarkıtları küçük mutfaklarda kapı işlevi görecektir.

Modüler Mobilyalara Sıklıkla Yer Verin!

modüler mobilya tasarımı

Dar mutfakların en sık yarattığı sorunlardan birisi de eşyaların dolap içine sığmamasıdır. Çünkü mutfak ölçülerinizin dar olması, dolap ölçülerinizi de daraltır ve bu sayede pek çok eşyanızı dolabınızın içerisine sığdıramazsınız. Böyle bir durumda eşyalarınızdan vazgeçecek veya evinizi değiştirecek haliniz yok tabi ki de.

modüler mutfak tasarımı

Peki ne yapmalısınız? Cevap oldukça basit. Modüler dolaplara yönelmek. Evet ergonomik ve minimalist evlerin artık olmazsa olmazı şüphesiz modüler mobilyalar. Bu tür mobilya eşyaları, mutfağınızı geniş gösterirken aynı zamanda eşyalarınızın daha muntazam şekilde muhafaza edilmesine de destek olur.

Minik Dolaplar Tasarlayın!

mutfak rafı

Mutfağınızın konseptine göre minik dolaplar dizayn ederek kullanmadık eşyalarınızı bu dolaplar içerisinde saklayabilirsiniz. Böylelikle dışarıda kalan gereksiz ekipmanlarınızı kolay şekilde saklayabilecek ve atıl durumdaki alanlarınızı doğru bir şekilde değerlendirmiş olacaksınız.

Pratik Aksesuarları Bolca Kullanın!

mutfak ekipmanları

Örneğin: Mutfağınızda baharatlıklarınızı veya fincan takımınızı koyacak bir köşe dahi bulamıyor musunuz? Hemen aparatlı mutfak ekipmanlarından alın ve bu eşyalarınızı kolay şekilde muhafaza edin. Bu şirin ve renkli aksesuarlar, mutfağınızın ambiyansını da daha kusursuz bir görünüme bürüyecektir.

Köşe Takımı ile Yemek Keyfini Ödüllendir!

mutfak köşe takımları

Dar ve sıkışık mutfaklarda asla ve asla açılabilir geniş masalar tercih etmeyin. Yoksa hem hareket etmeniz zorlaşır hem de mutfak dekorasyonunuz kötü bir hale dönüşür.

En iyisi köşe takımı kullanmaktır. Mutfağınızın boşta kalan köşesine uygun masa yaptırabilirsiniz. Çünkü küçük mutfak köşesine uygun bir masa bulmak zor olabilir. Dekorasyon uzmanına danışarak bu konuda bilgi alabilirsiniz. Böylelikle tam tamına köşenize uygun bir masa ile dekorasyonunuzu tamamlayabileceksiniz.

 

In this article