bir battaniyenin altındaki kedi ve köpek

Hayvan Sahipleri için Ev Temizleme Rehberi

Sevimli dostlarımız, hayatımızın en önemli parçalardan biri. Onlarla aynı evi paylaşıyor olmak ise çoğu zaman büyük keyif kaynağı. Evde kedi ve köpek gibi bir hayvan beslemek dünyanın en...

4100

Sevimli dostlarımız, hayatımızın en önemli parçalardan biri. Onlarla aynı evi paylaşıyor olmak ise çoğu zaman büyük keyif kaynağı. Evde kedi ve köpek gibi bir hayvan beslemek dünyanın en güzel sorumluluklarından olsa bile bazı zorlukları da beraberinde getiriyor.

Derli toplu tertemiz bir ev ortamı, huzurlu bir yuva, mutlu hayvanlar ve sahipleri… Bu çoğu hayvan sahibinin hayal ettiği bir tablo. Hem kendiniz hem de minik can dostunuz için tertemiz bir ev ortamı oluşturmak aslında zannettiğiniz kadar da zor değil! Ev temizliği konusunda başı dertte olan hayvan sahipleri için birkaç temizlik önerimiz var…

1. Ona Özel Alanlar Oluşturun

Tıpkı sizin gibi evcil hayvanınızın da kendine özel bir alanı olması çok önemli. Evinizin her zaman temiz kalması için ona rahatça uyuyabileceği ya da keyifle oyun oynayabileceği güvenli bir ortam yaratmalısınız. Ayrıca can dostunuzun bulunduğu alanları sık aralıklarla temizlemeniz evinizin daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olur. Hayvanınız için kir tutmayan ve kolayca temizlenebilen bir yatak alabilirsiniz. Ek olarak, oluşabilecek kötü kokuları en aza indirmek için çamaşır makinesinde yıkanabilen yatakları tercih edebilirsiniz. Ona özel oluşturduğunuz bu alan sayesinde evin dağınıklığı tek bir noktada toplanacak, bu sayede temizlemesi de çok kolay olacak.

2. Tuvalet Eğitimi Verin

Temiz bir ev için belki de atlanmaması gereken en önemli adım hayvanınıza vereceğiniz etkili bir tuvalet eğitimi! Bu sayede eviniz hem her daim temiz kalacak hem de işten yorgun argın eve geldiğinizde kötü bir sürprizle karşılaşma ihtimaliniz minimum seviyede olacak.

3. İyi Bir Vakumlu Süpürge Edinin

Sevimli dostunuz dönem dönem evin birçok köşesine bıraktığı tüylerle sizi çileden çıkartabilir. Bunu önlemek mümkün olmasa da bu durumun neden olacağı sorunu çözmek için bir önerimiz var. Eğer tüy döken bir hayvanınız varsa, evcil hayvan tüylerini temizlemek için tasarlanmış cihazlardan edinebilirsiniz. Eğer hayvanınız ulaşılması zor bölgelere de tüy bırakıyorsa, özel aparatlı ürünler probleminizi çözecektir.

Ayrıca evinizin farklı noktalarında tüy görmek istemiyorsanız, evcil hayvanınızın tüylerini sık sık taramalısınız. Bu sayede hem minik dostunuzun tüyleri daha parlak ve sağlıklı görünür hem de dökülmeyi bekleyen ölü tüyler etrafa dağılmadan gözünüzün önünde dökülür böylece toplamak içi ekstra çaba sarf etmenize gerek kalmaz.

4. Kokuları Gidermek için Doğal Malzemelerden Faydalanın

Halı ve kilimler bir evin en çok kir ve koku barındıran noktaları, hele ki bir de evde yaşayan bir evcil hayvan varsa…. Bu eşyalarda zamana bağlı olarak oluşan bu kötü kokuları gidermek için özel temizlik ürünlerinden yararlanabileceğiniz gibi, evde kendi başınıza da hazırlayabileceğiniz doğal karbonat ve beyaz sirke karışımını kullanabilirsiniz.

5. Evinizi Sık Sık Havalandırın

Hayvan sahibi olmasanız da temiz ve ferah bir ev için evinizi havalandırma konusuna dikkat etmenizde fayda var. Özellikle sabah saatleri başta olmak üzere gün içerisinde sık sık evi havalandırmak dışarıdaki tertemiz havanın içeri dolmasını sağlar ve uzun süre kapalı kalmış alanlarda oluşabilecek kötü kokuları engeller…

6. Ev Dekorasyonunu İyi Planlayın

Eğer bir evcil hayvanınız varsa, evinizi dekore ederken temizliğini de hızlıca yapabilecek şekilde düzenlemeyi unutmayın. Eşya seçiminde de odak noktanızın bu olduğundan emin olun. Kolay temizlenebilen eşyalar ile ev temizliğine ayırdığınız zamanı en aza indirgeyebilirsiniz.

Kendinizi bazı noktalarda kısıtlamak zorunda kalsanız da hayvan sahibi olmak ve onlara hem güvenli hem de huzur dolu bir yuvanın kapılarını açmak dünyanın en güzel duygularından biri. Ayrıca evinizde bir hayvanla arkadaşlık ediyorsanız bu evinizin kirli olacağı anlamına gelmiyor. Önerilerimize kulak vererek evinizi pratik bir şekilde temizleyebilir, her daim mis gibi kokmasını sağlayarak minik dostunuzla geçirdiğiniz mutlu ve huzurlu günlere bir yenisi ekleyebilirsiniz!

In this article