göz makyajı olan kadın

Göz Şekline Göre 5 Farklı Eyeliner Çekme Tekniği

Makyaj yaparken en önemli nokta, malzeme ve renk seçiminden ziyade yüzünüzü iyi tanımanızdır. Bakışlarınızı belirleyen en önemli makyaj malzemelerinden biri olan eyeliner, göz yapınıza göre uygulandığında gözlerinizdeki derinliği...

49537

Makyaj yaparken en önemli nokta, malzeme ve renk seçiminden ziyade yüzünüzü iyi tanımanızdır. Bakışlarınızı belirleyen en önemli makyaj malzemelerinden biri olan eyeliner, göz yapınıza göre uygulandığında gözlerinizdeki derinliği en iyi şekilde yansıtır.

Far rengini belirleyip maskaranızı da seçtikten sonra sıra eyeliner’ı nasıl uygulayacağınıza geliyor. Göz yapınıza uygun eyeliner stilini bulmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Göz Şekli Nasıl Belirlenir?

göz şekli

Doğru eyeliner çekme tekniği için ilk adım göz yapınızı belirlemeniz olacaktır. Eğer göz kapağınız gözlerinizi bir miktar kapatıyor, yani neredeyse göz bebeğinizin üzerine kadar iniyor ve hatta göz bebeğinizin sadece yarısı görünüyorsa küçük göz yapısına sahip olduğunuzu düşünebilirsiniz.

Tam tersi olarak, göz kapağı göz bebeğinizi kapatmayacak derecede yukarıda kalıyor ya da göz bebeğinizin başlangıç çizgisinden daha aşağıda durmuyorsa gözleriniz büyük demektir. Gözünüzün iç, yani burnunuza yakın kısmı ve tam karşıtı olan dış kenarları aynı seviyede duruyorsa en çok sevilen göz yapısına, yani badem gözlere sahipsinizdir.

Profilden bakıldığında kaşınızın kemik olan alt kısmı daha öne doğru ve gözünüz daha geride ise gözleriniz çukur göz olarak nitelendirilir. Gözlerinizin uzunluğu ve yüksekliği birbirine eşitse gözleriniz yuvarlak yapıdadır.

Aynı zamanda göz bebeğiniz ve çevresi iç içe geçmiş uyumlu iki daire olarak görünür. Burnunuza yakın kenarlar sabitken kulaklara doğru olan uç göz kısımları yukarı doğru uzanıyor ve kaşlarınıza daha yakın duruyorsa gözleriniz çekik göz olarak nitelendirilir.

1. Badem Gözler İçin Eyeliner Tarzı

badem gözlü kadın

En çok karşılaşılan ve makyaj yapmakta zorlanılan iki göz yapısı badem ve yuvarlak gözlerdir. Badem şeklindeki gözler için en uygun eyeliner çekme tekniği şu şekildedir: Gözün yapısı ortalarda geniş, kenarlara doğru ince olduğu için eyeliner tam tersi şeklinde uygulanmalıdır.

İç, orta kısımlarda ince çizgilerle başlayıp dış kısımlara doğru kalınlaştırılan stiller gözlerinizi olduğundan daha çekici gösterir. Günlük makyajlarda eyeliner çizgisini göz bitimine kadar uygulayabilir; daha gösterişli bir makyaj için dilerseniz çizginin uzunluğunu şakaklarınıza ince bir eğimle biraz daha uzatabilirsiniz.

2. Yuvarlak Gözler İçin Eyeliner Tarzı

Yuvarlak gözlerde ise göz yapısı öngörülebilir çizgilerden oluştuğu için göz yapınızı daha kıvrımlı ve ilgi çekici hale getirmeye çalışabilirsiniz. Tüm kirpik diplerine eşit kalınlıkta bir çizgi çektikten sonra göz bitiminde üçgenleşen tarzda bir kuyruk oluşturmanız en doğru yöntem olacaktır.

Bu sayede gözleriniz dikkat çekici bir tam daire gibi değil de daha gizemli bakışlar sunan kıvrımlı bir görüntüde olacaktır. Aynı zamanda kirpiklerinizin alt ve üst kısımlarındaki eyeliner çizgisini biraz dağıtarak bulaştırmanız daha etkili ve buğulu bakışlar yakalamanıza yardımcı olacaktır.

3. Büyük Gözler İçin Eyeliner Çekme Tekniği

eyeliner süren kadın

Göz boyutlarında asıl dikkat edilmesi gereken unsur çok büyük gözleri daha küçük; çok küçük gözleri de daha büyük ve açık göstermektir. Bu durumda ise devreye renkler girmektedir.

Büyük gözlerde, eyeliner’ı tek başına kullanmak yerine kirpik diplerinin iç kısımlarında alt ve üst çizgilere koyu renkli bir göz kalemi uygulamak gözünüzü olduğundan daha küçük gösterecek ve büyük bir göz yerine özenle uyguladığınız eyeliner daha çok dikkat çekecektir.

4. Küçük Gözler İçin Eyeliner Çekme Tekniği

Küçük gözlerde ise gözün iç kısımlarına beyaz, ten rengi gibi açık renkli bir göz kalemi uygulamak gözlerinizi daha büyük gösterecektir. Böylece göz kapağınıza uyguladığınız koyu renkli eyeliner gözünüzü iyice kapalı ve karanlık bir hale getirmeyecek; tam tersi şık bir dokunuş olarak dikkat çekecektir.

5. Yeni Başlayanlar İçin Eyeliner Şablonu Metodu

eyeliner şablonu

Göz yapınıza karar veremiyorsanız ya da eyeliner çekmeye yeni başladıysanız ve düzgün çizgiler oluşturamıyorsanız, üzülmeyin. Hem herkesin kolaylıkla yapabileceği hem de tüm göz tiplerine uyum sağlayan bir eyeliner çekme tekniği de mevcut.

Öncelikle bir göz kalemi ya da eyeliner fırçası ile çizgi çizmek istediğiniz alana aralıklarla noktalar koyun. Eğer dumanlı bir görünüm elde etmek istiyorsanız temiz bir fırça yardımıyla bu noktaları dağıtarak birleştirebilirsiniz. Daha net bir görünüm için ise kalem ya da eyeliner ile elinizi kaldırmadan noktaları takip ederek bir çizgi oluşturabilirsiniz.

Bu yöntemin yanı sıra, göz kapağınıza çekeceğiniz eyeliner için bir şablon çizgi oluşturup daha sonra çizgilerin içini doldurmayı da deneyebilirsiniz. Eyeliner çekme tekniklerini öğrendikten sonra ihtiyacınız olan makyaj malzemelerini Arcadium AVM’deki kişisel bakım & sağlık mağazalarından edinebilirsiniz.

In this article