Dünyada Yaşanabilecek En Huzurlu Şehirler

Gezgin bir ruha mı sahipsiniz? O halde halen keşfedebileceğiniz pek çok tatil rotası sizleri bekliyor. Sakin doğası, sıcakkanlı insanları, yeşili bol ambiyansı ve birbirinden seçkin turistik değerleri ile...

12424

Gezgin bir ruha mı sahipsiniz? O halde halen keşfedebileceğiniz pek çok tatil rotası sizleri bekliyor. Sakin doğası, sıcakkanlı insanları, yeşili bol ambiyansı ve birbirinden seçkin turistik değerleri ile öne çıkan şehirlerde tatilin tadını doyasıya çıkartabilirsiniz. İşte dünya üzerinde görülmesi gereken en huzurlu ve en doğal şehirler;

Helsinki, Finlandiya

helsinki-şehri

Finlandiya’nın başkenti olan Helsinki, dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında yer alan modern bir Avrupa kenti. Kültür ve sanat ile yoğrulan bu kent, eşsiz doğası ile geçmiş dönemlerden beri pek çok turiste ev sahipliği yapıyor. Kentin düşük suç oranı dahi sakinliğini ve huzur dolu atmosferini anlatmaya yeterli.

Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti

stock-photo-welcome-to-cape-town-104168527

Kişinin tüm duygularını harekete geçiren bir kent varsa o da kuşkusuz Town’dur. Parlak ışıklar yansıtan gökdelenleri, mis gibi doğası, lüks otelleri, enfes lezzetler sunan restaurantları, sanat galerileri ve yörenin vazgeçilmez doğa harikası Masa Dağı ile enfes görünüm sunan bu kente ilk girişte bayılacaksınız.

Kentte kaya tırmanışı, köpek balığı dansı, safari turu ve yaban hayatı gözlemleme gibi pek çok maceracı etkinlikler yapabilme imkanınız var. Eğer halen keşfetmediyseniz hemen erken uçak bileti fırsatlarından yararlanarak kendinizi mükemmel bir tatile hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Venedik, İtalya

Venedik

Herkesin dilinde veya hayalinde olan kentlerden bir tanesi de Venedik. Günün her anı hareket halinde olan kent, kanal boyunca devam eden pasajları, lüks otelleri ve barları ile göz alıcı bir tatil vaat ediyor. Üstelik yılın her dönemi gelerek bu şehirde huzur verici bir tatil geçirebilirsiniz.

Wellington, Yeni Zelanda

Wellington

Yeni Zelanda’nın başkenti olan Wellington, yeşili bol doğası ile kartpostal güzelliği sunuyor. Hatta “Yüzüklerin Efendisi” adlı film serisinin bazı sahneleri bu yemyeşil doğaya sahip olan Wellington Ormanları’nda çekilmiş. Filmlere sahne olan bu tatil rotasına dilediğiniz kadar huzur verici bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.

Kopenhag, Danimarka

Kopenhag

Sakinliğin hakim olduğu ve beraberinde sanatında ön planda tutulduğu yemyeşil bir şehir ister misiniz? O hale Kopenhag’ı mutlaka gezi listenize eklemeyi unutmamalısınız. “Kuzeyin Romantik Şehri” olarak adlandırılan Kopenhag, kendinizi Andersan Masalları’nda hissetmenize yardımcı oluyor.

Global Barış Endeksi’nin ikinci sırasında yer alan şehir, adeta huzurun ve sakinliğin kalbi konumunda. Hayatın tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız bu Kopenhag’da kısa süreli bile olsa bir tatil yaşamalısınız.

Reykjavik, İzlanda

Rekjavik

Kutup Bölgesi’ne oldukça yakın konumda yer alan Reykjavik, kendine has muhteşem doğası ile tüm tatilcileri kıskandıran bir şehir. Ateşi ve buzu ile bilinen bu şehre geldiğinizde tüm tezatlıkları bir arada yaşayabileceksiniz. Çevre dostu şehir arıyorsanız Reykjavik’i gezmeye gelebilir, şaşırtıcı görüntülerin keyfini doyasıya sürdürebilirsiniz.

Viyana, Avusturya

Viyana

Kültür ve sanat şehirleri arasında değerlendirilen Viyana, kendine has büyüleyici atmosferi ile yılın her dönemi hayranlık uyandırıyor. Kahve kokusunu ve dinlendirici özgün müzikleri doyasıya hissedebileceğiniz bu kentte her an huzur dolu anlar yaşayabileceksiniz. İster doğa ile baş başa kalabilir isterseniz yörenin tarihten miras kalan göz alıcı mimarilerini dolaşabilirsiniz.

Bern, İsviçre

Bern

Sakinlik ve yeşillik arayanların listesinde yer alması gereken şehirlerden bir tanesi de Bern.  Doğanın tadını doyasıya hissetmenizi sağlayan kent, Alp Dağları sayesinde kayak severleri de memnun etmeyi başarıyor. Eğer amacınız huzur dolu anlar yaşamaksa, bu şehri mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Gizemli kalmış bu şehir, tarihi binalar arasında saklanmış olan yemyeşil doğası ile size unutulmaz bir tatil keyfi bırakıyor. Tek tatil yapmaktan hoşlanmıyorsanız sevgilinizle veya ailenizle de güzel bir yurt dışı seyahati yapabilirsiniz. Uzun süreli tatil fırsatınız yoksa Avrupa turları ile birlikte gelerek keşfetme imkanı yakalayabilirsiniz.

In this article