yan yana dizili duran kış meyveleri

Soğuk Havalar İçin 5 Detoks Tarifi

Yazın bitmesi ve soğuk havaların bir anda gelmesiyle beraber birçok kişi hastalıklara karşı korunmasız kalabilir. Sıcaklıkların bir anda düşmesi ile birlikte vücudun alışma sürecine sahip olmamasının yol açtığı...

1339

Yazın bitmesi ve soğuk havaların bir anda gelmesiyle beraber birçok kişi hastalıklara karşı korunmasız kalabilir. Sıcaklıkların bir anda düşmesi ile birlikte vücudun alışma sürecine sahip olmamasının yol açtığı hastalıklara karşı önlem anlam için de birçok farklı yöntem bulunur.

Kış mevsimi, vücudun sıcak kalması için harcanan fazla enerjiden dolayı yüksek besin değerine sahip yiyecek ve içeceklerin tüketilmesini gerektirir. Bu nedenle vücudumuzu kışa hazırlamak için yüksek besin değerleri ve vitaminlere sahip sebze ve meyveleri, damak zevkimize de uygun detoks tarifleri ile günlük rutinimize dahil etmeliyiz.

Bu süreçte bağışıklık sisteminin güçlü olması ve karşılaşılabilecek hastalıklara karşı koruma sağlaması gerekir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için, evinizde pratik şekilde hazırlayabileceğiniz detoks tarifleri vücudunuzu korumaya alırken, sağlıklı şekilde sürekli olarak yenilenmesini de sağlar.

Soğuklara Karşı Koruyan Detoks Tarifleri

içinde birçok farklı kış meyve ve sebzesi bulunan tabak

Mevsimsel şartlara vücudunuzu hazırlamaya yarayan ve aynı zamanda besleyici etkileri ile bağışıklık sisteminizi de kuvvetlendiren detoks tariflerinin pek çoğu evinizde bulunan malzemelerle hazırlanabilir. En taze mevsim sebze ve meyvelerinden elde edilen detoks tarifleri ile birlikte kış mevsiminin soğuk havalarında hastalanma endişesi yaşamayacaksınız.

Detoks tarifleri sadece vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olur, metabolizmayı hızlandırır, sindirimi kolaylaştırır, müshil görevi görür, cildi ve saçı iyileştirir. Diyetinize ekleyebileceğiniz eşsiz faydalara sahip kış detoks içeceklerine bir göz atalım.

1. Taze Zencefil

zencefil ve portakallar

Her gün 1 adet zencefil tüketmek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine büyük katkıda bulunur. Lenf sisteminin tazelenmesini sağlayan ve vücudun toksinlerden arındırılmasına faydası olan zencefil her gün 1 adet ceviz büyüklüğünde tüketilmelidir. Aynı zamanda detoksların en büyük etkilerinden olan ödem atılmasına da katkıda bulunan zencefili ister kaynatarak komposto şeklinde ister yemeklerde baharat olarak tüketebilirsiniz.

2. Kış Detoksu Çorbası

bir kase kış detoksu çorbası
Soğuk havalarda en fazla tüketilen içecek olan çorbanın, en taze mevsim sebzeleri ile birleşmesi sonucu ortaya çıkan kış detoksu çorbasının sadece faydaları değil lezzeti de tam size göre! Havuç, soğan, brokoli ve ıspanak gibi mevsim sebzelerinin birleşmesiyle oluşan kış detoksu çorbasına baharat olarak zencefil eklemeniz, vitamin ve mineral depolarken toksinleri vücudunuzdan atmanızı sağlar.

3. Lahana Ve Limon Suyu

içinde lahana ve limon suyu olan bardak ve iki adet limon

Bugüne kadar çoğu kişi lahanayı sadece yemek ve dolma şeklinde yedi. Ama bağışıklığı artırmak ve sindirime yardımcı olmak istiyorsanız, lahana ve limon suyunun birlikteliği denemeye değer! Evinizde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif sayesinde hastalıklardan korkmanıza gerek kalmayacak.

4. Yeşil Çay ve Nane

içinde yeşil çay ve nane olan bardak

Yeşil çayın bağışıklığı iyileştirdiği ve vücudun öksürük ve gripten korunmasını sağladığı bilinmektedir. Tüm bunlara ek olarak yeşil çay tüketiminin yağ yakımını hızlandırması ile kilo kaybına katkıda bulunması, sindirim sisteminin işleyişini düzenlenmesi gibi faydaları, kışın vücudun ihtiyaç duyduğu ek desteklere sahip olmasını sağlar.

Kalorisi düşük olan ve sindirim enzimlerinin üretimini destekleyen nane ile birleşimi sayesinde yeşil çay, soğuk havalar için en ideal detoks içecekleri arasında yer alır.

5. Portakal, Zencefil ve Havuç Suyu

zencefil portakal ve havuç suyu ve meyveler

Portakallar antioksidan ve C vitaminine en kolay şekilde ulaşılmasını sağlayan meyvelerdir. Havuç, kilo vermeye ve sindirime yardımcı olabilecek beta-karoten ve lif bakımından yüksek besin değerlerine sahiptir. Zencefil ise sindirim, şişkinlik ve mide krampları için sıklıkla tüketilir. Bu 3 muhteşem doğa harikasının birleşimi ile ortaya çıkan detoks içeceği sayesinde soğuk havaların vücutta yaratabileceği olumsuz etkiler önlenir.

Arcadium Avm olarak hazırladığımız içeriğimizde yaklaşan kış mevsimi öncesinde soğuk havalara karşı önlem almak adına evde pratik şekilde hazırlanabilecek 5 muhteşem detoks tarifini sizler ile paylaştık. Tarifler için ihtiyacınız olan her şeyi Arcadium Avm’de bulabileceğinizi de hatırlatalım!

In this article