Yaz Aylarında Sokakta Yaşayan Hayvan Dostlarımız İçin Yapabileceğimiz İyilikler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ısınan havalar bizleri etkilediği gibi sokakta olan hayvanları da oldukça fazla etkiliyor. Her mevsim sokakta yaşamaya mecbur bırakılan hayvanların en çok zorlandığı mevsimlerden birisi...

13228

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ısınan havalar bizleri etkilediği gibi sokakta olan hayvanları da oldukça fazla etkiliyor. Her mevsim sokakta yaşamaya mecbur bırakılan hayvanların en çok zorlandığı mevsimlerden birisi olan yaz aylarında sokak hayvanlarının siz hayvan severlere büyük ihtiyacı oluyor. Gerek havaların ısınması gerekse de yemek bulma bakımından zorluk çeken sokak hayvanlarına herkesin elinden geldiği kadar yardım edebilmesi onların sağılığı ve mutluluğu için oldukça önemli.

Bir Kap Su

Bu sıcak yaz günlerinde sokakta yaşayan dostlarımızın en çok gereksinim duyduğu şeylerden birisi elbette ki su oluyor. Bir kaba koyacağınız su sayesinde, sokak hayvanlarının susuzluktan halsiz kalmalarına engel olarak, onların daha canlı ve mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz. Kapınızın önüne koyacağınız suyu her gün değiştirerek ve koyduğunuz kabı her gün yıkayarak dostlarımızı zararlı bakterilerden ve mikroplardan koruyabilirsiniz.

İlginizi Eksik Etmeyin

Hiç büyümeyen bebekler olan sokak hayvanları, ilgiye ve sevgiye muhtaç bir şekilde sokakta onlarla ilgilenmemiz için bizleri bekliyor. Yaz aylarında havaların ısınması, sıcağı seven mikropların ve bakterilerin daha hızlı bir şekilde üremesine ve sokak hayvanlarının bu mikroplardan hastalanmasına sebep oluyor. Sizlerin ilgisi ve dikkatleri sayesinde fark edilebilecek bu rahatsızları önleyebilir, hastalıkları ilerlemeden onlara yardımcı olabilirsiniz. Günlük rutin kontrollerle farkındalık yaratabileceğiniz sokak hayvanlarına olağan dışı bir durum söz konusu olduğunda en yakın veterinere götürerek yardımcı olabilir, hayatlarını kurtarabilirsiniz.

Mama Vermeyi Unutmayın

Havaların ısınmasıyla birlikte yiyeceklerin daha çabuk bayatladığını ve bozulduğunu hesaba katarak, sokak hayvanlarına vereceğiniz mamalarda ölçülü ve zamanlı olmakta fayda var. Günlük küçük dozlarda vereceğiniz mamalar sokak hayvanlarının hem midelerinin bozulmamasını hem de aç kalmamalarını sağlıyor. Mama yerine yemek vermek isteyen hayvan severlerin ise, haşlanmış et ve tavuk türlerini tercih etmesi ve günlük taze olarak vermesi sokak hayvanlarının çok daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı oluyor.

Sevginizi Eksik Etmeyin

Sokak hayvanlarının en büyük ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi de koşulsuz sevgi ihtiyaçları oluyor. Her daim sevgiye aç olan dostlarımız, kendileriyle ilgilenilmesinden ve oynanılmasından oldukça keyif alıyor. Onlara ayıracağınız küçük bir zaman dilimi bile, gün içerisinde sokakta çok daha iyi bir vakit geçirebilmelerini sağlıyor.

Arabanızı Çalıştırmadan Kaputa Vurun

Havaların günden güne ısınmasıyla birlikte kendilerine gölge bir yer arayan dostlarımız kimi zaman arabaların altını tercih ederek serinlik sağlıyor. Arabanızı çalıştırmadan önce kaputunuza vurarak önleminizi alabilir olası bir kazaya karşı hem kendinizi hem de sokaktaki dostlarımızı koruyabilirsiniz.

Sahiplenin ya da Misafir Edin

Sokakta yaşayan hayvanlar için yapabileceğiniz en güze şey onları sahiplenmek, ömür boyu rahat ve konforlu hissedecekleri bir ortam yaratmaktır. Kişisel nedenlerden ötürü sokakta yaşayan dostlarımızı sahiplenemiyor iseniz, evlerinizde geçici bir süre ağırlayarak yaz aylarında çok daha sağlıklı ve mutlu olmalarını sağlayabilirsiniz.

In this article