Cildiniz Kuru Kalmasın: 5 Adımda Kış Cilt Bakımı Rutini

Cilt bakımı her mevsim ciddiye alınması gereken bir rutini ifade eder. Bununla beraber kış koşullarının getirdiği durumlar, cildinizi olduğundan daha kuru ve hassas hale getirebilir. Peki bu durumda...

696

Cilt bakımı her mevsim ciddiye alınması gereken bir rutini ifade eder. Bununla beraber kış koşullarının getirdiği durumlar, cildinizi olduğundan daha kuru ve hassas hale getirebilir. Peki bu durumda nasıl bir rutin uygulamanız gerekir? Cildine gereken yatırımı yapmak isteyenler için 5 adımda kış cilt bakımı tüyoları paylaşacağız.

İlk Adım: Yüzü Yıkamak ve Temizlemek

Yüz yıkama adımını çoğu kişinin uyguladığını düşünüyoruz. Eğer bunu yapmadan güne başlıyorsanız cildinizin daha da kurumaya meyilli olacağını hatırlatmış olalım. Yüz yıkamada soğuk suyu tercih ederek cildinizin çok daha dinç olmasını sağlarken cildinizin yenilenmesini de hızlandırabilirsiniz.

Soğuk veya ılık su ile yaptığınız yıkamadan sonra kurulamayı da tamamlananız gerekir. Son yıllarda yüz havlusunun bakteri yuvası olduğu söylense de sık sık yıkadığınız bir havlunun size zararı değil, yararı olacaktır. Gerçek bir yüz temizleme rutini için ıslak cildin sudan arındırılması lazımdır. Hijyenik havluyu kullanmadan önce yüz temizleme jeli, toniği veya yağını da kullanabilirsiniz. Bununla beraber bu işlemi akşamdan yaptıysanız sabah tekrar yapmanıza gerek yoktur.

Cildinizi ve Hassas Dudaklarınızı Nemlendirmek

Cildin neme en çok ihtiyaç duyduğu zamanlar kış aylarıdır. Özellikle atopik, hassas veya kuru cilde sahipseniz nemlendirme sizin için en önemli cilt bakım rutini olmalıdır. Nemlendirme işlemi için kremler, balmlar, yüz maskesi ve serum kullanabilirsiniz. Yine de kremlerin nemlendirme için en işlevsel seçenek olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu aşamada çatlamaya ve kurumaya müsait dudaklarınızı da es geçmeyin. Kışın cildiniz ile beraber dudaklarınız da hassaslaşabileceğinden, nemlendirici etkiye sahip dudak kremlerini her daim yanınızda tutmanızı öneririz.

Güneş Kremi Sürmek

Güneş kreminin yalnızca yaz aylarında kullanılmadığını artık biliyorsunuzdur. Kışın az da olsa UVA ışınları cildinize temas eder. Gerçek bir cilt bakım rutini uygulamak istiyorsanız güneş kreminizi de günlük rutine mutlaka eklemelisiniz. Kışın SPF 50 yerine 30 faktörlü güneş kremlerine yönelmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca kış aylarında, güneş kremi yerine UVA ışınlarından koruyucu nemlendiricileri tercih ederek de kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Yine tam tersi olarak ekstra nemlendirici etkiye sahip güneş kremlerini de tercih edebilirsiniz.

Bariyer Onarıcı Tonik Kullanmak

Zorunlu olmamakla birlikte fark yaratıcı bazı etkiler için toniği de kış cilt bakım rutinine ekleyebilirsiniz. Özellikle bariyer onarıcı ve gözenek sıkılaştırıcı tonikler, cildinizin gün boyu nemli kalmasını destekler. Ayrıca aydınlık görünümünü sağlayan tonikler de kışın cildinizin ışıltı kazanmasını sağlar. Eğer toniğin yararlarını cildinize yansıtmak isterseniz toniği, kış cilt bakım rutininde temizleme aşamasından sonra kullanabilirsiniz. Tonik kullanarak nemlendiricinin çok daha hızlı şekilde emilmesini sağlayabilir, ekstra nem ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

Son Olarak Elleri İhmal Etmemek

Vücut bakımının bir parçası olarak ellere de gereken önemi göstermeniz gerekir. Hele ki soğuk havaların getirdiği çatlaklık ve kuruluğu önlemek için mutlaka ellere yönelik nemlendiricilere yönelmek önemlidir. Ellere yönelik nemlendirme işlemini kışın günde en az 3 kere tekrarlamanızı öneririz. Krem formülüne sahip nemlendiriciler dışında petrokimyasal etkilerden arındırılmış saf vazelinleri de nemlendirme işlemi için tercih edebilirsiniz.

Kış cilt bakım rutini için gerekli tüm kozmetik ve cilt bakımı ürünlerini Arcadium Avm mağazalarında bulabileceğinizi hatırlatalım. ✨

In this article