saç bandı

Trende Uygun Bandana Takma Şekilleri

Geçmiş yıllardan günümüze kadar popülerliğini yitirmeden gelmeyi başaran bandanalar, hoş ve zarif görüntüleri ile pek çok kişinin günlük hayatta kullandığı parçalar arasında yer alır. Kadın, erkek, bebek, çocuk,...

4586

Geçmiş yıllardan günümüze kadar popülerliğini yitirmeden gelmeyi başaran bandanalar, hoş ve zarif görüntüleri ile pek çok kişinin günlük hayatta kullandığı parçalar arasında yer alır. Kadın, erkek, bebek, çocuk, genç ya da yetişkin fark etmeksizin herkes tarafından sevilerek kullanılan bandanaları siz de pek çok farklı teknikle bağlayabilirsiniz.

Bağlama şekillerini kendi stilinizle eşleştirerek daha havalı hale getirebilir, tarzınızı iyi bir şekilde yansıtabilirsiniz. Kıyafetlerinizle uyumlu olan bir bandana ile giydiklerinizi daha belirgin kılabilir, havalı ve tarz bir görünüm elde edebilirsiniz.

Topuzla Bandananın Eşsiz Uyumu: Afrika Tarzı

afrika tarzı saç bandanası

Bandanayı bağlamakta zorlanıyorsanız Afrika tarzı olarak isimlendirilen bu yöntem sizin için pratik ve kolay bir yol olabilir. Öncelikle bandanayı başınıza bağlamadan önce saçlarınızı topuz yaparak işleme başlamalısınız.

Saçlarınızı yukarıdan dolgun bir şekilde topladıktan sonra bandanayı topuzunuzdan başlayarak saçınıza dolayın. Büyük ebatlardaki bandanalar ile yapılan bu bağlama şekli, klasik topuz sayesinde basit ve şık bir bağlama metodu haline gelir.

En Klasik Bağlama Şekillerinden: Geniş Bant

geniş saç bandı

Günlük hayatta kadınların sıklıkla tercih ettiği geniş bant, pratik olmasıyla beraber kattığı zarif görüntüyle de dikkatleri üzerinde toplamayı başarır. Eşarp ya da fularla da yapılabilen bu bağlama şeklinde bağlayacağınız bandanayı geniş bir bant haline getirmeniz gerekir.

Sonrasında ister kulaklarınızın üzerinden ister kulaklarınızı da alacak şekilde boynunuzun hizasında çapraz olarak saçınıza bağlamalısınız. Kişiye hoş ve zarif bir hava katan bu bağlama şekli, renkli bandanalarla birlikte daha havalı bir hale gelecektir.

Düz renkli modeller daha ağır ve zarif bir hava katarken renkli bandanalar kıyafetlere hareketli ve canlı bir görüntü verir. İster renkli ister düz renkli bandanalar ile farklı ve alımlı bir görüntü yakalayabilir, kıyafetlerinizin havasını anında değiştirebilirsiniz.

Saçlara Sevimli Bir Dokunuş: Fiyonklu Bağlama

saç bandı

Saçlarınızı ister açık bırakın ister toplayın, bu bağlama şekli ile sevimli ve hoş bir görünüm elde etmeniz mümkün. Öncelikle saçınızı nasıl bağlamak istiyorsanız o şekle sokmanız gerekir. Aksi halde bandanayı bağladıktan sonra saçın tekrardan şekil alması zor hale gelir.

Sonrasında bandanayı kulaklarınızdan geçirerek alnınızın ortasında birleştirin. İki ucu öne ya da yana gelecek şekilde doladığınız bandananın uçlarından fiyonk yapın. İşlem bu kadar basit! Herkese yakışan bu bağlama şekli ile hoş ve zarif bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Saç ile İç İçe: Örgülü Saça Bandana

örgülü saç bandı

Örgülü saçla bir araya geldiğinde etkileyici bir hale gelen bandana, çoğu kıyafetle de rahat bir şekilde kullanabileceğiniz bir tarz elde etmenizi sağlar. Öncelikle saçınızı hangi modelde öreceğinize karar verin

Ardından başınıza geçirdiğiniz bandananın uçlarını, saçlarınıza dahil ederek örmeye başlayın. Dilerseniz bandananızı başınızın üzerinden geçirmeden, yalnızca örgüye dahil ederek de değerlendirebilirsiniz.

In this article