güneş kremi ile çizilen güneş resmi

Güneş Kremi Kullanmak İçin 5 Geçerli Neden

Yapılan bilimsel çalışmalar, güneş ışınlarına uzun bir süre korunmasız bir şekilde maruz kalmanın çok kritik sonuçları olduğuna işaret ediyor. Güneş kremleri ise güneşin zararlı etkilerini en aza indirmeyi...

4115

Yapılan bilimsel çalışmalar, güneş ışınlarına uzun bir süre korunmasız bir şekilde maruz kalmanın çok kritik sonuçları olduğuna işaret ediyor. Güneş kremleri ise güneşin zararlı etkilerini en aza indirmeyi mümkün kılıyor.

Buna karşın ne yazık ki güneşten korunmak yerine güneş ışınlarının yeryüzüne dik düştüğü saatlerde güneşe maruz kalmayı özellikle tercih edenlerin sayısı inkar edilemeyecek kadar fazla. Oysa ki güneş kremini günlük cilt bakımı rutininin bir parçası haline getirmek hiç de zor değil. Üstelik sağlık açısından da gerekli.

Cildinizi güneşin olumsuz etkilerinden korumak için özel olarak geliştirilen güneş kreminin faydalarının ise herkesi güneş kremi kullanmaya teşvik etmek için yeterli olduğunu düşünüyoruz. Buradan yola çıkarak listelediğimiz ve neden güneş kremi kullanmak gerektiğini ortaya koyan faktörleri sizin de mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz.

1. Zararlı Işınlardan Korunmak

Çocuğuna güneş kremi süren kadın

Bildiğiniz üzere güneş ışınlarının yeryüzüne gelişini engelleyen ozon tabakası, her geçen gün daha fazla zarar görüyor ve incelmeye devam ediyor. Bu da güneş ışınlarının herhangi bir filtrasyondan geçmeden direkt cildinizle temas etmesi anlamına geliyor.

Söz konusu ultraviyole ışınlar, cilt sağlığını önemli ölçüde etkiliyor. Güneş kremleri ise cildin ultraviyole ışınlardan zarar görmesinin önüne geçiyor. Önemli bir D vitamini kaynağı olan güneşten zarar görmek yerine güvenli bir şekilde güneşlenmek için güneş kremi kullanmak gerekiyor.

2. Cilt Kanseri Riskini Minimize Etmek

Cilt lekesini inceleyen doktor

Ultraviyole ışınlar, çeşitli cilt kanserlerinin gelişiminde kritik bir rol oynuyor. Güneş kremleri ise özellikle genç kadınlarda görülme sıklığı çok yüksek ve son derece agresif bir kanser türü olan melanomun gelişme riskini azaltmada oldukça etkili.

Buradan da anlaşılacağı üzere güneş kremi kullanmak; bir tercih değil, sağlıklı bir hayat sürmek için kesinlikle zorunlu bir ihtiyaç. Dolayısıyla güneş kremlerini güzellik ürünü olarak görmek yerine günlük hayatın vazgeçilmez parçası olarak değerlendirmek çok daha doğru olacaktır.

3. Cilt Lekelerini Önlemek

Sırtında cilt lekesi bulunan bikinili kadın

Güneş ışınlarına uzun bir süre maruz kalındığında cilt yüzeyinde kahverengi leke oluşumu gözlemlenmektedir. Bu da hem sağlıksız bir görünüme neden olur hem de ciltte renk eşitsizlikleri yaşanmasına yol açar.

Öte yandan güneş kremi, güneş ışınları kaynaklı leke oluşumunu ve renk eşitsizliğini önleme yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla özellikle hassas cilt türüne sahip olanların yüz dahil olmak üzere tüm cilt yüzeyinde güneş kremi kullanması gerektiği sonucuna ulaşabilmek mümkün.

4. Güneş Yanığı ile Karşı Karşıya Kalmamak

Güneş yanığı yüzünden cildi kızaran kadın

Genellikle bronzlaşmak amacıyla güneş ışınlarına uzun süre maruz kalınmaktadır. Fakat güneş kremi kullanmadan bronzlaşmaya çalışıldığında cilt dokusu hasar görür ve cilt yanığı durumu yaşanır.

Ciltte kızarıklık, şişlik, yanma hissi, hassasiyet ve ciltte soyulma ile kendini gösteren cilt yanığı, bronzlaşma sürecini bir işkenceye çevirebildiği gibi cilt sağlığını da tehdit eder. Bu gibi durumların yaşanmaması için ise tek yapılması gereken, güneş kremi kullanmaktır.

5. Erken Yaşlanma Belirtilerini Engellemek

Yüzüne güneş kremi süren şapkalı kadın

Birçok kişi yaşlanma belirtilerini önleyebilmek adına anti-aging ürünleri kullanıyor. Fakat güneş ışığının yaşlanma sürecini hızlandırdığı gerçeğine maalesef çoğu kişi dikkat etmiyor. Oysa güneş ışınlarına korumasız bir şekilde maruz kalmak, cildin erkenden yaşlanmasına yol açıyor. Güneş kremi kullanmak ise cilt yüzeyinde ince çizgi ve kırışıklık görünümü oluşumunu önleyebilmeyi sağlıyor.

In this article