Sevgililer Günü'nde kamp yapan çift

Sevgililer Günü İçin Doğanın Koynunda Kamp Yeri Önerileri

Sevgililer Günü yaklaşıyor! Siz de bu Sevgililer Günü’nde modern yaşamın stresinden ve yoğun temposundan biraz uzaklaşmak, sevgilinizle baş başa ve romantik bir gün geçirmek istiyorsanız size harika bir...

3088

Sevgililer Günü yaklaşıyor! Siz de bu Sevgililer Günü’nde modern yaşamın stresinden ve yoğun temposundan biraz uzaklaşmak, sevgilinizle baş başa ve romantik bir gün geçirmek istiyorsanız size harika bir önerimiz var. Sevgilinizle birlikte doğanın koynunda, yeşilin ve mavinin en güzel tonları arasında kamp yapmaya ne dersiniz?

Romantik, huzurlu ve keyifli Sevgililer Günü önerileri arıyorsanız kamp yapmak tam size göre bir seçenek olabilir. Günübirlik kamp yapmak ya da tüm hafta sonunu doğanın kalbinde geçirmek ise tamamen size kalmış.

Gerekli ekipmanları edinmeniz, kamp rotanızı ve konaklama koşullarınızı belirlemeniz, sıkı giyinmeniz ve yola çıkmanız yeterli. Peki, hangi kamp rotalarını tercih edebilirsiniz? İşte sevgilinizle birlikte keyifle zaman geçirebileceğiniz kamp yeri önerileri…

Yedigöller – Bolu

bolu yedigöller

Doğal güzellikleriyle yılın her döneminde büyüleyici bir atmosfere sahip olan Yedigöller, sizin için ideal kamp rotası olabilir. Bu bölgede bulunan göllerin her birinin çevresinde kamp kurabileceğiniz alanlar mevcut.

Elektrik ihtiyacınızı, alanlarda bulunan lavabo ve mescitleri kullanarak sağlayabilirsiniz. Ayrıca mini market ve büfelerden de alışveriş ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Belirlenen bölgeleri kullandığınız sürece, kamp ateşi yakmakta özgür olduğunuzu da unutmayın.

Kaz Dağları – Çanakkale

kaz dağı

Mavi ve yeşilin en güzel tonlarını buluşturan görkemli bir manzaraya sahip olan Kaz Dağları, kamp tatillerini sevenlerin uğrak noktaları arasında yer alır. Ancak kış aylarında Kaz Dağları genellikle tamamen karla örtülü olduğu için korunaklı giyindiğinizden emin olmalısınız.

Kaz Dağları’nın içinde yer alan kamp alanları; özel bölgeler ve milli park alanları olarak iki gruba ayrılır. Milli parkın içinde görevlilerin gösterdiği noktalar haricinde kamp kuramazsınız. Ancak özel işletmelere ait olan bölgelerde konaklayabilir, işletmelerin sunduğu olanaklardan yararlanabilirsiniz.

Kapadokya – Nevşehir

kapadokya'da balonları izleyen çift

Doğal peri bacaları ve balonların yükseldiği büyüleyici gökyüzü manzarasıyla dillere destan olan Kapadokya, kış kampı yapmak için harika bir seçim olabilir. Kapadokya’da ücretli ve ücretsiz birçok kamp alanı bulunur.

Ücretsiz kamp alanlarında ateş yakmak yasak olduğu için bu bölgeleri tercih ederseniz ısınmak amacıyla gerekli ekipmanları tedarik ettiğinize emin olmalısınız. Dilerseniz ücretli kamp alanlarında da konaklayabilir ve daha geniş olanaklardan faydalanabilirsiniz.

Yenice Ormanları – Karabük

yenice şelale

Tarihi Safranbolu evleri ile tüm dünyada ün salmış Karabük, Yenice Ormanları ile de doğaseverlere görkemli bir manzara sunar. Karlarla kaplı bir ormanda huzurlu ve dinlendirici saatler geçirmek istiyorsanız rotanızı Yenice Ormanları’na çevirebilirsiniz. Kamp alanında kontrollü bir şekilde ateş yakabilir, lavabo ve içme suyu olanaklarından yararlanabilirsiniz.

Ancak bu bölgede market ve duş bulunmadığı için yiyeceklerinizi yanınızda getirmenizde fayda var. Termosunuza sıcak su doldurmayı ve sevdiğiniz çay/kahve çeşitlerini yanınıza almayı da unutmayın.

Böylelikle harika bir manzarayı seyre dalarken sıcacık çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Kış aylarında içinizi ısıtacak bitki çayı önerilerine ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Korunaklı, güvenli ve keyifli koşullarda kamp yapmak için ihtiyacınız olan ekipman ve aksesuarlara kavuşmak için Arcadium AVM’yi ziyaret edebilir, unutulmaz bir Sevgililer Günü geçirmek için yola çıkabilirsiniz.

In this article