Geleceğin Teknolojileri Nasıl Olacak?

Yapay zeka araştırmaları, ultra hızlı trenler… Bu teknolojiler, birçok bilim kurgu filminde ütopya  olarak anlatılsa da aslında yakın gelecekte duymaya alışkın olduğumuz buluşlar arasına girecekler. Şimdi o teknolojilere bir...

48879

Yapay zeka araştırmaları, ultra hızlı trenler… Bu teknolojiler, birçok bilim kurgu filminde ütopya  olarak anlatılsa da aslında yakın gelecekte duymaya alışkın olduğumuz buluşlar arasına girecekler. Şimdi o teknolojilere bir göz atalım.

8K TV, 2020 yılına kadar 8K TV’lerin piyasaya hakim olacak. Stand turumuz sırasında gördüğümüz 8K TV’ler görüntülerdeki detayları gözler önüne seriyordu.

Geleneksel LED TV’ler insan gözünün gördüğü renk renk skalasını %70 oranında yakalayabiliyorlar. Quantum Dot teknolojisiyle insan gözünün göremediği renkleri bile gösterebiliyor ve oranı %100’ün üzerine çıkarıyor.

gelecegin-televizyon-teknolojileri-2

Otomatik denge teknolojisiyle geliştiren motorsikletler sayesinde, denge kaybına bağlı kazalar minimuma indirilebilecek.

4cf21409349826b2c3eb6683fc9b1f66ea306945

Ultra süper yüksel hızlı trenler üretilecek. Bu trenlerin minimum hızı 500km/s olacak. Günümüzde kullanılan hız seviyesi 250 km/s kadar artabilen trenler, artık yüksek hızlı adıyla kullanılamayacak.

4b3bba9c8d1596d695f7b123ec8ff87e747eff3b

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde, tüketicilerin yaklaşık üçte biri gündelik olarak mobil ödeme uygulamalarını kullanacak. Ödeme dünyasının büyük bölümü için “görünmez ödemeler” büyük önem taşıyor. Kısaca açıklamak gerekirse, ödeme sürecinin ürün eklemeden kimlik doğrulamaya, oradan da son onaya kadar tamamında, kesintisiz bir deneyimin arka planda gerçekleşmesi anlamına geliyor.

sdn-mastercard

İlk sürücüsüz yarış arabası sıfatıyla piyasaya çıkacak otomobilin kontrolü bir bilgisayar tarafından sağlanacak. 186 mph ortalama hızıyla sürüleceği ifade edilen araç, aktif aerodinamik parçaları bünyesinde barındıracak. Yarış otomobili şeklinde  piyasaya çıkacak olması nedeniyle hızını arttırma, sollama gibi özellikleri içerecek.

roborace_render

Robotlar hayatımızı kontrol altına alacak. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde insan ırkı robotlar karşısında köleleşecek. Raymond Kurzweil (ABD’li fütürist, bilim adamı,mucit) 2045 yılında robotlar insanlardan daha zeki hale gelecek ve kendilerini geliştirmek için insanlara ihtiyaç duymayacak.

Irobot

Son dönemde özellikle NASA, SpaceX ve Boeing gibi firmaların araştırmalarını hızlandırdıkları Mars’a yolculuk, görünüşe göre birkaç yıl sonra gerçekleşiyor olacak.

5a42015610dd072a1cfe45f8e16db379cc9f8fe5

Marsta insan kolonisi kurulacak. 2023 yılında Mars’a 4 insan gönderileceği biliniyor. Eğer projede bir sıkıntı çıkmaz da her şey Mars One firmasının istediği gibi giderse 2 sene sonra 4 insan daha gönderilecek. Gönderilen insanlar, Mars’ta yaşamın temellerini atacak ve bu olay hiç bitmeyen televizyon şovuna dönüştürülecek.

2597b0Daha önceki süreçte test sürüşü gerçekleşen sürücüsüz otomobillerden sonra sürücüsüz taksi de yakın gelecekte devreye girecek.

google-self-driving-car-prototype-front-three-quarters-1

Apple, iPhone telefonlarını OLED ekran teknolojisiyle tanıştıracak. Esnek OLED ekran teknolojisinin yanı sıra gelecekte piyasaya sürülecek iPhone telefonlarda kablosuz şarj özelliği de bekleniyor.

iphone-8-tasarim

Hyperloop teknolojisi geleceğin ultra hızlı trenlerine verilen ad olarak dikkat çekmekte. Tüp şeklinde döşenecek boru hatları ile yapılacak hızlı ulaşımda yaklaşık 6 saat süren bir yolculuk iki buçuk saate kadar indirilebilecek.

5cf2a3c602bdae5f371eaf5fbd7a008c3ee310da

Sürücüsüz gidebilen araçlar ve elektrikli araçlar artık ilerleyen yıllarda iyice yaygınlaşmış olacak. Zengin kesimin tercihi Tesla Model S başta olmak üzere benzeri tamamen elektrikli üst seviye otomobiller olacakken Renault, Hyundai, Ford gibi otomobil markalarının uygun fiyatlı elektrikli modelleri de piyasaya sürülecek.

Concept 26

Her sene yeni bir teknoloji ile üretilen akıllı telefonlar, artık alışılmışın dışında şekillerde dizayn edilebilecek.

futuristic-technology

Yapay zeka hayatın içinde fazlasıyla olacak. Facebook, Alphabet, Amazon, Microsoft ve IBM gibi dünya devi şirketler, yapay zeka üzerine toplantılar yapıyor. Yakında yapay zekanın ulaşım çözümleri, istihdam sağlama, toplum refah düzeyini arttırma gibi konulardaki işlevselliğinin oluşturacağı ifade ediliyor.

artificial_intelligence_benefits_risk-1472787244

Mercedes Benz’in geleceğin otobüs teknolojileri kapsamında piyasaya süreceği sürücüsüz otobüsler çok yakında bazı ülkelerde kullanılacak. Sürücüsüz otobüsler (70 km/s) sabit hızla gidebilecek.

2016-07-19-image-4

In this article