Aloe Vera Bitkisinin Gücü

Zambakgiller familyasında yer alan Afrika kökene sahip Aloe Vera bitkisi, kaktüse benzer yapısıyla evlerimizi ve ofislerimizi her geçen gün artarak süslemeye devam ediyor. Güzel görüntüsü ile süs bitkisi...

30638

Zambakgiller familyasında yer alan Afrika kökene sahip Aloe Vera bitkisi, kaktüse benzer yapısıyla evlerimizi ve ofislerimizi her geçen gün artarak süslemeye devam ediyor. Güzel görüntüsü ile süs bitkisi için oldukça ideal olan aloe vera, sağlık için de oldukça faydalı bir bitki. Uzmanlar tarafından faydaları kanıtlanan aloe vera bitkisinin gücü zaman ilerledikçe artarak çoğalıyor. Ülkemizin güney bölgesinde daha çok yetişen bu eşsiz bitki, sıcağa düşkünlüğü ile biliniyor. Yaprakları içerisinde bulunan jöleye benzer kıvamını kullanarak hem cilde hem de vücudumuzda yer alan organlara fayda sağlamak mümkün oluyor. Bu jöle kıvamındaki jelin kullanımı ise, cilde sürerek ya da ağız yoluyla alınarak sağlanıyor. Aloe vera hassas bünyeye sahip insanlarda alerjiye sebep olabileceğinden, bu hassasiyete sahip kişilerin aloe vera bitkisini kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekiyor.

Parlayan Ciltlerin ve Saçların Kahramanı: Aloe Vera

Cilt ve saç bakımı için tercih edilen şifalı bitkiler içerisinde bulunan aloe vera, içerisinde bulunan yüksek sayıdaki mineral ve vitaminler sayesinde cildi besleyerek fayda sağlıyor. Saçların daha güçlü ve parlak olmasını sağlayan aloe vera bitkisinin içerisindeki jeli dilerseniz şampuanınıza dilerseniz de saç maskenizin içine ilave ederek kullanabilirsiniz. Çok kısa bir sürede gözle görülür şekilde bir etki yaratan bu mucizevi bitkinin yaprakları içerisindeki jeli, bıçak yardımıyla bir kaba boşalttıktan sonra bir saat dinlendirmeye bırakarak daha etkili sonuçlar elde edebilmeniz mümkün.

Cilt için faydaları saymakla bitmeyen aloe vera, cildi derinlemesine nemlendirerek cildin çok daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor. Ciltte bulunan kırışıklıkları ve kızarıklıkları gidermeye yardımcı olan bu harikulade bitkinin jelini, günlük kullandığınız kreminize ilave ederek kullanabilirsiniz. Gün geçtikçe daha parlak bir cilde sahip olmanızı sağlayan aloe vera, vücudunuzdaki iltihaplı aknelerle savaşarak, doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlıyor. Bal, süt, salatalık, gül suyu ve limon suyu gibi gıdalarla birlikte oluşturacağınız cilt maskesi içerisine ilave edeceğiniz aloe vera jeli ile kurumuş cildinizden kurtularak, tazelenebilirsiniz. Özellikle el bakımı için mükemmel bir tercih olan bu müthiş bitki, tırnaklarınızı da besleyerek çok daha güçlü ve dayanaklı olmalarına olanak sağlıyor.

Aloe Vera Bitkisinin Faydaları

  • Sindirim sistemini kuvvetlendiriyor
  • Mide rahatsızlıkları ile savaşıyor
  • Ciltte bulunan zedelenmiş derileri onararak, nemlendirmeye yardımcı oluyor
  • Güneş yanıkları, deri iltihapları gibi cilt yaralarını tedavi etmeye ve ferahlatmaya yardımcı oluyor
  • Bağırsakları düzenlemede, bağırsak içerisinde bulunan mikropların giderilmesinde fayda sağlıyor
  • Metabolizmayı hızlandırarak, yağ yakımına olanak sağlıyor
  • Sivilceler için mükemmel bir giderici
  • Kolesterol seviyesini dengeleyerek, kalp sağlığına yardımcı oluyor
  • Aloe vera jelinin içerisinde bulunduğu sabunlar, cildin tazelenmesini sağlıyor
  • Böcek ve sinek ısırıklarına karşı, ısırılan bölgeye sürüldüğünde alerji giderici özellikler içeriyor
  • Ciltte yer alan doku hasarlarını onarmaya yardımcı oluyor.
In this article