Balkon Dekorasyon Trendleri

Evler her ne kadar ferah bir atmosfere sahip olacak mimariye uygun şekilde yapılanıyor olsa da yine de dört duvarın içinden çıkmak, biraz hava almak için keyifli bir ortamın...

11531

Evler her ne kadar ferah bir atmosfere sahip olacak mimariye uygun şekilde yapılanıyor olsa da yine de dört duvarın içinden çıkmak, biraz hava almak için keyifli bir ortamın tadına varmak istenebiliyor. Her zaman evden dışarı çıkmanın mümkün olmadığı bazı durumlar da söz konusu olabiliyor. Böyle zamanlarda en yakın adres, yine evin bir parçası olan, balkonlar oluyor.
Sadece bir fincan kahve keyfi yapmak ya da biraz oturup etrafı seyretmek için vakit geçireceğiniz balkonlarınızın sıcak ve ferah bir atmosfere sahip olması ise zamanınızı daha keyifli geçirmenizi sağlayabilir. Evinizin iç dekorasyonunda gösterdiğiniz hassasiyetin aynısını balkonlarınızda da göstererek evinizin her köşesinde dekorasyon zevkinizin keyfini sürebilirsiniz.

Farklı Materyaller, Canlı Dekorasyonlar

Son yılın trendi farklı materyalleri bir araya getirerek oluşturabileceğiniz uyumlu konseptlere dayalı olan dekorasyon fikirlerinden geçiyor. Hem doğal hem de el yapımı malzemeleri kullanarak balkonlarınızda sıra dışı bir enerjinin hüküm sürmesini sağlayabilirsiniz. Evinizin en havadar ve özellikle sıcak havalarda en fazla kullanılan bölümünde gerçekleştirebileceğiniz ufak dokunuşlar bile balkonunuzun bütün havasını değiştirmeye yetebilir.
Korkuluklarda sıkça görülen metal malzemelerin dokusunu seviyorsanız balkonunuzda metal malzemeler ağırlıklı bir dekorasyonu tercih edebilirsiniz. Metal iskeletlerin üzerine yerleştirilen renkli minderlerle elde edebileceğiniz iki adet koltuğun ortasına yerleştireceğiniz sehpa da yine metal üstüne kesilmiş bir camdan oluşabilir. Farklı renklere boyayarak çok renkli bir dekorasyonu tercih edebileceğiniz gibi tek bir renk kullanıp diğer aksesuarlarla daha hafif ton değişikliklerini tercih edebilirsiniz.
Bu yıl evin iç dekorasyonlarında da çok fazla yer tutan doğal malzemelerin ağırlıkta olduğu bir dekorasyon zevkiniz varsa evinizin balkonunu küçük bir ormana çevirebilmeniz bile mümkün. Balkon korkuluklarınızın uygun olmaması ya da farklı bir yerleşim seçmek istediğinizde saksıdaki çiçeklerinizi duvarlara monte edebileceğini ahşap askılara asabilir ya da raflara yerleştirebilirsiniz. Ahşap mobilyalar seçebilir ve ihtiyacınız olan sehpayı da işlenmemiş odundan yapılma tasarımlardan yana tercih edebilirsiniz. Kullanacağınız aksesuarları da mantardan ya da kumaştan yapılma ürünlerden seçerek bu doğal atmosferi daha da perçinleyebilirsiniz.

malka terasa

Evinizin Her Köşesinde Trendi Yakalayın

Yılın en trend dekorasyon fikirleriyle döşeyeceğiniz evinizle uyumlu olması için evinizin içindeki bazı detayları balkonunuza da taşıyabilirsiniz. Koltuk döşemelerinizden kullandığınız aksesuarlara, mobilyalarınızda kullanılan materyallerden duvar renklerinize kadar evinizin içinde yansıyan konsepti minimal bir şekilde balkonunuza da taşıyabilirsiniz.
Ağırlıklı olarak retro havasının estiği bu yılın trendinde aynı havayı balkonunuzda da yakalamak istiyorsunuz bol işlemeli demir sanlyeleri ve sehpaları tercih edebilirsiniz. Küçük mumluklar ve saksılarla oluşturduğunuz konsepti süsleyebilir, kapalı bir balkonunuz varsa duvarlara küçük tablolar bile asabilirsiniz.
Yaz aylarında ve kapalı balkonlar için kış aylarında da balkonunuzun yerine yapay çim kestirip koyabilirsiniz. Böylelikle evin tamamen dışında bir havaya bürünecek olan balkonunuzda oturmak doğal bir ortamda vakit geçiriyormuşsunuz hissini verebilir. Canlı çiçeklerin bakımını zor bulanlar için kullanabilecekleri yapay çiçekler ya da bambular da bu atmosferi kuvvetlendirecek detayları oluşturabilir.
Aydınlatma için daha canlı tercihlerde bulunmak istediğinizde bu yılın trendleri arasında yer alan led ışıkları kullanabilirsiniz. Balkonunuzun duvarlarına asarak ya da korkuluklarına dolayarak kullanabileceğiniz küçük ampuller sayesinde istediğiniz aydınlığı saylayabileceğiniz gibi farklı ve ışıltılı bir görünüm de elde edebilirsiniz.
Hiçbir koltuk ya da sandalye kullanmamak da seçenekler arasında yer alıyor. Rengarenk ve büyük ebatlardaki minderlerden yapacağınız bir köşede çay fincanlarınızı koymak için alçak bir sehpa kullanabilirsiniz. Minderlerden huzurlu bir köşe yapmayı tercih ederseniz balkonunuzda etnik bir havayı bile yakalamanız mümkün olabilir.

138a6e4f47d3e7a75801a42147288bd6

In this article