Bir masanın üzerinde duran ve yanında pembe çiçekler ve bir fincan cay bulunan deftere not tutan kadın görseli

Uyguladığınızda Hayatınızı Değiştirecek 10 Yeni Yıl Kararı

Bir yeni yılın daha hayatımıza girerek kendine bir yer bulduğu şu günlerde, beraberinde getirdiği yeniden başlama heyecanına ve umuduna kapılmadan edemiyoruz. Ve her bir yeni yıl, yeni coşkuları,...

3475

Bir yeni yılın daha hayatımıza girerek kendine bir yer bulduğu şu günlerde, beraberinde getirdiği yeniden başlama heyecanına ve umuduna kapılmadan edemiyoruz. Ve her bir yeni yıl, yeni coşkuları, planları, kararları ve yolları önümüze sermekte hiç de çekimser davranmıyor.

Bir nevi sıfırdan başlama motivasyonu mudur bilinmez, ancak takvimlerin yıl bölümündeki bu değişiklik, çoğu zaman hayatımızda yapmayı dilediğimiz olumlu yöndeki değişimlerin bir aracı halini almaktadır. Pek çok insan da yeni yılın bu gücünden hayatında köklü devrimler yaratabilmek adına mümkün mertebe faydalanmaktadır.

Yeni Yıl, Yeni Bir Sayfa

İsterseniz lafı fazla uzatmadan yeni yılda alınan 10 popüler değişim kararına birlikte göz atalım:

  1. Kilo vereceğim.

Tartı üzerine çıkan bir kadın görseli

Sahip olduğumuz kilo ne olursa olsun, ölçü olarak halimizden memnun olmadığımızda, olası fazlalıklar kurtulmamız gereken bir yük gibi omuzlarımıza binebiliyor. Fiziksel ve ruhsal olarak yaşamımızı etkileyebilecek önemli bir problem olan bu durum, kilo verme hedefini yeni yılda alınan ve hayata geçirilmesi en çok istenen kararlara dahil edebilmektedir.

  2. Sigarayı/Alkolü bırakacağım.

Karanlık bir arka planda ingilizce sigara içilmez uyarısı

Sağlıklı yaşama verdiğimiz önemin giderek arttığı günümüz dünyasında, sigara ve alkol de sahip olduğu tüm zararları ile birlikte vazgeçilmesi gereken alışkanlıklar listesine girebiliyor. Özellikle alkolün fazla kaçırıldığı gecelerin etkisini veya sigaranın artık hiç de hoş gelmeyen kokusunu düşününce, yeni bir yıla sağlıklı bir başlangıç yaparak girmeyi de planlarınız arasında düşünebilirsiniz.

  3. Düzenli olarak su içeceğim.

gülümseyerek su içen genç bir kadınDüzenli su tüketimin canlı hayatı için sahip olduğu önemi hepimiz aslında biliyoruz. Ancak iş günlük olarak belli bir miktarın üzerinde su tüketimine geldiğinde nedense başarısız olabiliyoruz. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu miktarın altında su tüketimi, hem bedensel hem zihinsel anlamda pek çok zarara yol açabiliyor. Bu nedenle yeni yılda günlük olarak yeterli ve düzenli su tüketimine başlamak oldukça yerinde bir karar.

  4. Sağlıklı beslenmeye özen göstereceğim.

somon ızgara ve haşlanmış sebzelerden oluşan bir tabakSağlıklı beslenme konusu zaman zaman gözümüzden kaçan ve yeterince önem vermediğimiz hususlardan bir tanesi. Fazlasıyla çikolatalı gıda ve tatlı tüketmek, paketli gıdalardan vazgeçememek, yeterince sebze yememek, tüm bu zararlı alışkanlıklar sağlığımız için gelecekte tehdit oluşturabilecek faktörlerdir. Yeni yılda beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirerek daha sağlıklı bir hayata adım atabilirsiniz.

  5. Daha çok kitap okuyacağım.

kitap okuyan ve ellerinde siyah ojeler bulunan bir kadın görseli

İş hayatının yoğunluğu veya sahip olunan sorumluluklar derken bazen kitap okumaya yeterince vakit ayıramadığımız kaygısına kapılır dururuz. Bireyin entelektüel birikimi ve gelişimi için oldukça önemli bir yere sahip olan kitap okuma alışkanlığı, zannediyoruz ki yeni yılda alınan popüler kararlar sıralamasında üst sıralarda yer bulması gereken bir konu.

  6. Yeni bir dil öğreneceğim.

bilgisayar klavyesi üzerinde akıllı telefon ve ekranında dil öğrenme programı ve ülke bayrakları

Toplum olarak bizi en çok zorlayan konuların başına hiç şüphe yok ki dil öğrenimi gelmektedir. Problem eğitim sisteminde mi yoksa kabiliyette mi tartışılır, ancak dil öğrenerek sınırların nasıl ortadan kalktığına şahit olabilmek paha biçilemez bir duygu olduğundan herkes için mutlaka gerçekleştirilmesi gereken bir hedef olmuştur.

Yeni dostlar edinmek ve yeni ülkeler keşfetmek için muhteşem bir aracı olan yabancı dil, modern dünyanın olmazsa olmaz gerekliliklerinden biri haline gelmiştir. Bu yeni yılda artık siz de o çok merak ettiğiniz ve öğrenmek istediğiniz dil için bir şeyler yapmak adına harekete geçebilirsiniz.

  7. Yeni ülkeler keşfedeceğim.

harita üzerinde bir oyuncak araba ve paris üzerinde mini bayrak

Dil öğrenimine değinmişken yurtdışı seyahatlerine dair sahip olduğumuz hayallerden bahsetmezsek olmaz. İlgi alanları ve meraklar çoğu zaman değişiklik gösterir fakat herkesin planlarında bir gün ilgisini cezbeden ve çok görmek istediği o ülkeye ayak basmak vardır. Yeni yıl ile birlikte tüm bu hayallerinizi bir adım öne çekerek imkanlarınız dahilinde keyifli bir seyahat organize edebilir ve hazırlıklara başlayabilirsiniz.

  8. Para biriktireceğim.

ev şeklinde kumbaraya madeni para atan bir kadın eli

Zor bir dönemimizde kenarda bulunan birikmiş parayı kullanmak gibisi yoktur. Hayatın binbir türlü hali vardır sözünü göz önünde bulundurarak her daim para biriktirmeye özen göstermek, uzun vadede pek çok sıkıntının üstesinden gelmekte faydalı olabilir. Öte yandan elzem olmayan harcamaları kısarak tasarruf yoluna gitmek de hedeflenen birikimler için doğru bir girişim olacaktır.

  9. Farklı hobiler edineceğim.

oğluyla birlikte ukulele çalan bir babaİşten güçten arta kalan zamanlarımızı kaliteli bir şekilde geçirme arzusu hepimizi bir dönem etkisi altına almıştır. Bu sebeple, elimizin yatkın olduğu ve keyif alarak meşgul olacağımız hobiler edinmeyi her zaman istemişizdir. Bu bir enstrüman öğrenmek de olabilir, örgü örmeye başlamak da yahut yetişkinler için üretilen çok parçalı yapbozlar da.

Bilgisayar veya telefonla olan bağınızı bir nebze olsun koparacak ve zihninizi dinlendirecek bu tarz aktiviteleri yeni yılda alacağınız kararlara dahil etmeyi mutlaka düşünün deriz.

  10. Sevdiklerime daha fazla vakit ayıracağım.

birlikte keyifli vakit geçiren ve gülen çekirdek aile görseli

Yeni yılın gelmesiyle birlikte pek çok değişikliği ve yeniliği hayatımıza dahil edebiliriz. Fakat bu farklılıklar da elbette ki sevdiklerinizle beraber olduğunuzda güzeldir. Yoğun bir iş veya okul gününün ardından ailenize ayırdığınız vakit, uzun zamandır görüşmediğiniz arkadaşlarınızı arayıp edeceğiniz sohbet veya eve geldiğinizde çocuklarınızla geçireceğiniz kaliteli zaman, onlara vermiş olduğunuz değerin bir göstergesidir.

Tüm bu etkenler ışığında, uyguladığınızda hayatınıza yapacağı pozitif dokunuşu mutlaka hissedeceğiniz sevdiklerinizle vakit geçirme kararını da yeni yıl kararları için oluşturduğunuz listenize dahil etmenizi tavsiye ediyoruz.

Aldığınız karar her ne olursa olsun, keyifle uygulayabilmeniz ve sonunda başarıya ulaşabilmeniz dileğiyle. İyi seneler.

In this article