Yaşama Sevincinizi Arttıracak Baharda İzlemelik 5 Film

Hayatı güzel yaşamak için gerekenler biri de iyi işleri takip etmek, iyi filmleri izlemektir. İşte tam da bahara girmeye başladığımız şu zamanlarda size ilham verebilecek 5 film!  ...

4906

Hayatı güzel yaşamak için gerekenler biri de iyi işleri takip etmek, iyi filmleri izlemektir. İşte tam da bahara girmeye başladığımız şu zamanlarda size ilham verebilecek 5 film!

 

  1. Roma’ya Sevgilerle

romaya sevgilerle

Bir romantik komedi filmi olan Roma’ya Sevgilerle ünlü yazar ve yönetmen Woody Allen tarafından yazılıp yönetilen bir filmdir. Beth (Kristen Bell), bir müzede çalışmakta ve aşk konusunda şansı yaver gitmemektedir. Kardeşinin düğünü için Roma’ya gittiğinde ise Nick (Josh Duhamel) ile tanışırlar. Oldukça üzgün olduğu bir gün dilek kuyusuna atılan paraları çıkartan Beth’in elinde paralardan biri de Nick’in attığı dilek parasıdır. Aralarında giderek filizlenen bir ilişki başlar ancak bir sorun vardır; Beth Nick’in kendisini gerçekten sevip sevmediği konusunda şüpheler yaşar.

  1. 50 İlk Öpücük

50 ilk öpücük

Romantik komedi filmlerinin en popülerlerinden biri Peter Segal tarafından yönetilen 50 İlk Öpücük’tür. Doktor Henry Roth (Adam Sandler), Hawaii’de pek çok kadınla tanışan ve hepsiyle kısa süreli ilişkiler yaşayan bir adamdır. Müdavimi olduğu kafede bir gün veteriner olan Lucy (Drew Berrymore) ile tanışınca işler değişmeye başlar. Henry genç kadın çok hoşlanmıştır ve günübirlik ilişkilerini bir kenara bırakıp onunla olmaya can atar. Buluşmak üzere sözleşen ikili, ertesi gün aynı yere geldiklerinde Lucy, Henry’i tanımaz. Lucy’nin kısa süreli hafıza kaybı yaşadığını anlayan Henry bu olumsuzluğun karşısında pes etmez ve Lucy ile her gün yeniden tanışıp kendisine aşık etmeye çabalar.

  1. Amelie

amelie

Jean – Pierre Jeunet’in yönetmen koltuğunda oturduğu Amelie filmi, mutlaka izlemeniz gereken kült işlerden biridir. Fransız yapımı bu romantik komedi, Amelie adlı genç kızın hayata dair nefis hikâyelerinden oluşur. İnsanın adeta mutluluk hormonunu arttıran, çevresindekilere iyilik yapmasını sağlayacak kadar güçlü olan Amelie filmi küçük şeylerden mutlu olabilen sevimli ve zarif bir kızın öyküsüdür.

  1. Ana, Sevgilim

ana-sevgilim

Genç kuşak Romen yönetmenlerinden biri olan Calin Peter Netzer bu filmiyle Berlin Film Festivali’nden ödülle dönmüştür. Üniversite yıllarındayken birbirleriyle tanışan Ana ve Toma birbirlerine aşık olurlar. Birbirlerine günden güne yaklaşan çiftin ilişkisi bir dönüşüm yaşar. Ana’nın psikolojik sorunlarında yanında olan Toma ona giderek bağımlı hale gelmeye başlar.

  1. Şef

şef

Jon Favreau tarafından yönetilen ve büyük beğeni kazanan Chef mesleğine sonsuz bir aşkla bağlı olan bir adamın öyküsüdür. Carl, elit bir restoranda aşçıbaşı olarak çalışmaktadır. Eski eşi Inez ile dostluğunu devam ettirmekte ve hatta çocuklar boşanmadan kötü etkilenmesin diye sık sık vakit geçirmektedir. Bir gün restorana gelen ünlü bir gurmenin yazdığı bir eleştiri yazısı mesleğine aşık olan Carl’ın kariyerini kötü etkiler. Çünkü mekânın sahibi Riva o akşam Carl’ın çıkaracağı yemeği iptal ettirip yerine standart bir menüyü çıkarttırır. Gurmenin eleştiri yazısı da işte Carl’ın ‘’herkesi memnun etmeye çalışan’’ bir gurme olduğuna yönelik bir yazıdır. Carl saygı duyduğu mesleğine rağmen böylesi bir talihsizlikle karşılaşınca internette de alay konusu olur ve hikaye yeni maceralarla sürüp gider.

 

In this article