Evdeki Boşalan Kavanozları Değerlendirmenin 10 Yaratıcı Yolu

Salça, tarhana, bulgur ve reçel gibi kış hazırlıklarını muhafaza etme hususunda kavanozlar büyük yardımcılarımız. Ancak ilkbahar ve yaz ayları gelip kışlık yiyeceklerin dibi gözükünce mutfakta pek çok sayıda...

15412

Salça, tarhana, bulgur ve reçel gibi kış hazırlıklarını muhafaza etme hususunda kavanozlar büyük yardımcılarımız. Ancak ilkbahar ve yaz ayları gelip kışlık yiyeceklerin dibi gözükünce mutfakta pek çok sayıda boş kavanoz şişesi ortaya çıkmış oluyor. Hem yer açısından hem de kırılıp olası kazalar çıkarması istenilmeyen bu boş kavanozları değerlendirmenin de yolları var. Evinizi süslemek ve dekoratif açıdan zenginleştirmek istiyorsanız boş kavanozları evinizin bir köşesinde tutun. Çünkü o anlık işe yaramayacak gibi duran kavanozlarla harikalar yaratacaksınız.

1. Kar Küreleri Hazırlayabilirsiniz

Boşalan kavanozlarınız küçük boyutlarda ise sevdikleriniz için harika kar küreleri yaratabilirsiniz. Üstelik fazla bütçe ile malzeme almanıza da gerek yok. Yapıştırıcı yardımı ile küçük bebek figürünü veya çam ağacını kavanozunun kapak kısmına yapıştırın. Daha sonra içerisini su doldurup, sim eşliğinde 5 damla kadar gliserin damlatın. En son aşamada ise çalkalayıp ter çevirin. İşte minik kar küreniz hazır. İster evinizin en güzel köşesine koyabilir isterse de arkadaşlarınıza hediye mahiyetinde sunabilirsiniz.

2. İğnelik Yapabilirsiniz;

Terzilik işleriyle ilgiliyimdir diyorsanız yaratıcılığınızı konuşturacak küçük bir iğnelik yapmaya ne dersiniz? Tek yapmanız gereken kapak kısmına elyaf koyup üzerini bir kumaşla kaplamak. Böylelikle her zaman elinizin altında olan bir iğnelik elde edebileceksiniz. İçerisine ise düğme, makara veya zımba gibi çeşitli dikiş malzemelerinizi koyabilirsiniz.

3. Boya Sepeti Haline Getirebilirsiniz

Sprey boyalar ile birkaç boş kavanozun üzerini boyayın. Daha sonra onları oval bir kap içerisine alıp çocuğunuzun tüm kuru ve pastel boyalarını içerisine koyabilirsiniz. Boyaların tümü aynı ortamda muntazam şekilde duracağı için bu fikri çocuğunuzda oldukça sevecektir.

4. Eski Kandilleri Kendiniz Oluşturabilirsiniz

Otantik ve loş süslemelerden mi hoşlanıyorsunuz? o zaman size bir sürprizim var. Bahçelerinizi veya balkonlarınızı dekore etmek için en güzel seçim şüphesiz kandil süslemeleri. Muhteşem bir ambiyans yaratan süsleme için biraz gaz yağına ve bir fitile ihtiyacınız var.

5. Vazolar Şeklinde Kullanabilirsiniz
Kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar her öğünde masanınızı renklendirmeye ne dersiniz? Yapacağınız işlem çok basit. Kavanozları dilediğiniz renklere boyamak, kurdelelerle süslemek ve içerisine zevkinize uygun çiçekler koymak. Hatta dilerseniz kavanozların alt kısımlarını boyayarak daha renkli hale getirebilirsiniz.

ed2bef7821405f3dffc1ee2fc9e81699

6. Saksı Şeklinde Değerlendirebilirsiniz

Yaz aylarında balkonunuzu renklendirmek için elbet minik saksılara ihtiyacınız olacak. Saksı ihtiyacınızı boşalan cam kavanozlar sayesinde kolayca giderebilirsiniz. Yeşil otlar ve çiçekler sayesinde balkonunuzu kısa sürede doğal yaşam alanına dönüştürebileceksiniz.

3d85e785af8e4dd4463180555d8f59ec

7. Hayvanlarınıza Yemlikler Yapabilirsiniz.
Evinizde kuş, kedi veya köpek gibi hayvanlar besliyorsanız yem kaplarına mutlaka ihtiyacınız olacak. Yada evinizdeki yem kabını değiştirip yenisini almak istiyor da olabilirsiniz. Ancak hiç de böyle bir masrafa gerek yok. Şişenizi sabitleyecek bir düzenek üzerine içi yem dolu bir kavanozu yerleştirin. Ağzı açık kısmı aşağıya bakacağı için yemler hayvanınız yedikçe daha fazla akacak ve doymasını sağlayacaktır.

8. Kendi Teraryumunuzu Yaratabilirsiniz

Dekoratif süs veya bitki yetiştiriciliği gibi farklı amaçlar için tercih edilen teraryumlar son dönemler de oldukça favori. Kum eşliğinde tüm teraryum malzemeleri içerisine yerleştirerek hazır edebilirsiniz.

13aff7d9939e0ba807f81484a22a37d5

9. Cam Elmas ile Mutfak Eşyaları Elde Edebilirsiniz.

Mutfak eşyalarına bayılıyorsanız boş kavanozlarınızı mutfak içinde değerlendirebilmeniz de mümkün. Bunun için yakın bir arkadaşınızdan veya ev ekipmanları satan mağazadan cam elmas temin etmelisiniz. Cam kesme aleti sayesinde kavanozlarınıza şekil vererek farklı mutfak eşyaları haline getirebilirsiniz.

10. Aydınlatma Ampüllerine Dönüştürebilirsiniz

Dekorasyon anlamında evinize göz gezdirdiğinizde ampullerinizin sıradanlığından dem vuruyor olabilirsiniz. Peki ampulleri değiştirmek için tek alternatifin farklı bir aydınlatma ürünü olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Cam kavanozlarınızı birkaç küçük işlemle son derece muhteşem hale getirmek sizin elinizde. İhtiyacınız olan malzemeler; cam kesme bıçağı, aydınlatma düzeneği ve birkaç adet şişe. Yapacağınız bu dönüşüm sayesinde mutfağınız ve odalarınız modern bir ambiyansa dönüşecek.

In this article