Evinizdeki Canlılığın Sırrı: Renklerin Gücü

Yakın zamanda evinizi boyamayı düşünüyorsanız, renklerin gücünden yararlanarak evinizi çok daha uyumlu ve canlı bir hale getirebilmeniz mümkün. Boyayacağınız duvar renginin odada yer alan dekorlar ile uyumlu olması,...

3806

Yakın zamanda evinizi boyamayı düşünüyorsanız, renklerin gücünden yararlanarak evinizi çok daha uyumlu ve canlı bir hale getirebilmeniz mümkün. Boyayacağınız duvar renginin odada yer alan dekorlar ile uyumlu olması, odanın genişliği, odada ne kadar eşya bulunduğu gibi unsurları göz önünde bulundurarak evinizi baştan yaratabilirsiniz. Yaşam tarzınızı yansıtmak için birbirinden farklı onlarca renk içerisinden zevkinize ve odanıza en uygun olanını seçerek evinizi boyamaya başlayabilirsiniz.

Güneş Gibi Parlayan Odalar

Canlılığın ve pozitifliğin rengi olan sarı, evinde enerjik renk tonlarını kullanmak isteyenler için mükemmel bir tercih oluyor. Varlığı ve yaşamı simgelen sarı renginin gücünü yansıtmak için pastel tonları ya da daha neon tonları tercih edebilmeniz mümkün. Boya kataloglarında yer alan mat, parlak ya da saten gibi tonları boyayacağınız odanın kullanış tarzına göre seçebilirsiniz. Yemek odası, oturma odası ve mutfak için oldukça uygun olan sarı rengi, kahverengi tonlarındaki mobilyalar ile bütünlük sağlayarak odanızın çok daha ferah ve samimi görünmesini sağlıyor. Çalışma odası için de mükemmel bir tercih olan sarı, yaratıcılığı ve hayal gücünü arttırıcı özelliği sayesinde yaşam parlaklığınızı arttırıyor.

Deniz Kokan Rahatlatıcı Odalar

Denizin ve gökyüzünün rengi olan mavi, rahatlatıcı özelliği ile evinizin duvarlarını huzurla dolduruyor. Uyumlu mobilyalarla harikulade bir görünüm kazanan mavi duvarlar, odanızın çok daha geniş ve ferah gözükmesini sağlıyor. Mavinin değişik tonlarını kullanarak farklılık yaratabileceğiniz evinizde, çivit ve gece mavisi tonunu tercih ederek yatıştırıcı tonlar elde edebilirsiniz.  Yatak odası ve salon için ideal bir renk olan mavi, güvenilir ve sakinlik verici özelliği sayesinde pozitif duygularınızı harekete geçirerek odada bulunduğunuz süreyi çok daha kaliteli geçirmenize imkân sağlıyor. Açık mavi tonları ise, çocuk odaları için rahatlatıcı ve yatıştırıcı özelliği taşıyor.

Doğayla İç İçe Odalar

Doğanın verdiği güven, huzur ve samimiyeti evinize taşımak isteyen birisi iseniz yeşil rengi tam size göre. Odalarınızda hatta banyolarınızda mükemmel bir yansıma yaratacak olan yeşil rengi, çok daha barışçıl bir ortamda bulunmanıza vesile oluyor. Yeşilin her tonunun mükemmel olması, evinizde yer alan eşyalara göre tercih edebileceğiniz farklı ton renkleri ile alternatifler yaratıyor. Uygun eşyalarla mutfak için de oldukça ideal olan yeşil rengi, çalışma odaları ve yatak odaları için çok daha fazla tercih ediliyor. Beyaz renk ağırlığı ile kombinlenmiş odalarda harikulade bir görünüm kazanan yeşil rengi, duvarlarınızı çok daha canlı gösteriyor.

Geniş ve Ferah Odalar

Evinizde yer alan odaların çok daha geniş ve ferah bir renkte olmasını tercih eden birisi iseniz, açık ve aydınlık tonları tercih edebilirsiniz. Beyaz, fildişi ve şampanya rengi yararlanabileceğiniz renkler içerisinde yer alıyor. Özellikle evin içerisinde yer alan ara, lobi, hol gibi kısımlar için mükemmel bir tercih olan açık tonlar; mekânın çok daha geniş ve ferah gözükmesine katkı sağlıyor. Yatak odaları ve salon için de oldukça ideal olan aydınlık tonları zevkinize göre kullanabilirsiniz.

In this article