soğuk içecekler

Lezzetine Doyamayacağınız Soğuk İçecek Önerileri

Yaz günlerinin dayanılmaz sıcaklarına ne klima ne de vantilatör fayda ediyor. Her geçen gün daha da artar sıcaklıklar karşısında herkes bir çözüm arayışı içerisinde. Tüm enerjinizi sömüren sıcak...

3535

Yaz günlerinin dayanılmaz sıcaklarına ne klima ne de vantilatör fayda ediyor. Her geçen gün daha da artar sıcaklıklar karşısında herkes bir çözüm arayışı içerisinde. Tüm enerjinizi sömüren sıcak ve nemli havalara siz de çıkar yol arıyor olabilirsiniz.

Hem evinizden çıkmak istemiyor hem de oturduğunuz yerde serinlemek ve farklı tatlar denemek istiyorsanız, birbirinden lezzetli içecekleri evinizde hazırlayabilirsiniz. Sadece birkaç malzeme ile hiç zorlanmadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik soğuk içecek tarifleri için doğru yerdesiniz.

Sütten Vazgeçemeyenler için Enfes Latte Önerileri

soğuk latte

Sütün yoğun kıvamından ve içeceklere yumuşak bir aroma katmasından hoşlananlar için en güzel seçenek çeşitli aromalardaki latte’ler.

  1. Farklı bir lezzet arıyorsanız çeşitli şuruplar kullanarak klasik latte lezzetine farklı yorumlar katabilirsiniz.
  2. Biraz daha farklı ve yeni içeceklerin peşindeyseniz de size tavsiyemiz, bir ölçü süt ile bir top dondurmayı blender aracılığı ile karıştırmanız. Burada kullanacağınız dondurma çeşidi tamamen damak zevkinize kalmış. Kavunlu dondurma ile hem yumuşak hem de fresh bir tat yakalayabileceğiniz gibi karamelli bir dondurma ile de tatlı bir serinliğe ulaşabilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz bir ölçü espresso ya da granül kahve ile de eşsiz bir tat yakalayabimeniz son derece kolay.
  3. “Ben klasikten yanayım.” diyenlerdenseniz, Türk kahvesinin buzlarla buluşmuş hali tam size göre olabilir! Büyük bir bardağa doldurduğunuz buzların üzerine bir ölçü Türk kahvesi hazırlayıp üzerine yine bir ölçü süt ilave ederek nefis Türk kahvesini bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Yazın Taze Meyvelerini Tercih Edenler için Kokteyl Önerileri

smoothie

Buzdolabındaki meyvelerinizi değerlendirecek bir yer arıyorsanız, size harika bir önerimiz var: Bu meyveleri, tadına doyamayacağınız kokteyllere dönüştürebilirsiniz.

  1. Yazın en güzel meyvelerinden biri olan şeftaliyi püre haline getirip sade bir gazoz ile karıştırarak buz dolu bir bardağa döküp ferahlığın tadını ve lezzetini çıkarabilirsiniz.
  2. Yapay şeker tüketmekten hoşlanmıyorsanız maden sulu karışık meyve kokteyli tam size göre olacaktır. Dolapta olan tüm meyveleri dilediğiniz gibi seçebileceğiniz bu kokteyli hazırlamak da oldukça çok kolay. Seçtiğiniz meyvelerin hepsini blender’da püre haline getirin ve buzlu bir bardağa ilave edin. İçeceğinizi ister bu şekilde isterseniz de içerisine maden suyu karıştırarak tüketebilirsiniz. Bu taptaze etkiye hayran kalacaksınız.

Farklı Çayların Peşinde Olanlara Özel İçecek Önerileri

mavi kelebek çayı

Son zamanların en trend çaylarından biri olan mavi kelebek çayı ile hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap edecek enfes tatlar hazırlayabilirsiniz.

Demlendiğinde mavi&mor renklerini alan bu çay, aynı zamanda limon ile karıştırıldığında da pembemsi bir renk alıyor. Böylece ortaya eşsiz görüntüler çıkabiliyor. Siz de bu çayı denemek isterseniz yaza uygun haliyle tercih edebilirsiniz.

  1. Farklı buz kalıpları ile elde edebileceğiniz sevimli buz küplerini bir bardağa boşaltın ve sonrasında demlemiş olduğunuz mavi kelebek çayınızı buz küplerinin üzerine ilave edin. Ardından içeceğinize birkaç damla limon sıkın. Böylece mavi mor pembe renk geçişli nefis bir çay elde edeceksiniz. Dilerseniz limon ilave etmeden bir miktar süt kullanarak hem yumuşak hem de lila renkte serin ve lezzetli bir içecek de elde edebilirsiniz.
  2. Geleneksel tatlardan şaşmak istemeyenler ise harika bir önerimiz var: Reyhan şerbeti! Osmanlı mutfağında sıkça tercih edilen, fakat günümüzde pek fazla bilinmeyen bu şerbet, hem pratik hem de çok lezzetli. Bir demet taze reyhanı şeker ve limon ile kaynatıp soğuttuktan sonra içeceğinizi elde edebilirsiniz.

Evde kolayca bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu içecekleri siz de hemen deneyebilirsiniz. Öte yandan daha fazla serinletici içecek alternatifi tatmak için ise sizleri Arcadium Cadde’ye davet ediyoruz!

In this article