VR

Bilim Kurgu Filmlerini Aratmayan 10 Giyilebilir Teknoloji Ürünüyle Tanışın

Sanal Gerçeklik Gözlükleri Sanal gerçeklik terimi, bireylerin orda olma hissini yaşadığı bilgisayar kaynaklı 3 boyutlu ortamlar için kullanılıyor. Bu 3 boyutlu deneyimi yaşatan araç ise sanal gerçeklik gözlükleri. Geçtiğimiz yıllarda satın...

5016

Sanal Gerçeklik Gözlükleri

Sanal gerçeklik terimi, bireylerin orda olma hissini yaşadığı bilgisayar kaynaklı 3 boyutlu ortamlar için kullanılıyor. Bu 3 boyutlu deneyimi yaşatan araç ise sanal gerçeklik gözlükleri. Geçtiğimiz yıllarda satın alınması hayli zor olan sanal gerçeklik gözlüklerine, günümüzde teknoloji marketleri, alışveriş siteleri gibi birçok yerden ulaşabiliyoruz. ”Virtual Reality” teknolojisiyle  beraber 360° videolardan, gerçekliği artırılmış oyunlara kadar birçok değişim yaşandı. İOS ve Android tabanlı akıllı telefonlardaki oyunlar trycheapviagra.com ve videolar artık sanal gerçeklik teknolojisiyle üç boyutlu izlenebiliyor. Sanal gerçeklik gözlüklerinin kullanım alanları giderek genişliyor. Artık bu teknolojinin verdiği imkanlarla 360° konserler düzenlenmeye başlandı. Yakın gelecekte yaşamın her alanında karşımıza çıkacak gibi duruyor.

Akıllı Saat

Hayatımızda git gide yerini sağlamlaştıran akıllı saatler, giyilebilir teknoloji ürünlerinin en popüleri. Piyasaya çıktığı günden bu yana birçok marka tarafından geliştirdi.  Apple Watch ve Samsung Gear revaçta olan markalar arasında. Cep telefonuna entegre edilen saat ile, telefonu hiç kullanmaya gerek kalmadan bütün etkinlikler gerçekleştirilebiliyor. Şimdilerde farklı tasarımlara sahip birçok akıllı saat modeli, teknoloji marketlerinde yer alıyor.

Giyilebilir klavye

Tap strap markasına sahip klavye, bugüne kadar üretilen hiçbir klavyeye benzemiyor. Her zeminde kolaylıkla yönlendirilebilen inovatif ürün, parmaklara geçirilerek kullanılıyor. Bluetooth özelliği ile bütün akıllı telefonlara bağlanabiliyor.

tap2-57348b578fb39-57348d5cbba8d

Google Glass

Google glass Teknolojide dünya dev Google tarafından birkaç yıl önce tanıtıldı ve yılın ürünü ünvanını aldı. Google glass tam anlamıyla sizin kişisel asitanınız oluyor. Google glass ses ile kontrol ediliyor ve bir akıllı telefon gibi komutlarınızı işliyor. Üzerindeki optik ekran özelliği sayesinde fotoğraf ve video çekebiliyor. Ancak bazı ülkelerde yasaklandı çünkü fotoğraf ve video çekebilmesi güvenlik açısından sorun oluşturuyor.

Akıllı T- shirt

Lüks moda markası Ralph Lauren’in yeni teknolojik ürünü Polo Tech markalı akıllı bir T-shirt. OMsignal teknolojisi ile üretilen t-shirt, popüler bir moda markasının ürettiği ilk teknolojik giysi iddasına sahip. Daha çok sporcular için üretilen t-shirt, gümüş kaplı iletken sensörlerle donatılmış. Bu sayede sporcunun fiziksel ve biyolojik verilerini ölçebiliyor. Oyuncuların maç sırasında nefes alışveriş, kalp atışı, stres ölçüsü gibi verilerini kaydediyor.

Giyilebilir Kredi Kartı Uygulaması

Alman menşeili bir bankanın kredi kartı servisi için geliştirilen teknolojinin birkaç yıl içinde dünya çapında kullanılması bekleniyor. Temassız ödeme sistemi, akıllı bileklik ve saatler aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

giyilebilir kredi kart

Akıllı Bileklik

10 dolar gibi makul bir fiyata alabileceğiniz akıllı bileklikler, adım sayma, kalori hesaplama, hareket mesafesi ölçme özelliğine sahip. Akıllı telefonunuza bilekliği bağlayarak, telefonunuza gelen bildirimleri görebiliyorsunuz. Dahası akıllı bileklik ile telefonunuzdaki müzik çaları yönlendirebiliyorsunuz.

HTC_Grip

Akıllı Yüzük

Parmağınızla akıllı cihazları kontrol etmek giyilebilir akıllı yüzük ile mümkün. Normal bir yüzükten herhangi bir farkı bulunmuyor. Tasarım konusunda başarılı olan yüzük parmağa takıldığında hiç göze batmıyor.  El hareketlerini komutlara dönüştürerek cep telefonunuzu kontrol etmenize imkan tanıyor. Ayrıca yüzük tablet, laptop ve televizyona da bağlanabiliyor. Bluetooth ve wifi ile bağlantı kurulabiliyor.

Giyilebilir Eldiven

Danimarkalı bir şirket tarafından geliştirilen Manus Gloves, sanal gerçekliğe dokunma imkanı sunuyor. Sahip olduğu donanım sayesinde el hareketlerinizi algılayan eldiven, düğme ya da kablo içermiyor. Özellikle bilgisayar oyunları için gelişilen eldivenin önümüzdeki aylarda satışa çıkması bekleniyor.

bgxs

 Kontakt Lens

Samsung’un bilim kurgu filmlerinden fırlamış ürünü kontakt lens, sanal gerçekliğin de ötesinde. Arttırılmış gerçeklik teknolojisine sahip lens, göz hareketlerini algılayan sensörler içeriyor. Kontakt lens, akıllı telefondaki aksiyonları, lense daha önceden yüklenmiş komutlarla gerçekleştiriyor. Bu sayede tek bir göz hareketiyle aramalarınızı yanıtlayabilir ve daha birçok işlem yapabilirsiniz. Ayrıca fotoğraf çekme özelliğine de sahip lensin, gelecek yıllarda piyasaya çıkacağı düşünülüyor.

 

 

 

 

In this article