Mart Ayında Okumanız Gereken 5 Kitap

Hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz; iş hayatının ve özel yaşamın olağan sorunlarına eklenen pandemi ve dolayısıyla sağlık endişelerimizde adeta boğuluyoruz. Kendimize gelmek, akıl ve beden sağlığımızı korumak her...

3676

Hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz; iş hayatının ve özel yaşamın olağan sorunlarına eklenen pandemi ve dolayısıyla sağlık endişelerimizde adeta boğuluyoruz. Kendimize gelmek, akıl ve beden sağlığımızı korumak her şeyden önce geliyor.

Karşılaştığımız her türlü probleme akılcı çözümler bulmak için biraz nefes almamız gerekiyor. Öyleyse bu ay, akşamları eve döndüğünüzde telefonunuzu bir kenara bırakın veya mesai bitişi bilgisayarınızı kapatın. Akşamları televizyon izlemeyin.

Zaten hayatımız, işimiz ve aklımız karmakarışık değil mi? En ufak sorunlar karşısında bile kapana kısılmış hissediyoruz. Size çözüm yolları sunacak olan, insana ve yaşama dair en karmaşık konuları sürükleyici ve ilgi çekici kurgularla ele alan kitapları sizler için derledik.

Ben, Kirke – Madeline Miller

Mitolojik bir öyküyü yeniden yazan Miller, tanrıça Kirke’nin kişiliğinin oluşumuna ve izolasyonunun köklerine ışık tutuyor. Yazar, antik mitlerin kısıtlamaları içinde çalışırken, yalnızlığa sürgün edilen tutkulu bir genç kadının şaşırtıcı hikayesini ustalıkla örüyor.

Canlı karakterleri, büyüleyici dili ve sayfa çeviren sürükleyiciliğiyle Ben, Kirke, aşk ve kaybın destanı çerçevesinde, ataerkil dünyada ayakta kalmaya çalışan kadın gücünün bir kutlaması.

Monte Kristo Kontu – Alexander Dumas

Umut, adalet, intikam, merhamet ve affetme kavramlarının incelendiği heyecan dolu bir macera hikayesi olan Monte Kristo Kontu, 1815-1839 yılları arasında yaşanan önemli tarihi olaylar sırasında Fransa, İtalya ve Akdeniz’deki adalarda geçiyor.

Yanlışlıkla hapsedilen, hapisten kaçan, bir servet kazana ve haksız hapsinden sorumlu olanlardan intikam almaya başlayan bir adamı merkeze alan eser, kişisel hırsların hem masumlar hem de suçlular için yol açtığı yıkıcı sonuçları işliyor.

Persepolis – Marjane Satrapi

Çizgi romanıyla büyük beğeni toplayan, sonrasında animasyon adaptasyonuyla da daha geniş kitlelere ulaşan hikayesinde Satrapi, İran devriminin zirvesindeki çocukluğuna geri dönüyor. Ülkesinin yönetimi birkaç yıl içinde kökten değişiyor ve Satrapi’nin de onlarla birlikte değişmesi bekleniyor.

Mizahı duygusallıkla ustaca harmanlayan yazar, büyüme ve bir kargaşanın ortasında kendini bulma yolculuğuyla size ilham olacak.

Felsefenin Tesellisi – Alain de Botton

Alain de Botton kitabında günlük yaşamımızda karşılaştığımız ve bize büyük acılar yaşatan küçük ama içinden bir türlü çıkamadığımız sorunlar için felsefik çözümler üretiyor. Tarihin en büyük düşünürlerini seçen yazar, filozofların derin yazıları içerisinde günlük yaşama uygulanabilecek bilgece fikirleri buluyor.

Dışlanmanın tesellisini Sokrates’te, hayal kırıklığının tesellisini Seneca’da, aşk acısının tesellisini ise Schopenhauer’da arıyorsunuz. Stresli zamanlarda aradığınız rahatlamayı, esprili ve rahatlatıcı diliyle bu kitapta bulabilirsiniz.

Kurtlarla Koşan Kadınlar: Vahşi Kadın Arketipine Dair Mit ve Öyküler – Clarissa Pinkola Estes

Kadınların derin içgüdüsel doğasını temsil eden vahşi gücün, toplumun katı kurallarıyla “uygarlaştırma” girişimini inceleyen bu kitap, yazar Clarissa Pinkola Estes’in yaklaşık yirmi yıl süren araştırmalarına dayanıyor.

Zengin kültürlerarası mitlerin, masalların ve halk hikayelerini toplandığı eserde, kadınların bastırılan hisleriyle kurtların doğası özdeşleştiriliyor. Adeta bir terapi niteliğinde olan bu farklı anlatım, kadınların en derin duygularını irdeleyerek size aydınlatıcı bir feminizm okuması sunuyor.

Dünya tarihine iz bırakan 8 kadını konu alan yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Tüm kitap ve kırtasiye alışverişleriniz için Arcadium AVM‘ye uğramayı unutmayın. Keyifli okumalar!

In this article